Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudom elhinni hogy működik a fogamzásgátló?
Hát ha ennyire nem hiszel benne, akkor ne szed, hanem használjatok óvszert. Nem hiszem, hogy annyira jó minden egyes hónapban azon stresszelni, hogy vajon megjön-e.
Egyébként ha kicsit tanultál volna élettant, akkor értenéd, hogy miét olyan baromi nehéz mellette teherbe esni.
Megakadályozza a peteérést, megváltoztatja a petevezető motilitását, megváltoztatja a méhnyaknyákot, elvékonyítja a nyálkahártyát..
2011. dec. 27. 20:29
Nem vagyok sem orvos, sem nőgyógyász de még csak gyógyszerész sem, de ha minden igaz úgy működik, hogy a benne lévő hormontartalom egy amolyan kamu terhességet hitet el a szervezeteddel, ezért az egyébként megtermékenyülő petesejtek nem ágyazódnak be a méh nyálkahártyájába.
Hogy hogyan szoktasd magad hozzá? Nők milliói használják gond nélkül, a maradék szenved a mellékhatásoktól, csak kis töredéknek nem működik. Úgyhogy nyugodtan el lehet hinni, hogy véd :)
2011. dec. 27. 20:31
szia! szerintem nem vagy egyedül a félelmeddel. én 2éve óta fogamzásgátlót szedek, a párom mégis a hasamra élvez ált., mert nem akarjuk (ő sem) megadni a legkisebb esélyt sem hogy kiderüljön, mégsem védett a bogyó. persze, ennek baromi kicsi az esélye, de sosem lehet tudni:) óvszert szerintem felesleges használnotok.
2011. dec. 27. 20:57
én is bizalmatlankodtam az elején, az miatt is,hogy a hormontartalom számít,és az enyém nagyon alacsony hormontartalmú. persze badarság :) kell egy idő mire megnyugszol és elhiszed,hogy hat. hagyd el a gumit,és meglátod 2-3 hónap múlva már nem fogsz aggódni..:)
2011. dec. 27. 21:01
5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat, kicsit jobb :) majd akkor ezekre fogok gondolni
szóval akkor váltsunk egy kicsit megszakításosra..? az kezdetnek jó? mert ugye védve vagyok...
igen ez is a bajom hogy az enyém is nagyon alacsony hormontartalmú, mert nagyon féltem a gyógyszertől és a dokim ezt ajánlotta...
meg amugy tök jó h nem vagyok egyedül a problémával... :)
Nekem a barátom félt először attól,hogy csak gyógyszerrel védekezzünk(pedig én már évek óta szedtem a gyógyszert az erős menstruációs görcseim miatt,szóval a szervezetem hozzá volt szokva),így óvszerrel is védekeztünk egy ideig,de most már átálltunk a megszakításos befejezésre.Próbáljátok ki ti is ezt szerintem.Talán ettől megnyugodnál,hogy nem élvez beléd a végén.Egyébként én is ezt a gyógyszert szedem és rendben van minden vele.
2011. dec. 28. 00:05
Én is ugyanúgy voltam/vagyok ezzel. Már bőven letelt az egy hónap, mire gumi nélkül bevállaltuk, mégis féltem... De ha már elkezdtem szedni a gyógyszert, úgyis elkerülhetetlen, hogy egyszer belém élvezzen a barátom, elvégre azért kezdtem szedni, hogy ne kelljen az óvszerrel problémázni. A betegtájékoztató azt írta, első naptól véd, a doki azt mondta, egy hónap után. Azt, hogy működik-e, hat-e a tabi, jobb minél előbb kideríteni. Ha most nem hat, fél év múlva sem fog.
2011. dec. 28. 06:10
A Lyndinette 20 nagyon jó fogamzásgátló, annak ellenére, hogy alacsony hormontartalmú. Talán 10.000-ből egy nő eshet tőle teherbe?! Az azért nem rossz arány...
2012. jan. 5. 20:40
Kapcsolódó kérdések: