Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Most kezdeném szedni a fogamzá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most kezdeném szedni a fogamzásgátlót,3. napon kezdeném. Lehetséges ez?

Figyelt kérdés

Sajnos korábban jött meg és nem kaptam meg időben a receptet. Viszont nagyon nem szeretnék még 2 hónapot várni a védettségig.

Ha ma, a 3. napon elkezdem szedni /Milligest/, akkor jár ez bármilyen következménnyel? Tisztában vagyok vele, hogy a teljes védetség csak a következő menzesz utáni időszakban lesz.

Köszi a választ.

2011. szept. 7. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem írja a tájékoztató (legalábbis az enyémé írta), hogy mikortól áll fenn a védettség, ha a menstruáció hanyadik napján veszed be. Ezen nem tudsz változtatni, és ne is kísérletezz. Annyit fűznék még hozzá, hogy nagyon figyelj arra, hogy mindíg ugyanakkor vedd be, mert ezzel segítesz a szervezetednek, hogy hozzászokjon.
2011. szept. 7. 10:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Hogyértve a 3. napon? 3 napja van meg, vagy a 3. tablettával akarod kezdeni? Ha az utóbbi, akkor ne csináld! Kezd rendesen az elejétől, ha az utóbbi, akkor úgyis benn van a tájékoztatóban.
2011. szept. 7. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

És már kiváltottad a gyógyszert? Csak mert van hozzá egy papír, amit betegtájékoztatónak hívnak. (Egyébként a neten is fent van.)

Idézem:

Bár a tablettaszedés elkezdése a ciklus 2-7. napjain is engedélyezett, ebben az esetben a tabletták szedésének első 7 napján tanácsos nem hormonális fogamzásgátlást (pl. óvszert vagy spermicid anyagokat) is alkalmazni egyidejűleg.

Ha esetleg gondod lenne a szövegértelmezéssel. Ha a 3. napon kezded szedni, ez megengedett. 7 napig kell kieg. védekezés (tehát nem egy hónap, nem 2 hónap, nem a köv. ciklus).

A betegtájékoztatót azért adják, hogy elolvasd, nem poháralátétnek.

Én nem ezt szedem, de vettem a fáradtságot, hogy rákeressek és elolvassam. Neked ez miért olyan nehéz? Nem kerül 3 percembe.

Üdv

2011. szept. 7. 10:38
 4/8 anonim ***** válasza:
2011. szept. 7. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:

igen, a betegtájékoztató csak azért van, hogy ne lötyögjön a levél a dobozban...

Korábban (az utolsó hónapot megelőzően) hormonális fogamzásgátlót nem szedett nők

Mindenképpen a természetes menstruációs ciklus első (a menstruációs vérzés jelentkezésének) napján kell elkezdeni a tabletták szedését. Bár a tablettaszedés elkezdése a ciklus 2-7. napjain is engedélyezett, ebben az esetben a tabletták szedésének első 7 napján tanácsos nem hormonális fogamzásgátlást (pl. óvszert vagy spermicid anyagokat) is alkalmazni egyidejűleg.

2011. szept. 7. 12:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az kedves és paraszt hozzászólásokat /is/. Még nem vettem meg a tabit - ha gondod volna a szövegértelmezéssel: "még nem kaptam meg a receptet" azaz nincs nálam a doboz tabi, azaz.... nincs nálam a betegtájékoztató /sem/. Köszi a webes linket nem tudtam, hogy fent van, pedig rákerestem ...
2011. szept. 22. 11:39
 7/8 anonim ***** válasza:
ha a google nevű keresőbe beírod, hogy milligest az első találat a betegtájékoztató...rohadt nehéz volt megtalálni ;)
2011. szept. 22. 11:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Mint látod a kérdés szeptember eleji, kb ilyen sűrűn vagyok számítógép előtt - lehet gáz, de ez van - szóval nem vagyok egy kockafejű netzseni. Próbáld meg úgy beírni, hogy információ a milligestről ;)
2011. szept. 22. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!