Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
21 éves vagyok, 5 hónapja szültem. Jól tudom, hogy annak, aki már szült, tehetnek fel spirált? A spirál mellett kell más módon védekezni? Mennyibe kerül a spirál?
Tesznek fel spirált, de azt tudnod kell, hogy a spiráll nem azt akadályozza meg, hogy megtermékenyüljön a petesejt. Az a dolga, hogy a beágyazódást megakadályozza. Tehát megtermékenyülsz és nem tud beágyazódni, ezért elhal és menstruálsz. Ezért, ha mégis valahol megtapad, abból nagy eséllyel nem születik egészséges baba, ezért ilyenkor az abortuszt javasolják. Még egy veszély: Ha megtermékenyül a petesejt, a spirál csak azt akadályozza meg, hogy a méhben ágyazódjon be, ha nem ott "próbál" beágyazódni, hanem például a petevezetékben, ott semmi nem akadályozza meg ebben, így méhen kívüli terhesség jön létre.
Oké, ez ritka.
De én inkább a gyógyszert javaslom, bár macerásabb minden nap bevenni, de az a peteérést akadályozza, így nincs minek megtermékenyülni. Ha meg mégis (nagyon ritka) terhesség lesz belőle, egészséges lehet a baba.
Neked kell eldönteni, csak a saját véleményemet írtam le.
A kérdésed első felére a válasz az, hogy tetethetsz fel spirált. Azt nem tudom, mennyibe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!