Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Van olyan, akinél a Nuvaring...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan, akinél a Nuvaring fogamzásgátló meddőséget okozott?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom, hogy a fogamzásgátlók szedése meddőséget okozhat.

Rákérdeztem az orvosomnál is erre, de ő nem tudott egyértelmű választ adni. Csak rizsázott nekem. :/

2011. aug. 3. 12:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mit értesz meddőség alatt. Az én értelmezésemben az a meddő, aki SEMMILYEN orvosi segítséggel nem képes kihordani egy terhességet. Akinek szüksége van támogatásra (gyógyszerek, inszemináció, lombik), az számomra nem meddő, csak nehezen esik teherbe.

Szóval fogamzásgátló esetén megvan az esély arra, hogy a peteérés magától nem tér vissza. De mivel ezt gyógyszerrel lehet korrigálni, az én olvasatomban ettől még nem válik meddővé a nő. Egyébként 10 ilyen esetből 9-nél előtte sem volt peteérés, csak nem volt lényeges, mert nem volt cél a baba. Ilyenkor a gyógyszer válik a fő "bűnbakká" hiszen az lehet egy kézzel fogható magyarázat.

Szóval a hormonális fogamzásgátlók nem okoznak olyan visszafordíthatatlan elváltozást, ami miatt valaki képtelenné válik a babaszülésre.

26/N

2011. aug. 3. 14:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Első: Meddőségről akkor beszélünk, ha a nő aktív szexuális élet mellett egy év alatt nem esik teherbe. Ettől persze lehet, hogy később sikerül a baba.

Egyébként a tabi tényleg úgy okozhat meddőséget, hogy nem indul újra a peteérés. Mivel a Nuvaring ugyanúgy hat, mint a tabi, ennek is lehet ilyen hatása.

Hogy utána sikerül-e peteérést produkálni gyógyszerrel, az azért kérdéses.

2011. aug. 3. 14:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Kedves második, igen, tudom, hogy orvosi értelemben így nevezik, de nekem ezzel a kifejezéssel együtt jár a visszavonhatatlanság, reménytelenség... Persze ez nyilván szubjektív probléma. :)
2011. aug. 3. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!