Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Folytassan a gyógyszer szedését?
Te rohadtul értelmes lehetsz 82%-os...
Sajnálom, hogy nehezedre esik értelmezni amit írok, hiába, nem mindenkinek adatott meg az ész.
De egy az oldal, ahogy már 100x írtam, pont arról szól, hogy az emberek a véleményüket / tapasztalatukat megosszák másokkal.
Szerintem ha te nem tudod elviselni a másét, akkor látogass más honlapokat.
Ja, és a 84%-oshoz:
Nem akartam egy percig sem megváltoztatni a tiédet: még egyszer mondom TE kötöttél belém. Tényleg nem értem, hogy ehhez képest miért fáj neked, hogy megvédem az álláspontomat.
Elfogadnod nem kell, csak nem kellene másokba belekötni a véleményük / tapasztalatuk miatt. Szimplán csak oszd meg te is a tiédet. Ennyi.
Igen, belekötöttem, mert az írásodból nekem az jött le, hogy véleményed szerint azért lettél endometriózisos, mert szünetet tartottál a gyógyszer szedésében. És mivel 10%-ot érint a betegség, ezért jobb, ha megelőzzük a bajt, és tablettát szedünk.
De ez a logikai menet véleményem szerint hibás.
Ezért "kötöttem" beléd.
De tényleg hagyjuk végre, mert most már nagyon elegem van az egészből.
Tényleg azért alakult ki, de szerintem ezt hagyjuk, mert semmit nem tudsz a betegségről. Nyilván volt rá egy alapvető hajlamom. De ha szedem a gyógyszert, akkor nem alakultak volna ki a ciszták - amik ugyebár ezen állapot kapcsán azok, amik gondot okoznak. És 10% nem olyan kevés ám. Arról nem is beszélve, hogy számos, az endometriózishoz hasonló kórkép van, aminél szintén nagyon jótékony hatású a tabletta. Összességében kb. a nők 20-25%-ának lenne érdemes pusztán egészségügyi okokból szednie. Csak a többségük nem is tud róla.
Mindenki mindenhol csak ezt a "tarts szünetet" szajkózza, holott legalább annyi nőnél pont a tabletta szedése előzheti meg a későbbi fogamzási nehézségeket, mint ahánynál esetleg e téren gondot okozhat.
Ami nagyon káros, az az egyoldalú tájékoztatás. Érdemes tudnia mindenkinek arról, hogy igenis vannak egyértelmű ellenérvek a szünet tartása kapcsán és vannak veszélyei.
Mivel a kérdésben a lány is azt írta, hogy a dokija szerint szednie kellene, ezért nem hiszem, hogy megvetendő pláne teljesen alaptalan lenne az én véleményem, illetve annak közlése, mert lehet, hogy a dokija valami ilyesmire tekintettel gondolja, hogy szednie kellene csak nem kommunikál jól.
De dugjátok csak homokba a fejeteket és ismételgessetek nyugodtan 30-40 éves mantrákat a tabletta kapcsán...
Csak annak jogát ne próbáljátok már tőlem megtagadni, hogy én is elmondjam a saját véleményem / tapasztalatom.
Azt hiszem az egyértelműen kijelenthető, hogy az egyoldalú tájékoztatás a legkárosabb. Igenis tisztában kell lennie az embernek a pro és a kontra véleményekkel és érvekkel ahhoz, hogy bármilyen kérdésben megalapozott döntést tudjon hozni.
"Nyilván volt rá egy alapvető hajlamom. De ha szedem a gyógyszert, akkor nem alakultak volna ki a ciszták - amik ugyebár ezen állapot kapcsán azok, amik gondot okoznak."
Volt egy hajlamod, egy lappangó betegséged, amit a tabletta elfedett/megelőzött.
De mit nem értesz azon, hogy akkor is előjött volna a betegséged, ha akkor hagyod abba, mikor gyereket akarsz?
Miért nem érted meg, hogy a tabletta egyszerűen eltolta volna a kialakulását és nem megelőzte volna?
Ennyi erővel szedjen mindenki mondjuk kemoterápiás szereket, mert akkor nem lesz rákos, mi?...
"Arról nem is beszélve, hogy számos, az endometriózishoz hasonló kórkép van, aminél szintén nagyon jótékony hatású a tabletta"
Soha nem állítottam olyat, hogy a tabletta minden esetben káros. Ezt csak te képzelted bele.
Még írtam is, hogy a te eseted speciális, mert endometriózis kezelésében nagy szerepe van a tablettának.
