Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogy juthatok fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy juthatok fogamzásgátló tablettához?

Figyelt kérdés

Ma lefeküdtünk a barátommal de sajnos kiszakadt az óvszer. Azt szeretném megtudni hogyhogy juthatok fogamzásgátló tablettához. És mennyibe kerül. Nőgyógyász írja e fel. És ha igen akkor olvastam olyat hogy névtelenül is lehet akár. Ez igaz e?

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. aug. 3. 16:37
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Végre valaki, aki nem a 4. napon ír ide.

Tudtommal bármelyik orvos felirhat neked.

2011. aug. 3. 16:39
 2/23 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam hogy csak nőgyógyász. Viszont oda nem szivesen megyek. Itt nagyon bunkók az orvosok. Viszont olyat hallottam hogy 72 órás tablettát kiadták ismerősömnek. Recept nélkül. Hallottam olyat is hogy a rozmaring tea megöli a magzatot. Viszont utánna néztem és csak annyit találtam hogy előbbre hozza a mestruációt.
2011. aug. 3. 16:43
 3/23 anonim ***** válasza:
Menj el nyugodtan a háziorvosodhoz és írass fel esemény utáni tablettát!én is jártam így régebben a párommal és én akkor rigesoftot írattam fel! de ha rendes fogamzásgátlót szeretnél,akkor mindenképpen menj el nőgyógyászhoz majd!
2011. aug. 3. 16:45
 4/23 Smartguy86 ***** válasza:

:D De jópofa vagy. Megöli a magzatot... Dehogy.

Csak nőgyógyász ír fel, szóval irány az ügyelet! 72 órán belül be kell venned!

2011. aug. 3. 16:45
 5/23 anonim ***** válasza:

Szia,

nem szívesen osztom az észt, de ne haragudj, muszáj egy kicsit :P

Nem tudom hány éves lehetsz, de mielõtt lefekszel valakivel gondoskodj a védekezésrõl mindig...tudom, sablon szöveg, de aktuális és örökre fontos marad.

Ha nem szeretitek gumival, akkor kell a bogyi. Azt családtervezõ és/vagy nõgyógyász tanácsai alapján veheted ki. Persze egyes gyógyszertárakban adnak recept nélkül is, bemész, mondod a nevét, fiztesz...

Mindenképp javaslom, hogy az elõbb említett két szakember tanácsát kérd ki. Én is ezt tettem, amikor szükségem volt tabira. Ha a magam feje után mentem volna, akkor rosszat választottam volna, ami nem megfelelõ a szervezetemnek és a hormonaimnak. Végül Logest-et ajánlottak, ami drágább kicsit, mint az átlag, de jobb is. Mondjuk ez egyénenként változik, hogy kinek mi a jó. Ugyanakkor lemondják azt is A-tól Z0ig, hogy hogyan kell alkalmazni, mikor vedd be az elsõ szemet, mikor kell a szünet, mik a hatások/mellékhatások, mi lesz ha egy nap elfelejted bevenni stb. Ezeket jobb, ha a doki mondja el, mint saját magadon tesztelgesd.

Ha már elmaradt a védekezés, akkor létezik esemény utáni tabletta is, ami viszont eléggé zavaró a hormonháztartásodnak, ciklusodnak stb. 72 órás tabi is több van, én csak a Postinort ismerem, abban 2 bogyó van, az egyiket beveszed, a másikat meg 12 óra múlva. Csak receptre szabadna adni, de lehet, hogy adnak anélkül is, nem tudom biztosan.

A névtelenségrõl annyit, hogy minden orvost köt a titoktartás (legalábbis ez a normális).

Ha nem akarsz idõelõtti abortuszt, ami miatt az is lehet, hogy többé nem lehet gyereked (mert megeshet, fõleg, ha elsõ terhességet szakít meg vlk.; a dr. is bizonyítja), akkor védekezzetek, vagy te, vagy a párod.

2011. aug. 3. 16:47
 6/23 A kérdező kommentje:
Én ezt egylánytól hallottam. hogy így 'vetette' el. Nemtudtam hogy mi igaz, mi nem. Mivel azelőtt iylesmiről nem hallottam.
2011. aug. 3. 16:48
 7/23 A kérdező kommentje:
Leírtam hogy védekeztünk. Csak kiszakadt az óvszer.
2011. aug. 3. 16:50
 8/23 anonim ***** válasza:
Kib.aszott jósokra ne hallgass és mérgez a szervezeted. Mert vagy kinyírod magad, vagy gyereket fogsz szülni.
2011. aug. 3. 16:54
 9/23 anonim ***** válasza:
Ha az ismerősöd IQ-ja meg erősen 100 alatt van, rá se figyelj oda.
2011. aug. 3. 16:54
 10/23 A kérdező kommentje:
Nem terveztem. Csak rákérdeztem itt biztosra. Minden második pasival összefekszik. szóval.. nem is vagyunk túl jóban..
2011. aug. 3. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!