Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Most szedek elöször fogamzásgá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most szedek elöször fogamzásgátlót és a 17. szem tabi után védekezés nélkül voltunk együtt a párommal, akkor már védett vagyok?

Figyelt kérdés
A tájékoztatón azt irja h az első naptól véd, de közben felfáztam és orvosságot is szedtem, gyenge antibiotikumot, akkor védekeztünk is, de 4 napja már nem szedek más gyógyszert és védekezés nélkül csináltuk.
2011. júl. 7. 13:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha továbbra sem jelentkeznek az egy hónap alatt, akkor maradhat a tabi :)
2011. júl. 8. 00:24
 12/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell megijedned. Ha az első napon kezdted el szedni, akkor ha a szervezeted is úgy gondolja, a menzeszed végére védett vagy. Mivel neked utána még jött egy hétig pecsételésed, nem akarta a szervezeted befogadni. DE ha ez abbamaradt, akkor bizony beálltál rá, ne aggódj! Az antibiotikum valóban csökkenti a hatást, de nem addig, amíg szeded, hanem amíg ki nem ürül a szervezetedből. Innentől nem tudok segíteni, mert nem vagyok orvos, hogy tudjam, milyen gyorsan ürül ki a szervezetedből. A benned való elmenést én sem kockáztattam volna, de nem hiszem, hogy bármi bajod lenne.:)
2011. júl. 10. 15:07
 13/20 anonim ***** válasza:
nem tudom, te mit szedsz, de a legtöbb fogamzásgátló azt írja, hogy az első hónapban még kell más védelem is, mert akkor még nem nyújt teljes védelmet. a másodikban viszont már igen, akkor hagyható el.
2011. júl. 10. 16:01
 14/20 A kérdező kommentje:
Novynette-t szedek,és azon a betegtájékoztaton irja h az első szemtől véd,meg az doki is ezt mondta,meg h mig más orvosságot szedek addig védekezzünk máshogy is ha meg már nem szedem akkor nem kell védekezni. Meg az orvosság meg a tabi bevétele közt eltelt 2-3 óra is.
2011. júl. 11. 11:51
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én Lindynette 30-at szedek, szintén csak most kezdtem el, és előtte voltam kivizsgáláson, meg minden. Direkt megkérdeztem az orvosnál, hogy mikortól véd a gyógyszer és mikortól szeretkezhetünk a barátommal gumi nélkül. A nőgyógyász azt mondta, hogy a betegtájékoztatón az lesz, hogy már a legelső naptól véd, de ő elég régóta praktizál, és pontosan tudja, hogy ez nem minden esetben van így, ezért az első hónapban még MINDENKÉPPEN alkalmazzunk kiegészítő védekezést (óvszer), különben nincs kizárva a nem kívánt terhesség lehetősége.

Úgy van, ahogy egy korábbi válaszoló is írta: ahhoz, hogy kiderüljön, a szervezetednek jó lesz-e ez a tabletta, és nem túl alacsony/magas a hormontartalma, ki kell várni az egy hónapot! A nőgyógyász mondta, hogy neki sajnos nem egyszer volt már olyan esete, ahol a lány elkezdte szedni a fogamzásgátlót, de a tabletta hormontartalma túl alacsony volt neki, viszont nem várta ki az 1 hónapot, hogy ez ki is derüljön, és teherbe esett, a tabletta mellett is...

Úgy tudom, hogy mire a szervezeted teljesen beáll és megszokja a gyógyszert, az kb 1-3 hónap. De az első hónapban még nagyon nem tanácsos gumi nélkül szeretkezni, csakis azután, hogy már a 2. levél szedését elkezded.

És ezt nem én mondom, hanem egy nőgyógyász.

2011. júl. 11. 15:26
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem se volt valami okos dolog gumi nélkül engedni, hogy elmenjen benned a barátod, amíg nem telt le az 1 hónap. Az előző hozzászólóval értek egyet, mert anno én is voltam kivizsgáláson, és én is rákérdeztem a nőgyógyásznál, hogy mikortól számíthatok teljeskörű védelemre. Szó szerint ugyanezt mondta nekem, mint az előző válaszolónak: hogy az 1 hónapban még feltétlenül használjunk óvszert is, mert sok olyan eset van, hogy a lány nem várja ki az első hónap végét, a szervezetének pedig nem nyújt teljes védelmet a gyógyszer, ugyanis túl gyenge, vagy valami más probléma van vele és bizony terhesség lesz a vége.

Szerintem ebben a hónapban többször már ne legyél együtt a barátoddal gumi nélkül, mert baj lehet belőle. Az első hónap végét még mindenképpen várjátok meg.

És én valószínleg egy terhességi tetsztet is csinálnék a biztonság kedvéért. Jobb félni, mint megijedni, tudod.

2011. júl. 11. 15:56
 17/20 anonim ***** válasza:
Mit szedsz? Én Diane 35öt, ma veszem be a 3. szemet, a nőgyógyászom azt mondta, hogy 7 tabletta után lehet "házas életet" élni. Szóval az orvosra hallgass, meg nézd meg mi van a betegtájékoztatón. 2 hét alatt simán kialakul a védettség, nem lesz gond.
2011. júl. 11. 18:09
 18/20 A kérdező kommentje:

Hát majd meglátjuk h mi lesz,ma elkezdtem a 7 napos szünetet vagy megjön vagy nem,csak akkor hülyeség a betegtájékoztatókra azt irni h az első naptól véd és becsapni azt aki szedni...

Szerintem az orvosom sem akarna nekem ugymond "rosszat" mondta volna h várjunk egy hónapot,de nem mondta,rákérdeztem arra is h mig szedek más gyógyszert addig mi van,mondta h védekezzünk de utánna már nem kell...na de majd meglátjuk mi lesz ezen a héten! Azért köszönöm a válaszokat :)

2011. júl. 11. 18:31
 19/20 anonim válasza:
Mi lett a vege?
2013. szept. 14. 21:38
 20/20 A kérdező kommentje:
jó rég volt, nem volt semmi baj... :D
2013. szept. 16. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!