Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szeretnék fogamzásgátlót...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretnék fogamzásgátlót íratni, a szülői engedélyt hogyan kell igazolni?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, anyukám azt mondta h menjünk el tablettát íratni. Vagy ha akarok, menjek egyedül. (Sokáig dolgozik.) Ha nélküle mennék, hogyan tudnám igazolni azt h engedélyezi? Vagy egyáltalán kell engedélyeznie?
2009. máj. 3. 15:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%
Nem kell szülői engedély.
2009. máj. 3. 15:36
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem apukám ott helyen írta alá, szóval elkísért. Lehet hogy hazaviheted és ott aláírja, és addig nem írja föl, de szerintem jobb ha ott van anyukád, mert akkor meg tudja vele beszélni a dolgokat! Az én szülőm szabadságot vett ki aznapra :D. De hakllottam, hogy sok helyen nem is kell semmi csak elmész és felírjád, de szerintem ez nem heyles. Nekem kellett minden vizsgálat, addig nem is írta fel, amíg meg nem jött az eredmény, mert pont aznap lett menzeszem amikor mentünk, de így várnom kellett a követekzőig. És szerintem így megbízható. Én akkor 17 és fél éves voltam, és ezek mégis mind megcsinálta, és szerintem így a jó!
2009. máj. 3. 15:38
 3/11 anonim ***** válasza:
23%

én 14 voltam, bementem, és se labor, semmi , és már recepttel jöttem ki

ennyi az egész

az abortusznál kell szülői beleegyezés.

2009. máj. 3. 15:42
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

15:42 es

hát ez jó nagy felelőtlenség volt .. szerintem

2009. máj. 3. 15:44
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

én első

A vizsgálatokra természetesen szükség van, de 14 év felett nem kell szülői engedély a tablettához. Nyugodtan elmehetsz egyedül is az orvoshoz és felirathatod.

2009. máj. 3. 17:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Akkor nekem miért kellett majdnem 18 évesen? Pedig nem arcbőrre meg izékre kértem, hanem fogamzásgátlásra? Nem értem... Már az is baj ha vigyáznak a fiatalokra...
2009. máj. 3. 17:43
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem se kelett peig 16voltam...anya elkülött ...az orvos csak annyit kérezett h anyuká tuja?
2009. máj. 3. 20:37
 8/11 anonim ***** válasza:

15:42-es vagyok

mi volt felelőtlenség? ahogy megjött a menstruációm, rá pár hónapra írattam f.gátlót, és onnantól fogva szedtem. Nem tudom mi volt ebben a felelőtlenség.

Az, hogy nem küldtek el laborba, arról én nem tehettem, nem is tudtam, hogy egyáltalán kellett volna.

ez esetleg az orvos felelőtlensége volt.

anyám tudta, hogy megyek, a doki semmit nem kérdezett, megvizsgált, és felírta a bogyókat.

nem tudom mit értettetek félre, csak azt írtam le, hogy nálam mi volt.

az abortuszt azért írtam, mert ott 18 év alatt kell a szülő beleegyezése, nem azért, mert nekem volt.

Nálunk (Pécs) még nem hallottam, hogy valakinél kellett volna beleegyezés.

2009. máj. 3. 23:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért volt felelőtlenség, mert a fogamzásgátló korántsem veszélytelen dolog! Kivizsgálással egy csomó dolgot ki lehet szűrni! Csak aztán ne csodálkozz, ha majd súlyos trombózisod lesz, vagy nem tudsz gyereket szülni... És akkor hiába mondod, hogy hát az orvosnak kellett volna... Különben meg minek fogamzásgátló amikor megjön? Rögtön szexeltél, vagy anyukád félt, hogy nem bírod ki és nem bízott benned? Vagy már rögtön problémáid voltak vele? Mielőtt elkezdessz valami hormont szedni, azért lehetne annyi eszed, hogy utána nézz! Mert akkor most tudnád, hogy miért felelőtlenség...
2009. máj. 3. 23:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja és ne írd, hogy de hát nekem semmi bajom nincs tőle, mert a hülye problémák majd akkor kezdődnek ha egyszer abbahagyod... Amúgy is elég durva lehet, ha már rögtön a menzesz elején elkezdted szedni... De hát te tudod (vagyis amint látom nem)...
2009. máj. 3. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!