Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor kedzjem el szedni a fogamzasgatlot?
ÉN úgy tudom, hogy (és ez egy cikkben volt, de mindjárt mutatok többet):" A tablettaszedést célszerű a rendszeres havi vérzés első napján elkezdeni, ekkor ugyanis azonnal megfelelő védettséget nyújt."
és még egy jobb válasz:
Ha még nem szedek tablettát, hogyan kell elkezdenem?
A gyógyszerek betegtájékoztatóján az szerepel, hogy első alkalommal a menzesz első napján kell elkezdeni a gyógyszer szedését. Ez azért jó, mert így már rögtön az első alkalommal biztonságos a gyógyszer, nem eshetünk teherbe. Viszont komoly hátulütője a módszernek, hogy ilyen esetben a gyógyszer szedése melletti vérezgetés esélye az első ciklus során 20% körüli, mely a 3. ciklusra már 1% alá csökken.
Ha ezt a vérezgetést el szeretnék kerülni, inkább várják meg a ciklus 3. napját, és csak ekkor kezdjék el szedni a gyógyszert (eddigre a menzesz nagy részén már túl vannak). Az első ciklus alatt, tapasztalatom szerint érdemes óvszerrel is védekezni, mert ilyenkor kell megtanulnunk a gyógyszer szedését, valamint a szervezetnek is alkalmazkodnia kell a gyógyszerhez. A második ciklustól kezdve a módszer teljesen biztonságos.
Ma szedd be szerintem,én még nem hallottam olyan fogigátlóról,amit ötödik nap kellett volna elkezdeni.
És amúgy nem lesz tőle bajod,se akkor ha ma,se akkor ha holnap veszed be.
De szerintem ma vedd be,minden fogigátlót úgy kell.
Lehet azért mondta,h ötödik napon vedd be,h biztosan a menzid alatt vedd be,nehogy csak épp vmi más vérzésed legyen netán,és azt hidd,menzi,és elkezdd szedni.
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!