Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló injekció trombózishajlam esetén?
Barátnőm nem szedhet fogamzásgátló tablettákat, mert hajlama van trombózisra. Egy oldalon olvastam, hogy a fogamzásgátló injekció alkalmazható bizonyos betegség megléte, vagy hajlama esetén, de ezt nem fejti ki bővebben. Ezt az oldalt nem találtam meg újra, de itt egy másik, ami ír erről.
Valakinek van erről valami információja, tapasztalata?
De a trombózisért főként az ösztrogén felelős.
Persze ez is lehet, hogy növeli vmennyire az esélyét, de nem annyira, mint a kombinált, az biztos.
Viszont: Ha jót akarsz a barátnődnek, eszetekbe se jusson az injekció. Két orvos mondta nekem egymástól teljesen függetlenül, hogy az ellenségének se adná be.
Annyira kiszámíthatatlan a hatása. Rakat mellékhatás, és ha előjön, nem tudja kiszedni magából a hormont...
Arról nem is beszélve, hogy elvileg 3 hónap alatt helyreáll a ciklus, gyakorlatilag meg inkább 1 év.
Beírod keresőbe, hogy "depo-provera fórum", és már olvashatod is a szebbnél szebb kommenteket...
Egy kis ízelítő:
"Én már használtam. Mikor szoptattam, akkor ezt adattam be, de nem volt túl jó. Véreztem 1, 5 hónap után, mint az állat, meg görcsöltem. Aztán utána nem adattam be, és rá 4 hónapra jött csak meg a menstruációm. "
"a dokim nagyon nem ajánlotta, nincsenek vele jó tapasztalatai :("
"Engem is lebeszélt az orvosom. "
"Én sem ajánlom. Áprilisban kaptam egy adagot, június óta nem jött meg a vérzésem. A libidót jelentősen csökkenti, és hipp-hopp felpattant rám egy csomó kiló is."
"Szia, én is csak erősíteni tudom az ellenzők táborát. . . . nekem olyan vérzészavart csinált, hogy kétszer is meg kellett kaparni. :(
Nem ajánlom senkinek. "
"Én áprilisban adattam be alöször. Nekem semmi különösebb problémám nem volt töle azon kivül hogy azóta sem jött meg a menstruációm. Már többször voltam orvosnál, ultrahangra elküldtek , de azonkivül semmit sem csináltak velem. azt mondták várjak türelemmel. Köszi ezzel nem lettem nyugodtabb!Csak azt nem tudom miért alkalmazzák ha ilyen sok a brobléma!Az bizti ha egyszer megjön többet nem adatom be!!!"
(Elvileg 3 hónapig jó egy injekció, ennek a nőnek áprilisban adták be, a kommentet pedig SZEPTEMBERBEN írta)
És ezeket csak az első oldalról másoltam ki. És nem csak kihagytam a pozitív kommenteket, hanem az első oldalon nem volt belőlük egyetlen egy darab se!
"Nehogy beadasd !
Én egy évig használtam, folyton kb:1 hónapig véreztem egyfolytában. A végén kórházban kötöttem ki, mert egy este tusolás után, mikor törölkőztem folyamatosan kb:1 percig folyt belőlem a vér. Nagyon megijedtem akkor, mentő vitt be a kórházba, rögtön még éjjel kikapartak."
Szerintem keressetek vmi hormonmentes megoldást, mert ezzel csak baja lesz a lánynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!