Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért nem érti meg a párom,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem érti meg a párom, hogy jobb, ha szedem a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Sosem volt rendszeres a havim, nagyon görcsöltem, szinte ájulás kerülgetett állandóan. Egy ideig szedtem, de a libidócsökkenésem miatt abbahagytam. És most egy év kihagyás után újra szedném, de a párom "nem engedi". Azt mondja, hogy csak azért görcsölök annyira, mert ez jár az agyamban, ha megjön... Meg hogy biztos van más megoldás is, hogy ne görcsöljek és hogy pontos legyen a havim. Mivel tudnám meggyőzni, hogy de így jobb nekem? Emiatt nem fog elhagyni, mert szedem, csak idegesít, bosszant, hogy ennyire nem értik meg a pasik, hogy ez nem csak szimpla vérzés, hanem legtöbbször "fájdalommal" jár.
2011. okt. 13. 22:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

23:24

Ha nem értessz hozzá, nézz utána. A válaszomban mondtam, hogy tabletta szedésekor nincs menstruáció, hanem megvonásos vérzés van. Ha nem tudod mi az, keress rá. A tabletta szedés alatt azért nem teheti rendszeressé a menstruációt, mivel ilyenkor nincs menstruáció, csak megvonásos vérzés.

A tabletta szedése után, meg nemhogy nem lesz rendszeres, de még általában rendszertelenebb lesz a menstruáció, mivel a sok hormon összezavarta a szervezetet. Úgyhogy nem, nem teszi rendbe, és nem, nem szállok szembe az orvostudománnyal.

2011. okt. 13. 23:33
 12/19 anonim ***** válasza:
Most már értem,hogyan gondoltad.Viszont a megvonásos vérzés időpontját pontosan belövi,legalábbis van akinél,de vannak olyanok is akiknél jelentkezik néha eltérés.Mondjuk a cél nem is a megvonásos vérzés létrehozása lenne,hanem a fogamzásgátlás.
2011. okt. 13. 23:57
 13/19 A kérdező kommentje:
beszéltem egy nőgyógyász ismerősömmel. elmondtam neki, hogy max 1 hetet késni szokott, pattanásos vagyok, és hogy nagyon szoktam görcsölni, mit tud erre ajánlani. meséltem neki, hogy anno lindynette 20-at szedtem, és hogy ma megjött és bevettem egy szemet, mert újra szeretném szedni. erre azt mondta, hogy a problémámra nem a fog.gátló a megoldás, mert az csak álmenstruációt idéz elő a peteérés hiányában, és amikor abbahagyom a bogyó szedését, akkor újra rendszertelenné válik. Hanem igyak cickafarkteát és sportoljak rendszeresen, az jó a görcsre és rendszeressé teszi a havit is.
2011. okt. 14. 01:05
 14/19 anonim ***** válasza:

Igaza van az ismerősödnek. Ahogy már leírták, a tabletta nem a saját vérzésedet rendezi, hanem a te ciklusod kikapcsolja, és csinál egy mesterségest.

Persze, nagyon jó, hogy kiszámítható, de ha abbahagyod (már pedig nem szedheted örökké), akkor ugyanolyan szar lesz, mint eddig. Vagy nagyon gyakran még rosszabb, mert az alapból esetleg akadozó peteérésedet leállítod a tablettával úgy, hogy úja sem indul. Aztán persze mikor gyereket szeretnél, csak nézhetsz, hogy miért is nem jön össze.

Emellett azért az is érthető a barátod részéről, hogy egy kapcsolatban fontos a szex. Nem biztos, hogy egy férfi sokáig elviseli, ha egyáltalán nincsen kedved a szexhez.

2011. okt. 14. 10:27
 15/19 anonim ***** válasza:

01:05

én is ugyanezeket írtam neked tegnap

szerencséd van, hogy van nőgyógyász ismerősöd, mert ha rendelésre mész, akkor sajnos a legtöbb orvos erre kapásból fogamzásgátlót írna fel, mert őket a gyártók azért fizetik, hogy írják fel

remélem az ismerősödre már hallgatsz

(és ennyit arról, hogy szembeszállok az orvostudománnyal)

tényleg fogadd meg az ismerősöd tanácsát, a tablettával csak ártanál magadnak

2011. okt. 14. 10:44
 16/19 anonim ***** válasza:

"Úgyhogy nem, nem teszi rendbe, "

De, a nő életminőségének szempontjából igenis rendezi. És akinek durva görcsei vannak 15-16 éves kora óta, annak azért nem mindegy, hogy tud-e olyankor dolgozni, órákra menni, stb.!!!

Az Apranax 3-4 órahossza, mire hat, tudom, én is próbáltam, addig meg haldokoltam szó szerint. Mivel én nem szedhetek fogamzásgátlót, most Flector EP-t szedek a görcsökre, attól meg fáj a gyomrom, és ha napi 1-nél többet veszek be, hasmenést is csinál. Ezerszer inkább szedném a tablettát, ha lehetne!

2011. okt. 14. 10:52
 17/19 anonim ***** válasza:
61%

10:52

Nekem az apranax mindig hat fél óra alatt, és a 3-4 óra elég szürreálisnak tűnik, mivel azt hiszem talán 6-8 órát hat összesen

amúgy én is akkor szoktam bevenni, amikor már kezdem érezni, hogy görcsölni akargat, de még nincs igazi görcs, és akkor nem is lesz

de a testmozgás tényleg sokkal jobb rá

de ha nem sportolok, akkor apranax nélkül én is haldoklok, de tényleg hat fél órán belül, ez 3-4 óra elég túlzásnak tűnik

2011. okt. 14. 11:15
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem pedig így volt :( A Flector 20, legkésőbb 40 perc alatt elfújja, de az olyan is :S

Sportoló lányokat is ismerek, akiket ugyanúgy lever a menzeszgörcs :(

2011. okt. 14. 11:40
 19/19 anonim ***** válasza:
nekem is nagyon szokott görcsölni a hasam, én Algofley M-ből veszek be egy rózsaszinű és 2 sárga bogyót.. és mikor érzem h kezd fájni a pocakom akkor gyorsan beveszem, de ha olyan helyen vagyok ahol éppen nincs nálam gyógyszer és nemtudom egyből bevenni akkor nagyon-nagyon rosszul vok. Emellett cickafarkteát iszom meg kamillát és melegítem infralámpával is a hasam. Én is egyébként nagy dilemmába voltam, hogy szedjek -e vagy ne győgyzert de belegondoltam, h az igaz h napi 1 tabletta de az havi 21.
2011. okt. 16. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!