Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor kell új Nuvaring gyűrűt felhelyeznem? (lent)
Figyelt kérdés
Óriási problémám van. Soha nem használtam még hormonális fogamzásgátlót, viszont november 8-án, kedden, a menstruációm első napján felhelyeztem az első Nuvaring hüvelygyűrűmet. 3 hétig kell folyamatosan a helyén hagyni. A 3. héten 2x is éltem nemi életet kiegészítő védekezés nélkül. Ezt követően november 29-én, tehát kedden levettem az első gyűrűmet, mert letelt a 3 hét. Ma december 1-je van és még nem jött meg, viszont jövőhét kedden, azaz 6-án új gyűrűt kell felhelyezni, de mi van akkor, ha nem jön meg addigra? Lehetséges, hogy kedden fog megjönni és akkor várnom kell, amíg elmúlik a menstruációm és csak azután helyezem fel az új gyűrűt? Vagy akkor mikor helyezzem fel az új gyűrűt? A másik kérdésem az, hogy lehetek esetleg terhes?2011. dec. 1. 14:05
1/2 anonim 

válasza:

mindenkeppen tedd fel, amikor kell, ha megjön, ha nem.. ezek hormonok.. ha ezt a módszert valasztod, ez benne van a pakliban..
2/2 anonim 

válasza:

Még csak csütörtök van. Azért ennyire nem kell türelmetlennek lenni. 8. napos MINDENKÉPPEN fel kell rakni az új gyűrűt, akár van vérzés, akár nincs.
Persze természetesen ha nem jön meg a 7 nap alatt, akkor a felhelyezés előtt csinálj tesztet!
Ha terhes vagy, értelemszeren ne rakd fel az újat.
Ha nem jön meg a vérzés, de nem vagy terhes, akkor rakd fel az újat. Ha köv. szünetben sem jön meg, akkor menj vissza az orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!