Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha az első héten hagytam ki...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az első héten hagytam ki tablettát, mi az esély, hogy terhes leszek? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Éltem nemi életet a menstruációm alatt (7 napos tablettaszünet alatt), és a köv. csomagból a 3. gyógyszeremet elfelejtettem bevenni. Másnap bevettem egyszerre 2 gyógyszert (ahogy azt a betegtájékoztató írta). Józan ésszel nem lehetek terhes, mert minden érett petesejt pár napja jött ki belőlem. De azért akadnak kétségeim. Valakinek tapasztalat, tanács, stb.? Ha elmegyek dokihoz, tud valami okosat mondani nekem azonnal?
2011. aug. 24. 22:19
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
:) :)
2011. aug. 24. 23:30
 12/18 anonim ***** válasza:

a gyógyszerszünet alatt jelentkező vérzést nem véletlenül írják megvonásos vérzésnek a betegtájékoztatón menstruáció helyett.

az első héten a legnagyobb az esély a teherbeesésre. szóval rábasztál.

ha két adag között több mint 36 óra telt el, nagyon rábasztál.

akkor lehet egész hónapban nem véd.

2011. aug. 25. 00:17
 13/18 anonim ***** válasza:

1. gyógyszer alatt nincs peteérés, még spontán sem, orgazmus hatására (van ilyen, de csak ha természetes a ciklus!)

2. sajnos 1. héten tényleg veszélyes kihagyni a tabit, mert ez viszont okozhat hirtelen peteérést, de ha már régóta szeded, 1-2 éve, valószínűleg megúszod

3. attól, hogy más nem lett terhes, te még lehetsz (én a legelsőt felejtettem el bevenni, 8 nap szünetet tartottam, mert a fél társaságot kirúgták a munkahelyemen és nagyon zaklatott voltam, nem figyeltem, én se lettem terhes - de ez se garancia)

4. a gyógyszer nemcsak a peteérést állítja le, hanem elvékonyítja a méhnyálkahártyát is (ezért csökken a vérzés mennyisége és időtartama), tehát ha netán mégis érik pete, nincs hova beágyazódnia - ez javítja az esélyeidet

Nem hinném, hogy a doki segítene ezen, esemény utánit nem kaphatsz, marad az ima. A pár napos terhesség nem látszik, mert még be se ágyazódott. 2 hét múlva csinálj egy tesztet.

2011. aug. 25. 14:14
 14/18 anonim ***** válasza:
" Józan ésszel nem lehetek terhes, mert minden érett petesejt pár napja jött ki belőlem. " Ezen azóta nevetek :D egyrészt nincs peteérésed, másrészt ha lenne is havonta 1!! van (néhány ritka estben többször van peteérésed)
2011. aug. 25. 14:45
 15/18 anonim ***** válasza:
Ezt annyiból rosszul tudod, utolsó, hogy ha valaki tabit szed és abbahagyja, vagy kihagy párat, akkor több pete is megérhet egyszerre. Azért olyan gyakori tabi után az ikerterhesség.
2011. aug. 25. 16:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Összekevered a lombikkal :D Ilyenről életemben nem hallottam. Ikerterhesség akkor jön létre, ha a családban vannak ikrek vagy lombik van. Amúgy kb. 0 rá az esély.
2011. aug. 25. 16:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsó: pedig tényleg gyakrabban születnek ikrek, igaz, kétpetéjűek, de az anélkül is előfordul, hogy a családban lett volna példa rá előzőleg.

Kérdező: terhes nagyon minimális eséllyel lehetsz csak. De azért a továbbiakra nézve gondolom mondanom sem kell, hogy védekezzetek gumival is, mert egyébként még tényleg pórul járhattok.

2011. aug. 25. 18:03
 18/18 A kérdező kommentje:
Jelentem, hogy ma megérkezett a piroska, szóval nem lettem terhes. Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
2011. szept. 14. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!