Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt köztetek olyan aki használt 72 órás tablettát? Mikor használtátok, milyen hatásai voltak?
Használtam. Bementem a kórházba másnap reggel, amikor még lehetett jelentkezni, mondtam a recepciósnak (v nem tudom, minek hívják őket pontosan, de aki felveszi a betegeket), h ma szeretnék nőgyógyászhoz menni, kérdezte h miért, mondtam, h 72 órás, mondta, h jó, az x. emeleten várjak, fél óra múlva behívtak, az asszisztens beszélt csak velem, elmondta a tudnivalókat, meg adott receptet. Még ott a kórházi gyógyszertárban kiváltottam és bevettem, mert minél hamarabb kell. Amit én kaptam, az csak egy db tabletta volt, de van elvileg, hogy 2 és x óra különbséggel kell bevenni. A tájékoztató szerint kb 90% esély van rá, hogyha egyébként lett volna terhesség, akkor így ne legyen, de amúgy is kicsi az esély, h egyébként legyen. Nekem rendes időben jött meg tőle, de van elvileg olyan fajta is, amitől szinte azonnal (értsd: néhány óra, talán másnap). Ennek önmagában extra hatásai nálam nem voltak, illetve ha voltak, akkor nem tudom, h ettől-e, mert kb 2 hónappal később elkezdtem fogamzásgátlót szedni, és attól minden bajom volt, 3 hónap után abba is hagytam. Elvileg amúgy sokan azt mondják, h fél éven belül nem szabad rendes fogamzásgátlót szedni utána, de orvos attól még felírta.
A lényeg az, h ne számolj azzal, h oo minek védekezni, majd veszel be ilyet, de ha már megtörtént valami, akkor inkább vedd be, belehalni nem fogsz, sokkal kisebb gond, mint bármi más lenne.
19/N
Lefeküdtem a barátommal, óvszert használtunk, de az kiszakadt és csak később vette észre (nekem az volt az első). Bementünk a városba, ott elmentünk a legközelebbi kórházba. Az orvos megvizsgált, felírta a tablettát. Utána elmentünk a legközelebbi gyógyszertárba é kiváltottuk. 12 órán belül bevettem, és meg is nyugodtam.
Aztán egy hónap múlva hányingerem voltak, fáradékony voltam. Akkor ismét beparáztam. Elmentem vettem 3 tesztet, amit e is végeztem másnap reggel. Mind a 3 teszt pozitív lett. Ekkor felhívtam a páromat, hogy azonnal találkoznunk kell. Eljött hozzánk és elmondtam neki, hogy nem használt a tabletta.
Először megijedt, csak nézett rám értetlenül, hogy lehet ez. Még aznap leültünk beszélni a szüleimmel és közöltük vele mi történt.
Meglepetésemre jól fogadták. Anyával együtt elmentünk egy orvoshoz, és ő is mondta, hogy tényleg terhes vagyok.
Viszont az orvos egy b@rom volt! Sok gyógyszert szedtem, más betegségeimre, és hiába kérdeztem meg, hogy lesz e baja a babának, ha tovább szedem. Ő azt mondta, hogy nyugodtan szedjem, nem lesz semmi baj.
Szedtem is... Rá 2 hétre elvetéltem.
Később kiderült, hogy sem a 72 órás tabletta, sem a többi gyógyszerem sem volt valami jó hatással a picire.
Akkor 17 éves voltam. A párom végig mellettem állt és támogatott.
Az orvosra azóta is mérges vagyok, és szörnyű tudni, hogy én tehetek a haláláról.
Még mindig sajnálom, hogy ez történt.
Én szerettem volna azt a picit!
De csak ne OFF-oljak.
Semmilyen hatása sem volt. Nem késett, csak a vérzéseim rövidültek.
Bocs, hogy ilyen regényt írtam!
Tényleg nagyon nagyon ritka, hogy nem hat, annyi hormon van benne. Nekem eddig kétszer volt rá "szükségem". Először pár évvel ezelőtt 18 éves koromban, kiszakadt a gumi, nem a végén, tehát valószínűleg amúgy sem lett volna gond, de úgy voltunk vele, hogy inkább biztosra megyünk. Másodszorra pár hónapja, szintén gumi-baleset, csak akkor a párommal úgy voltunk, hogy már "mindegy", úgyhogy szeretkeztünk még egyszer, védekezés nélkül. (:
Egyik esetben sem volt semmi mellékhatása.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!