Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet használni egyfajta fogamzásgátlótablettát? Kell egy idő után másikra váltani?
Figyelt kérdés
Azt hallottam,h kb 3 év után megszokja a szervezet a tablettát és nem véd.Ez igaz, vagy a mostani tabletták már jobbak,mint régen?!2011. szept. 18. 20:45
1/4 anonim válasza:
ezt nem tudom, de egy nőgyógyász biztosan el tudja mondani, ha megkérdezed. Én 5 év alatt 3 félét szedtem. De nem hiszem, hogy azért kellett volna váltanom, mert nem védett, inkább az volt a háttérben (legalábbis az egyik esetben tudom, hogy ez volt az ok), hogy kijött egy újabb, jobb, alacsonyabb hormontartalmú stb. gyógyszer.
2/4 anonim válasza:
Ez egy nagyon nagy butaság, kérdező, de terjengenek ilyen álhírek itt a gyk-n. Hogyan szokná meg a szervezeted, ezekben hormonok vannak.
Tényleg ajánlott szünetet tartani kb. 5 évenként fél évet, hogy a szervezet kicsit fellélegezzen, de nem muszáj, mert alacsony hormontartalmúak a mai gyógyszerek. De ilyenkor nem másikat szedsz, hanem semmit nem szedsz.
3/4 anonim válasza:
Például az enyémre az van írva, hogy előbb váltani kell, mert a pattanások ellen is van és max egy évig lehet szedni. Nem tudom, hogy ez a védettség miatt van-e.
4/4 anonim válasza:
Nem kell váltani, ha nem okoz panaszt.
Utolsónak: Szerintem te olyan gyógyszert szedsz, aminek a mellékhatása a fogamzásgátlás, és eredetileg bőrproblémákra adják (pl. Diane 35), ezért van ráírva az, amit mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!