Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Muszáj szedni fogamzásgátlót vagy elég az óvszer is?
16 éves lány vagyok és a barátommal ( 21 éves) fél éve együtt vagyok.. és még nem történt köztünk szexuális kapcsolat .. csak kielégitett .. és már nagyon akarja a dolgokat de én még nem voltam senkivel szerintetek elég ha felhúz egy óvszert vagy kezdjek el szedni fogamzásgátlót..
hozzá kell raknom hogy ő az ezelötti barátnőjével mindig szexelt csak akkor nem ha beteg volt .. mert mindig észnél volt még gumit sem használt és a csaj sem szedett fogamzásgátlót ! szóval elég a gumi.. köszönöm ha írtok
"de félek mert még nem voltam senkivel és teljes mértékben megbízok benne de már kb 8 hónapja nem volt senkivel és már nagyon akarja a dolgokat és félek hátra elvadul!!"
1 ne azért szexelj vele, mert ő akarja,akkor szexelj vele, ha te akarod
2 ha félsz tőle, hogy "elvadul", ahogy írtad - akkor nem bízol benne, tehát nem kéne szexelnetek
az eredeti kérdésedre: gumi mellé nem kell tabletta, ha azt rendesen használjátok - ha nem akar gumit húzni őurasága, akkor ne szexeljetek - és még valami a párod 21 éves már volt előtted barátnője, ergo finom kis nemi bajokat is hordozhat, ezek ellen csak a gumi véd (még a gumi sem 100%-os gomba és HPV ellen)
ha már a HPV-nél vagyunk, ha még szűz vagy és anyagilag megengedhetitek magatoknak vagy esetleg a ti önkormányzatotok támogatja, akkor gondolkodj el a HPV oltássorozaton (teszem hozzá, hogy ha beadatod, akkor még egy ideig nem kéne szexelni)
A tabletta sztem jó védekezési módszer, de mivel még csak 16 vagy ezért én nem ajánlanám.
Fontos azonban, hogy MINDIG használjatok gumit. Már az aktus elején is, hiszen előváladéka minden férfinak van, és már abban is lehetnek életképes spermiumok, ami miatt terhes lehetsz. Lehet, hogy a barátod eddig megszakítással védekezett, de sztem ne bízz benne. 100 nőből 35 aki így "védekezik", teherbe esik. Gondolom ez neked nem hiányzik most.. Nézz szét itt a gyakorin, minden 2. kérdés arról szól, hogy gumi nélkül dugtak és hogy lehet-e terhes... Ne akard te is ezt, az idegeskedést hogy megjön-e vagy sem... Ráadásul 21 a srác, biztos több nője volt így lehet hogy elkapott vmi nemi betegséget, ami nálad fog kijönni és neked okoz problémát. na a gumi ettől is megvéd!! ezért fontos, hogy 1 pillanatra se engedd meg neki, hogy gumi nélkül berakja.. Így a biztos. Lehet, hogy kérni fogja, de ne engedd meg.. ha a józan eszedre hallgatsz.
Ja, és ha még csak ő akarja a szexet és te nem, akkor várjatok..
örülünk.. csak aztán tartsd is be. ne engedj a "kísértésnek"! bár úgyis mki a saját bőrén tapasztalja meg. ha egyszer csak megengeded gumi nélkül, és elkezdesz parázni h mivan ha gyerek lesz.. hát azt az érzést nem kívánom senkinek... velem még nem volt ilyen, de párszor belegondoltam, hogy mi lenne ha kiszakadna a gumi vagy vmi ilyesmi.. végülis ugyanaz a kettő, sztem.
ha meg nagyon akarjátok gumi nélkül, akkor később írass tablettát. én 4 évig védekeztem gumival, és így is jó volt a szex. tény, hogy mióta tabit szedek, sokkal jobb, de nem akartam tizenévesen a hormomális fog.gátlót választani..
ha meg vmit nem értesz, inkább kérdezz mitnhogy hülyeséget csinálj
én nem szeretnék úgy járni mint a többi fiatal akik már 13 évesen minden nap mással vannak .. nekem elég egy akit szeretek és akibe meg bizok. !
és iylen dolgokban nem szeretnék játszadozni fő az ovatóság .. inkább gumi mint tabletta nem szeretnék már most ennyi idősen azt szedni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!