"Összességében kb. a nők 20-25%-ának lenne érdemes pusztán egészségügyi okokból szednie. Csak a többségük nem is tud róla. "
Az olyan nők egy jelentős részének pedig, akik tablettát szednek, nem is lenne szabad szedniük, csak az orvosuk cseszik kivizsgálni normálisan.
Mint írtam már, a tabletta sok esetben NEM gyógyítja meg a betegséget, hanem elfedi a tüneteket.
Nem értem ezen mit nem sikerül felfogni.
Attól, hogy vkinek rendszertelen a ciklusa, és a tablettával "beállítják" mi történik? Szerinted meggyógyul? Hát a nagy büdös lóf.aszt. Csak kiszámítható lesz a vérzése és kész. Az alap problémát nem fogja megoldani.
Egyszerűen sok orvosnak kényelmes felírni a tablettát addig, míg gyereket nem akar az illető, aztán majd lehet kezelgetni akkor, ha már babát akar.
Pedig ehelyett sok esetben ki lehetne deríteni az OKOT, és azt kezelni. És nem akkor kellene szenvedni, mikor már az ember babát akar.
(Itt még egyszer megjegyzem, amit már egyszer leírtam: Rendszertelen vérzést néha lehet kezelni tabletta szedésével, de az RÖVID ideig tartó kezelés (kb. 3 hónap), nem éveken keresztüli szedés.)
"holott legalább annyi nőnél pont a tabletta szedése előzheti meg a későbbi fogamzási nehézségeket"
Erre hol találtál statisztikát?....
"Ami nagyon káros, az az egyoldalú tájékoztatás. Érdemes tudnia mindenkinek arról, hogy igenis vannak egyértelmű ellenérvek a szünet tartása kapcsán és vannak veszélyei. "
Te talán kétoldalúan tájékoztattad? Nem. Azt mondtad, teljesen felesleges a szünet, mert CSAK hátránya lehet, előnye nem.
Később kezdted el mentségként magyarázgatni, hogy ilyen meg olyan esetben. Eredetileg csak annyit mondtál, hogy nem kell szünet, mert csak káros hatása lehet.
Mi ez, ha nem egyoldalú tájékoztatás?
Én viszont leírtam, hogy igen is lehet előnye is annak, ha az ember szünetet tart.
"Mivel a kérdésben a lány is azt írta, hogy a dokija szerint szednie kellene, ezért nem hiszem, hogy megvetendő"
Igen, egyértelműen arra utal, hogy az orvos szimplán leordította a beteget, hogy egy nagyszerű szaktekintély...ne nevettess már.
Legalább vizsgálta volna ki a szerencsétlent, hogy mégis mi a jóég miatt rendszertelen a ciklusa.
Vagy szerinted annyira ügyes orvos, hogy ránézésre megállapította mi a baja, és azt is kitalálta, hogy milyen kezelés kell neki?
"De dugjátok csak homokba a fejeteket"
Te vagy itt az, aki homokba dugja a fejét.
"Csak annak jogát ne próbáljátok már tőlem megtagadni, hogy én is elmondjam a saját véleményem / tapasztalatom. "
Mégis ki a jóég próbálta megtagadni tőled?
Egyszerűen leírtam a véleményem a hozzászólásoddal kapcsolatban. Mintha pont arról papoltál volna egész eddig, hogy mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani.
Ezek szerint nekem is, nem gondolod?
Hagy írjak már azt, amit akarok.
Egy büdös szóval nem mondtam neked, hogy kussolj el és máshol oszd az észt.
"Azt hiszem az egyértelműen kijelenthető, hogy az egyoldalú tájékoztatás a legkárosabb. Igenis tisztában kell lennie az embernek a pro és a kontra véleményekkel és érvekkel ahhoz, hogy bármilyen kérdésben megalapozott döntést tudjon hozni."
Most ezt úgy írod, mintha te olyan k.rvára kétoldalúan tájékoztattad volna.
Te elmondtad a kontrát a szünet mellett, én elmondtam a pro érvet.
Nem értem mi a hiszti tárgya.
Nem olvastam végig a commentedet, mert azt hiszem nem érdemes.
Csak az első megjegyzésre reagálnék - ami miatt a többi is önmagában hiteltelen lesz:
"De mit nem értesz azon, hogy akkor is előjött volna a betegséged, ha akkor hagyod abba, mikor gyereket akarsz?"
Ha gyereket akarok akkor teherbe esek - az pedig a tablettánál is jobban hat az állapotomra, ergo, ha megelőzöm a cisztaképződést a tablettával, majd abbahagyom és teherbe esek, akkor pont a terhesség fogja "pótolni" a tabletta hatását. Elvileg az endometriózisra az az egyik legjobb kezelés.
