Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy juthatok fogamzásgátló tablettához?
Ma lefeküdtünk a barátommal de sajnos kiszakadt az óvszer. Azt szeretném megtudni hogyhogy juthatok fogamzásgátló tablettához. És mennyibe kerül. Nőgyógyász írja e fel. És ha igen akkor olvastam olyat hogy névtelenül is lehet akár. Ez igaz e?
A válaszokat előre is köszönöm!
Végre valaki, aki nem a 4. napon ír ide.
Tudtommal bármelyik orvos felirhat neked.
:D De jópofa vagy. Megöli a magzatot... Dehogy.
Csak nőgyógyász ír fel, szóval irány az ügyelet! 72 órán belül be kell venned!
Szia,
nem szívesen osztom az észt, de ne haragudj, muszáj egy kicsit :P
Nem tudom hány éves lehetsz, de mielõtt lefekszel valakivel gondoskodj a védekezésrõl mindig...tudom, sablon szöveg, de aktuális és örökre fontos marad.
Ha nem szeretitek gumival, akkor kell a bogyi. Azt családtervezõ és/vagy nõgyógyász tanácsai alapján veheted ki. Persze egyes gyógyszertárakban adnak recept nélkül is, bemész, mondod a nevét, fiztesz...
Mindenképp javaslom, hogy az elõbb említett két szakember tanácsát kérd ki. Én is ezt tettem, amikor szükségem volt tabira. Ha a magam feje után mentem volna, akkor rosszat választottam volna, ami nem megfelelõ a szervezetemnek és a hormonaimnak. Végül Logest-et ajánlottak, ami drágább kicsit, mint az átlag, de jobb is. Mondjuk ez egyénenként változik, hogy kinek mi a jó. Ugyanakkor lemondják azt is A-tól Z0ig, hogy hogyan kell alkalmazni, mikor vedd be az elsõ szemet, mikor kell a szünet, mik a hatások/mellékhatások, mi lesz ha egy nap elfelejted bevenni stb. Ezeket jobb, ha a doki mondja el, mint saját magadon tesztelgesd.
Ha már elmaradt a védekezés, akkor létezik esemény utáni tabletta is, ami viszont eléggé zavaró a hormonháztartásodnak, ciklusodnak stb. 72 órás tabi is több van, én csak a Postinort ismerem, abban 2 bogyó van, az egyiket beveszed, a másikat meg 12 óra múlva. Csak receptre szabadna adni, de lehet, hogy adnak anélkül is, nem tudom biztosan.
A névtelenségrõl annyit, hogy minden orvost köt a titoktartás (legalábbis ez a normális).
Ha nem akarsz idõelõtti abortuszt, ami miatt az is lehet, hogy többé nem lehet gyereked (mert megeshet, fõleg, ha elsõ terhességet szakít meg vlk.; a dr. is bizonyítja), akkor védekezzetek, vagy te, vagy a párod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!