Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leyden mutáció vizsgálatot csináltatott már valaki?
Szia ,
Nekem pont ez a betegségem kb 5 évvel ezelőtt derült ki mikor terhes szerettem volna lenni és lettem is...vérvétel semmi több ez a vizsgálat!Nekem nem kellett külön fizetni érte!
Ez az úgynevezett trombózis hajlamot vizsgálja hányszoros trombózis hajlamod lehet amit örökölni lehet nekem 7× van!
Az életem megkeserítője!
Sajnos ha kiderül nálad is ne derüljön ki azt kívánom a Fogamzásgátló tablettát elfelejtheted !..és majdnem minden mást is a Gumin kívül!
..és ha babát vállalsz akkor is vigyáznod kell nagyon!Mert én Császár metszés után kaptam trombózist és 4.5 fél évig szedtem a Marfarint/(sincurmár)!Nem volt leányálom!
Sok szerencsét!
Végre egy normális, lelkiismeretes nőgyógyász... Tényleg semmibe nem kerül, annyi, hogy a vérvételes beutalón rajta van, hogy erre is vizsgáljanak, és a levett vérből vizsgálják, akárcsak pl. a májfunkciókat. A különbség a sima vérvételhez képest (ami úgyis szintén kell a gyógyszerhez) ennek elég hosszú idő után jön meg az eredménye, én 6 hetet vártam rá, és csak a negatív eredmény után írta fel az orvos a fogamzásgátlót. Tényleg nagyon fontos, remélem, hogy nem örökölted, de ha mégis, akkor viszont áldd a sorsot, hogy az orvos kért ilyen vizsgálatot és nem hagyta, hogy gyógyszert szedj pozitív eredménnyel, mert ismerek olyat is, aki agyvérzést kapott emiatt, sőt, olyat is, aki belehalt a trombózisba...
Drukkolok, hogy negatív legyen :)
20/L
Szia
Ha valóban van beteg a családodban (érszűkület), akkor elméletileg hajlamos vagy rá te is, és így a nőgyógyász ingyenesen elküldhet a vérvételre. Amúgy olyan 12e Ft volt 1-2 éve...
20 N
Én is Leiden-heterozigóta vagyok. :(
Utánaolvastam már mindennek, ezen az oldalon jól leírja:
Én 3 éve kaptam tüdőembóliát sajnos a fogamzásgátlótól, az sem jobb mint egy mélyvénás trombózis. :( 6 hónapig nem tudták mi bajom, én meg nem gyanakodtam a tablettára. Még idejében rájött az X. orvos (már számolni sem tudtam hány orvos látott), hogy miért köpködök alvadt vért...bár érdekes, hogy én minden egyes orvossal tudattam, hogy fogamzásgátlót szedek. Mégsem esett le nekik a dolog... egy orvos megállapította egy tüdőmben lévő foltról, hogy az bizony gyulladás -_- és végig azt szajkózta mindegyik... csak az érdekes az volt, hogy szinte 2 hetente változtatta a "gyulladás" a helyét... No meg egy idő után a szervezetem kezdett alkalmazkodni a tablettához, mivel a szívem 130%-on dolgozott és igaz, hogy futni nem tudtam 5 métert se a tüdőmben lévő vérrögök miatt kialakult gyenge légzőfelületem miatt, de már azt vettem észre magamon, hogy 7 nap szünetek után mindig más bajom volt, mert vagy a nyakam állt be (akkor majdnem agyvérzést kaptam) vagy súlyosbodott a nehézlégzésem vagy fájt a lábam :D szóval havonta változott a problémám, de a nehézlégzés mindig megmaradt. Engem szerintem a 7 napos szünetek mentettek meg és az, hogy szedtem gyulladásgátlókat, ami segítette az vérrögök vándorlását, valamint a szívem nagyon jól funkcionált, igaz, hogy az is megsínylette a dolgot, de mégis sikeresen átmentek rajta a vérrögök egyenesen a tüdőmben, ahol vagy megtisztult azáltal, hogy kiköptem, vagy felbomlottak egy idő után. A másik nagy mákom az volt, hogy kívántam a folyadékot, ami jót tett. Végül én úgy mentem oda a legutolsó orvosomhoz, hogy már 90%-ban tudtam, hogy mi lehet a bajom, de szerencsére nem kellett tippeket adnom neki, mert Ő legalább értette a dolgát és egyből rájött, egy vérvétel után.
De egyébként igen, akinek az áll az orvosi papírján, hogy APC rezisztencia + az bizony Leiden-mutációs, csak abból azt nem lehet tudni, hogy homozigóta vagy mennyire heterozigóta. Mondjuk a homozigótát egyből tudná az ember, mert annak mindkét szülője hordozza a hibás gént és annak egész életében szedni kell a véralvadásgátlókat már kicsi kora óta. :)
Igen, azt elfelejtettem írni, hogy milyen érdekes, hogy azért a háborúknak milyen közvetett hatása van "Ránk" "leideneseknek" o.O
Ilyenkor arra gondolok, hogy egyre elfogadottabb a szőrtelen nő és most már a férfiak is. Annyian alkalmazzák már a "végtelen" szőrtelenítési technikákat magukon, hogy pár 100 év és egyre több csupasz ember lesz a serdülőkor után is?! o.O :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!