Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha a NuvaRing hüvelygyűrű nem került vissza 3 órán át? (Lent, és nagyon FONTOS)
A hatása nem úgy csökken ahogy te gondolod...
A hatása úgy csökken, hogy ha tovább van a szervezeteden kívül, akkor nem adagolja a hormont és elindulhat a peteérés.
Én inkább a terhesség miatt aggódnék a helyedben.
Hát ha ilyenről lenne szó, én biztos előbb átvittem volna. Ez nem valami játék vagy DVD, hogy majd csak holnap tudom átvinni. Szerintem ez nagyon fontos dolog.
És igen, pont az a gond, hogy 3 óra elteltével már nem tud annyit felvenni belőle a szervezeted, amennyi szükséges lenne a jó védelemhez. Szóval ezután ajánlott a hónap végéig kiegészítő fogamzásgátlást alkalmazni. De szerintem ez le van írva a tájékoztatóban is.
Vízbe vagy egyéb dologba kár beletenni. Szerintem attól csak rosszabb lesz.
szia, én is hasonló hibába estem, véletlenül hamarabb szedtem ki pontosan egy héttel, elolvastam a tájékoztatót és abban az volt hogy: mivel én a 3. hét első napján szedtem le, ezért másnap (amikor rájöttem a hibámra) azonnal felraktam egy újat. "a a gyűrű a harmadik héten több, mint 3 órán át a hüvelyen kívül volt, vagy arra gyanakszik, hogy a hüvelyen kívül volt, fennáll a lehetősége, hogy nem védi meg a terhességtől. Dobja ki a gyűrűt, és válasszon az alábbi két lehetőség közül:
1 - Azonnal helyezzen fel egy új gyűrűt!
Ezzel elkezdődik a következő három hetes időszak. Kimaradhat a menstruációs vérzése, de áttöréses és pecsételő vérzés előfordulhat."
de mivel te csak az első héten vagy:ha a régit rakod vissza mindenképpen mosd le langyos/hideg szappanos vízzel, nehogy elkapj valami fertőzést.
Ha a gyűrű több, mint 3 órán át van a hüvelyen kívül, vagy arra gyanakszik, hogy az első és a második héten több, mint 3 órán át volt a hüvelyen kívül, lehetséges, hogy nem nyújt védelmet a terhességgel szemben. Helyezze vissza a gyűrűt a hüvelybe, amint eszébe jutott, és hagyja a helyén legalább 7 napig megszakítás nélkül! Ha ezalatt a 7 nap alatt nemi életet él, használjon óvszert! Amennyiben a gyűrű alkalmazásának első hetében jár, és az elmúlt 7 nap alatt nemi életet élt, fennáll a lehetősége, hogy Ön terhes. Ebben az esetben keresse fel orvosát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!