Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most szedek elöször fogamzásgátlót és a 17. szem tabi után védekezés nélkül voltunk együtt a párommal, akkor már védett vagyok?
Én Lindynette 30-at szedek, szintén csak most kezdtem el, és előtte voltam kivizsgáláson, meg minden. Direkt megkérdeztem az orvosnál, hogy mikortól véd a gyógyszer és mikortól szeretkezhetünk a barátommal gumi nélkül. A nőgyógyász azt mondta, hogy a betegtájékoztatón az lesz, hogy már a legelső naptól véd, de ő elég régóta praktizál, és pontosan tudja, hogy ez nem minden esetben van így, ezért az első hónapban még MINDENKÉPPEN alkalmazzunk kiegészítő védekezést (óvszer), különben nincs kizárva a nem kívánt terhesség lehetősége.
Úgy van, ahogy egy korábbi válaszoló is írta: ahhoz, hogy kiderüljön, a szervezetednek jó lesz-e ez a tabletta, és nem túl alacsony/magas a hormontartalma, ki kell várni az egy hónapot! A nőgyógyász mondta, hogy neki sajnos nem egyszer volt már olyan esete, ahol a lány elkezdte szedni a fogamzásgátlót, de a tabletta hormontartalma túl alacsony volt neki, viszont nem várta ki az 1 hónapot, hogy ez ki is derüljön, és teherbe esett, a tabletta mellett is...
Úgy tudom, hogy mire a szervezeted teljesen beáll és megszokja a gyógyszert, az kb 1-3 hónap. De az első hónapban még nagyon nem tanácsos gumi nélkül szeretkezni, csakis azután, hogy már a 2. levél szedését elkezded.
És ezt nem én mondom, hanem egy nőgyógyász.
Szerintem se volt valami okos dolog gumi nélkül engedni, hogy elmenjen benned a barátod, amíg nem telt le az 1 hónap. Az előző hozzászólóval értek egyet, mert anno én is voltam kivizsgáláson, és én is rákérdeztem a nőgyógyásznál, hogy mikortól számíthatok teljeskörű védelemre. Szó szerint ugyanezt mondta nekem, mint az előző válaszolónak: hogy az 1 hónapban még feltétlenül használjunk óvszert is, mert sok olyan eset van, hogy a lány nem várja ki az első hónap végét, a szervezetének pedig nem nyújt teljes védelmet a gyógyszer, ugyanis túl gyenge, vagy valami más probléma van vele és bizony terhesség lesz a vége.
Szerintem ebben a hónapban többször már ne legyél együtt a barátoddal gumi nélkül, mert baj lehet belőle. Az első hónap végét még mindenképpen várjátok meg.
És én valószínleg egy terhességi tetsztet is csinálnék a biztonság kedvéért. Jobb félni, mint megijedni, tudod.
Hát majd meglátjuk h mi lesz,ma elkezdtem a 7 napos szünetet vagy megjön vagy nem,csak akkor hülyeség a betegtájékoztatókra azt irni h az első naptól véd és becsapni azt aki szedni...
Szerintem az orvosom sem akarna nekem ugymond "rosszat" mondta volna h várjunk egy hónapot,de nem mondta,rákérdeztem arra is h mig szedek más gyógyszert addig mi van,mondta h védekezzünk de utánna már nem kell...na de majd meglátjuk mi lesz ezen a héten! Azért köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!