Az, hogy ilyesmiről nem tudsz azt mutatja, hogy nagyon járatlan vagy a kérdésben.
A durva a dologban pedig az, hogy ezt már egy korábi commentemben is elmondtam, de a falnak is komolyabb a felfogási képessége, mint neked...
Pedig ha tényleg orvostanhallgató vagy és ráadásul érdekel a nőgyógyászat, akkor elvárható lenne, nem csak az, hogy legalább elolvasd és értelmezd azt, amit korábban írtam, hanem, hogy utána is járj a kérdésnek.
Aki erre nem veszi a fáradtságot azzal nincs értelme vitázni.
Ja és még valami:
Nem mondtam, hogy nem lehetnek előnyei a szünetnek, csak azt mondtam, hogy én - ha az orvosom is azt mondja, hogy ne hagyjam abba - (márpedig az eredeti kérdés arra vonatkozott) akkor nem tartanék, mert hasonló korban én is úgy gondolkodtam, mint ti, tartottam szünetet, amit aztán piszkosul meg is bántam és persze jól kioktatott számtalan orvos, hogy bizony, bizony, nem mindig célszerű szünetet tartani, mert sokszor több kárt okoz, mint amennyi haszna van.
Azt pedig szintén nem állítottam, hogy ÉN tájékoztatnám a kérdezőt "két oldalról" - csak azt, hogy azzal, hogy én IS elmondom a szünet elleni véleményem, lesz kétoldalú a dolog, mert a többiek mind csak a "szünet kell - szünet kell - szünet kell" című lemezt járatják végtelenítve.
Az a te szegénységi bizonyítod, hogy nem olvasod el a másik érveit és írását. Úgy aztán nagyon eredményesen lehet vitatkozni, ha a másik csak a saját hülyeségét hajtja, és arra sem veszi a fáradságot, hogy elolvassa a másik véleményét.
"Ha gyereket akarok akkor teherbe esek"
Persze, mert ez így működik. Rögtön, ahogy abbahagyod, szexelsz egyet és már kész is a gyerek, igaz?
Olyan még csak véletlen sem fordulhat elő, hogy több hónapig próbálkozik vki, hogy összejöjjön a gyerek, igaz?
Az alatt a pár hónap alatt pedig szépen előjön az endo.
De mindegy. Persze természetesen az is előfordulhat, hogy azon nyomban teherbe esel, csak hát az s lehet, hogy nem:D
"Az, hogy ilyesmiről nem tudsz azt mutatja, hogy nagyon járatlan vagy a kérdésben."
Mi az, hogy nem tudok? Ezt mégis honnan vetted?
Annyit mondtam, hogy ha a babatervezés miatt hagytad volna abba, vszínűleg akkor is előjött volna az endometriózis.
Nem mondtam semmi olyasmit, hogy a terhesség nincs jó hatással a betegségre, azt csak te képzelted bele a válaszomba, mint ahogy már eddig elég sok mindent.
"a falnak is komolyabb a felfogási képessége, mint neked... "
Miért is? Ja, hogy indok az nincsen, csak vagdalkozol?
Nagyon értelmesen lehet veled vitatkozni, gratulálok.
Mint egy óvodás. Észérvek nuku, csak a sértegetés.
Én, mint már mondtam, egyetlen egyszer sem sértegettelek, de te folyamatosan azt teszed.
Te vagy az, aki képtelen értelmezni a leírtakat. Sőt, elolvasni is képtelen vagy.
"utána is járj a kérdésnek. "
Honnan veszed, hogy nem jártam utána?
De hiába mondok neked akármit, magasról szarsz rá. Egyszerűen figyelmen kívül hagyod, még csak reagálni sem reagálsz rá semmit.
Vajon miért?
Csak nem azért, mert nem tudsz?
"csak azt, hogy azzal, hogy én IS elmondom a szünet elleni véleményem, lesz kétoldalú a dolog, mert a többiek mind csak a "szünet kell - szünet kell - szünet kell" című lemezt járatják végtelenítve."
Talán olvasd vissza a kommenteket.
Te voltál az első, aki a kérdésre írt választ.
Méghozzá azt írtad, EGYOLDALÚAN, hogy ne tartson szünetet, mert felesleges, nem kell, és nem származhat semmi előnye belőle, de hátránya igen.
Majd jöttem én harmadikként, aki elmondta a másik oldalt.
Akkor most mi is van?
Vedd már észre, hogy segget csinálsz a szádból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!