Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Abba hagyjam a tabi szedését?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Abba hagyjam a tabi szedését?

Figyelt kérdés
Nemrég szakítottunk a barátommal, 3 havi adagból az elsőt most használtam el, tehát maradna még 2 levél, ha mondjuk félreteszem, és lesz újra komoly kapcsolatom, akkor bármikor újra tudnám kezdeni. Viszont a gond az, hogy nagyon rendszertelen a menstruációm, volt, hogy 1 évben 2x jött meg, tabi mellett pedig rendszeres, és tudom, mikor számítsak rá. Szerintetek?
2011. aug. 5. 12:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne hagyd abba!Szerintem szedd végig,de egy nőgyógyásszal mindenképp konzultálj!
2011. aug. 5. 12:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd abba és vizsgáltasd ki, hogy mi baj van a vérzéseddel. Gyógyszer mellett nem menstruálunk egyáltalán, az csak egy mesterséges megvonásos vérzés és addig tart a ciklikussága, amíg szeded a gyógyszert. Ha abbahagyod, megint nem fogsz menstruálni.

26/N

2011. aug. 5. 12:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi egy éve nem szeretkezünk párommal egészségügyi okok miatt, mi sem gondoltuk hogy ilyen sokáig tart, de az egy év alatt is szedtem, már csak azért is hogy kevesebb legyen ér rendszeres. Továbbra sem hagyom abba mert reménykedem, hogy hamarosan egy év után már rendbejövök. Tehát én is csak azért szedem hogy kényelmesebb legyen az egész,kiszámíthatóbb, hiába nincs más haszna.
2011. aug. 5. 12:10
 4/7 anonim ***** válasza:
hívd fel a nőgyógyászt és kérdezd meg. amúgy én is abbahagytam az első levél után és semmi bajom nem volt. de az én vagyok.
2011. aug. 5. 12:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondold meg, hogy ha abbahagyod, akkor legalább fél év szünetet KELL tartani, és akkor szedheted újra, tehát nem "bármikor", és ha 1 hónap múlva bepasizol, akkor bajban leszel.

Nem lehet úgy szedni, hogy egy hónapig szedem, aztán nem, aztán megint.

A másik gond: lehet, hogy megjön tabi mellett, de az NEM menstruáció, hanem megvonásos vérzés (nincs peteérés, leválik a nyálkahártya, mikor megvonják a hormont, vagyis tabiszünet van). Ha abbahagyod, megint nem fog megjönni.

A baj az, hogy előbb rendbe kellett volna tenni azt, ami miatt nem jön meg, és utána rácuppanni a tablettára. Sok doki csinálja ezt, de ez TÜNETI kezelés, a probléma továbbra sem "gyógyul" meg. Ez addig nem baj, míg nem akarsz gyereket. Amint akarsz, rájössz, hogy nem lehet.

Keress egy normális dokit.

2011. aug. 5. 12:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazatok van, benézek a dokihoz és megkérdezem a véleményét, bár régebben voltam ultrahangon, endokrinológia miatt, de akkor a szerveimmel elvileg nem volt semmi gond... lehet, hogy esetleg ez lelki eredetű?
2011. aug. 5. 13:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem lelki eredetű, hanem hormonális.
2011. aug. 5. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!