Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diennile tabletta. Mellékhatások lányok, kinél mi?
most akarom majd elkezdeni szedni, de tartok a hízástól :S
hallottam ilyenekről, hogy : hízás, mellnövekedés, bőrhibák eltűntek, stb.
Mint minden gyógyszernek, így a Dienille-nek is lehetnek mellékhatásai, melyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A mellékhatások gyakoriságának meghatározása az alábbi osztályozást követi:
Nagyon gyakori: 100 gyógyszerszedőből legalább 10-nél előfordul
Gyakori: 100 gyógyszerszedőből 1-10-nél fordul elő
Nem gyakori: 1000 gyógyszerszedőből 1-10-nél fordul elő
Ritka: 10 000 gyógyszerszedőből 1-10-nél fordul elő
Nagyon ritka: 100 000 gyógyszerszedőből kevesebb, mint 10-nél fordul elő, ideértve az egyedi és az ismeretlen gyakoriságú eseteket is.
A hormonális fogamzásgátlók alkalmazása fokozza az artériás és vénás tromboembóliás megbetegedések (például vénás trombózis, tüdőembólia, szélütés, szívinfarktus) előfordulásának kockázatát. Ezt a kockázatot egyéb tényezők (dohányzás, magasvérnyomás, a véralvadás vagy a zsíranyagcsere zavara, jelentős túlsúly, visszeresség, előrehaladott vénagyulladás és trombózis) tovább fokozhatják.
Súlyos mellékhatások
A hormonális fogamzásgátló szedésével összefüggésbe hozott súlyos mellékhatások a "Különös figyelem szükséges a Dienille szedésének megkezdése előtt" szakaszban találhatók részletezve. Ha szükséges, haladéktalanul fordulj orvoshoz.
Más, lehetséges mellékhatások
Idegrendszeri betegségek és tünetek
Gyakori: Fejfájás
Nem gyakori: Migrén, indiszponáltság, lábgörcs, nyomott hangulat, idegesség
Ritka: Anorexia, csökkent nemi vágy, agresszív válaszreakciók, közömbösség
Szembetegségek és szemészeti tünetek
Nem gyakori: Szemészeti panaszok
Ritka: Látászavarok, kötőhártya-gyulladás
A fül és az egyensúly-érzékelő szerv betegségei és tünetei
Nagyothallás
Szívbetegségek és szívvel kapcsolatos tünetek
Érbetegségek és tünetek
Nem gyakori: Magas vagy alacsony vérnyomás, véna-betegségek
Ritka: Vénagyulladás, trombózis/tüdőembólia, szapora szívverés, szívpanaszok, vérömleny, agyi érrendszeri zavarok, vérszegénység
Légzőrendszeri, mellkasi és mediastinalis betegségek és tünetek
Ritka: Orrmelléküreg-gyulladás, asztma, a felső légutak fertőzése
Emésztőrendszeri betegségek és tünetek
Gyakori: Hasi fájdalmak
Nem gyakori: Émelygés, hányás, fokozott étvágy
Ritka: Hasmenés
A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei
Nem gyakori: Pattanások, pattanásos bőrgyulladás, kiütés, ekcéma, bőrelváltozások, májfoltok, hajhullás
Ritka: Ún. eritema multiforme, viszketés, fokozott szőrösödés, elférfiasodás
Vese- és húgyúti betegségek és tünetek
Nem gyakori: Húgyúti fertőzések
A nemi szervekkel és az emlőkkel kapcsolatos betegségek és tünetek
Gyakori: Emlőérzékenység, -fájdalom
Nem gyakori: Köztivérzések, az áttöréses vérzés elmaradása (csendes menstruáció), rendszertelen havi vérzés, a mellek megnagyobbodása, petefészek ciszták kialakulása, fájdalmas közösülés, hüvelygyulladás/ a külső nemi szervek gyulladása, a hüvelyváladék megváltozása
Ritka: Rendszeres, de kis mennyiségű havi vérzés, emlőgyulladás, fibrocisztás emlőelváltozások, emlő-váladékozás, jóindulatú méhdaganat, méhbelhártya-gyulladás, méhkürt-gyulladás
Általános tünetek, a beadást követő helyi reakciók
Nem gyakori: Hőhullámok, fáradtság/gyengeség, hátfájdalmak, hüvelyi gombás fertőzések (pl. Candida), testsúlyváltozás, ödéma
Ritka: Allergiás reakciók, influenza-szerű tünetek
A kombinált, szájon át szedhető fogamzásgátló készítményt szedőkben az alábbi nem kívánatos hatások kialakulásáról számoltak be (lásd még: "Különös figyelem szükséges a Dienille szedésének megkezdése előtt"):
- véralvadék miatti érelzáródás;
- magasvérnyomás betegség;
- májdaganatok;
- barnás-sárga pigmentfoltok (májfoltok) az arcon.
- megbetegedések, melyek kialakulása vagy rosszabbodása kombinált, szájon át szedhető fogamzásgátló készítmény szedésével összefüggésbe hozható, s melyek okát még nem derítették fel egyértelműen:
ω idült gyulladásos bélbetegségek (Crohn-betegség vagy ún. kolitisz ulceróza),
ω vérfestéket érintő anyagcsere-zavar (ún. porfíria),
ω az immunrendszer bizonyos megbetegedései (bőrfarkas (SLE) nevű betegség),
ω előrehaladott terhesség során kialakuló hólyagos kiütések (terhességi herpesz)
ω vitustánc ("rángógörcs", ún. Sydenham-korea),
ω a véralvadás vesebetegséggel társuló
Szia:)
Én is ezt szedem, a 4. levélnél járok.
1 hónap: végig barnáztam az egész hónapot, éjszakánként nagyon enyhe hányingereim voltak szinte minden nap, de túl lehet élni :) a vérzésem egy 10-es skálán kb 3-4es-re csökkent.
2. hónap: elmúlt a barnázás. olykor a hányinger az megvan esténként, de már egyre inkább múlik.
3. hónap: semmi extra :)
4. hónap: szintén nincs eddig semmi különös.. :)
Hízni nem híztam, az arcom mostanság jön látványosan rendbe(mondjuk eddig sem voltam valami pattanásos)
Idegesebb se vagyok:D
A libidóm sem csökkent, sőt talán még nőtt is.. :D
őőm.. hm. nem tudom van-e még valami említésre méltó.
ja.. mikor megjött a második napon nagyon erős hasi görcseim voltak, most már az nincs.
Éssső.. A gyógyszer előtt kb egy héttel jelentkezett a mellfájás, most 2 héttel előtte, de nem olyan vészes :)
remélem kielégítő volt a válaszom :)
köszönöm szépen, igen, kielégítő volt a válaszod :D
hát akkor remélem, én sem fogok hízni meg ilyesmi
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy tegnap jött meg és el kezdtem szedni a Dienille-t és szinte alig van,nem görcsölök pedig régen még orvoshoz is kellett mennem injekcióért annyira görcsölős voltam.
1 hete voltam dokinál,ő mindent rendben talált.
Szóval az lehetséges,hogy 1 szem után ennyire megváltozzon a mensim(pecsételés,semmi görcs,pici fejfájás)?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!