Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lányok/nők! Fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok/nők! Fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban válaszolnátok?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, a barátommal áttérünk az óvszerről a tablettára. Az a gond, hogy nem igazán tudok semmit ezekről a gyógyszerekről. Tudnátok segíteni?

Az első bevett tabletta után mennyi napra lehet szeretkezni?

Tesz valami rosszat a szervezetnek? Vannak mellékhatásai? Okoz később problémát, ha szülni szeretnék?

Tényleg elmúlnak tőle a pattanások? Mennyibe kerülnek?

Előre is köszönöm!

2011. júl. 1. 14:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

1. Első hónapban kiegészítő védekezést ajánlanak. Ez azért van, mert addigra 100% h kialakul a védettség és azért, mert a mellékhatások az első hónapban jelentkeznek. Ha nem jó a szervezetednek az a fajta akkor vissza kell menni és a doki másikat ír fel.

2. Az 3 hónapban lehetnek mellékhatások (nekem vérzés volt egy hónapig, de hozzátenném, hogy kórházba kerültem tüdőgyulladással ahol nagyon erős antibiotikumot is kaptam). Maga a vérzés az első 3 hónapban jelentkezhet és normális mellékhatás. Ha olyat tapasztalsz, hogy fejfájás (ami eddig nem volt), hízás, szédülés stb. akkor újat kell felíratni.

3. Nos a későbbi mellékhatásoknak elég vegyes táborai vannak. Engem is foglalkoztat a téma, elég sokat olvasok ezekről, így most azt írom le amit eddig olvasva tapasztaltam. Sokan 5-6 vagy még annál is több ideig szedik folyamatosan, szünet nélkül. Ennek a következménye, hogy baj lesz a babavállalással, mert a szervezet nagyon hozzászokik a szerhez. Épp ezért egy odafigyelő orvos tájékoztatja a beteget, hogy szünetet KELL tartani 1-2 évenként. Nekem egy barátnőm van aki 3 évig szedte folyamatosan, mert nem mondott neki szünetet a doki, most májelégtelensége van a szertől és kezelésre jár. A doki meg csak annyit mondott rá h hát igen évente szünetet kellett volna tartani. Akiket ismerek v olvastam róluk, hogy évente szüneteltek nekik semmi gondjuk nincsen (itt most olyanokra gondolok akik már nem szedik).

Ugyanakkor azt is hozzáteszem, hogy a mostani gyógyszerek már jóval kevesebb hormont tartalmaznak, mint a pl. 8 évvel ezelőttiek. Így van ahol azt mondja doki elég 3-4 évnél szünetet tartani (de hát minek kockáztatni ugye?).

4. Ha megemlíted, hogy szeretnél olyat aminek pattanás irtó hatása is van olyat ír fel a doki. Én nem kértem ezt külön de nekem azóta szinte havonta 1 van, ami nekem örömteli, hogy nagyon erős görcseim voltak azelőtt (napi 2 apranaxnál tartottam) és az is megszűnt.

2011. júl. 3. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!