Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mi az a Pearl - index? (google...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a Pearl - index? (google használata nélkül hányan tudnának kapásból válaszolni? )

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék rá, hányan tudják...Mert az ide érkező (különösen teherbeesés témakör) kérdések megdöbbentően magas tudatlanságot mutatnak a védekezéssel kapcsolatban... Szerintem ez az, amit minden szexuális életet élő embernek ismernie kéne, hogy felelősségteljesen tudjon dönteni a védekezés módjáról.
2009. ápr. 7. 23:10
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

ja, 23 vótam, és nő.

(utolsó)

2009. ápr. 7. 23:25
 12/33 A kérdező kommentje:

1. Neked volt annyi eszed szerencsére, hogy rendesen védekezz, ami becsülendő, tisztelendő!

Az index ismerete azért lenne fontos, mert nem elég tudni, milyen módszerrel lehet védekezni, hanem az alkalmazással járó kockázatot is ismerni kéne. Annak tudatában dönteni. Mivel a sok idióta, akik a neten írnak cikkeket, pl. képesek a megszakítást, naptár módszert és egyéb más megbízhatatlan dolgokat fogamzásgátlás témakörben említeni, holott a szerencsén múlik az egész hatékonysága! Aztán meg lehet csodálkozni, hogy jé, teherbe estem...

Én 24 vagyok, és mielőtt elkezdtem szexuális életet élni (nem gyerekként!) utánajártam mindennek, hogy felesleges kockázatot ne vállaljak. Éppen ezért rövid gumi-használat után rögtön tabira váltottam. Soha eszembe nem jutott a megszakítás meg ilyen marhaságok (csak gumihasználat mellett a biztonságot növelve). Nekem nem hiányzik a mindennapos rettegés...És gondolom a tegnapi 16 éves kislánynak se hiányzott az a teherbe esés, mert a pharmatex mellett döntött...

Abszolút nem dühkeltés volt a célom a kérdéssel, csak figyelemfelkeltés, hátha kevesebben esnek teherbe a tudatlanságuk miatt...

2009. ápr. 7. 23:33
 13/33 anonim ***** válasza:
google nelkul is tudtam
2009. ápr. 7. 23:34
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak provokatív kérdés, nem térítesz senkit észhez. Mert a tinik, akik naponta 20X felteszik ugyanazt a kérdést, ezt sem fogják elolvasni.
2009. ápr. 8. 00:19
 15/33 anonim ***** válasza:
34%
Ja, amúgy a pearl index főleg rémítgetni jó. Azt a fajta szexuális felvilágosítást támogatja, ami a legjobb megoldásnak azt tartja, ha elveszik az ember kedvét.
2009. ápr. 8. 00:20
 16/33 anonim ***** válasza:
és hol fogja ez érdekelni a kicsiket mikor olyan kérdésekkel van tele az oldal, hogy hol a p*na meg mikor nem vagyok szűz ><
2009. ápr. 8. 00:31
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez a baromság, hogy rémítgetni jó? ha a tinik felvilágosultabbak lennének, nem lenne ennyi tudatlan tökfej, és az abortuszok száma is csökkenne! a szexuális életet éretten, felelősséggel kell vállani, és kötve hiszem, hogyha valaki tájékozott adott esetben a Pearl index mivoltát illetően, az rontana azon, ami a szex közbeni felszabadultásgot illeti.

amúgy igazán nem értem egyeseket, miért vannak felháborodva azon, ami felől a kérdező érdeklődik! gondolom derogál, hogy nekik maguknak fingjuk sincs a P.I. fogalmát illetően, és jobb híján a kérdezőnek támadnak neki. komolyan mondom, hihetetlen ahogy egyesek az élő fába is képesek belekötni így hajnali 1 tájban.

2009. ápr. 8. 00:38
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit tennék hozzá, hogyha a tegnapi szerencsétlen sorsú kamaszlány áttanulmányozta volna a Pearlt, akkor felismerhette volna, hogy a hüvelykúp nem nyújt olyan szintű biztonságot önmagában, ami megnyugtató lenne.

úgyhogy ennyit arról a marhaságról, hogy a P. csak ijesztgetni jó...

2009. ápr. 8. 00:42
 19/33 anonim ***** válasza:
Tisztában vagyok az egyes fogamzásgátlók hatékonyságával, de nem tudtam, hogy ezt pearl indexnek hívják. De a kérdező hozzáállásából majdnem az jött le, hogy ettől még örülhetek is, hogy nem estem teherbe. Ha csak kérdés lett volna, semmi kifogásom nem lett volna vele, de nem tetszik a stílus, a hozzáállás. Ennyi.
2009. ápr. 8. 00:54
 20/33 anonim ***** válasza:
Én sem tudomm mi az ...de mivel én 17 évesen fogamzásgátlót szedek ezért valószinű nincsis rá szükségem!!!!!!és én is mindig tudtam a megfelelő védekezési modokról.hiddel felelősségteljes szexuális életem volt mindig.és nem estem teherbe.17L
2009. ápr. 8. 09:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!