Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Így védve vagyok? Vagy baj lehet?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így védve vagyok? Vagy baj lehet?

Figyelt kérdés
1 hónapja kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni, aztán kihagytam rendesen a hét napot ezalatt meg is volt a menstruációm, elkezdtem a 8. napon újra, de a második napon elfelejtettem bevenni és pótolni sem tudtam időben azt a tablettát így kihagytam és mentem tovább, így védve vagyok vagy sem? Közben együtt voltunk a párommal egyszer de megszakításos védekezéssel a gyógyszer mellett.
2011. nov. 7. 22:10
 1/5 napietus ***** válasza:
nem valószínű, hogy abból az egy kihagyott szemből nagy baj lenne, de azért figyelj erre oda. nem véletlenül naponta kell azt szedni, pontosan az ilyen esetek adják ki a gyógyszer hibaszázalékát. ha olyan napon vagytok együtt, amikor nem szedted be, és nincs is lehetőséged pótolni (pl. a barátodnál vagytok gyógyszer meg otthon maradt, ilyen velem is előfordult), akkor védekezzetek inkább gumival, nehogy baj legyen.
2011. nov. 7. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:
nem hiszem hogy lesz bajod tőle. azért vigyázz,komoly dolog ez a tablettaszedés, ne bakizz többet ha lehet.
2011. nov. 7. 22:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Ébresztőóra a telefonba :)
2011. nov. 7. 22:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aznap nem voltunk együtt mikor nem vettem be, és utána is ezért megszakítással. Igen az óra pedig be volt állítva csak otthon felejtődött a gyógyszer :) Köszönöm még egyszer mindenkinek!
2011. nov. 7. 22:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Kezdem a pozitívval: szerintem se nagy az esélye, először is ne stresszeld magad csak rosszabb.

És akkor a negatív: azt mindenképp meg kell említenem h az első és 3. héten elfelejtett tabletta sajnos csökkenti a hatást. Ha nem pótolod főleg. Azoknál akik már évek óta szedik valószínűleg elég a pótlás, de te még csak a 2. hónapban vagy. Én a helyedben azért megkérdezném a dokit, jobb biztosra menni.

2011. nov. 8. 01:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!