Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A harmadik héten elfelejtettem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A harmadik héten elfelejtettem bevenni egy tablettát (LAURINA), de nem telt el 12 óra mikor észrevettem, ilyenkor mit kell csinálni?

Figyelt kérdés
néztem a tájékoztatót, de ott csak olyan van, hogy több mint 12 óra telt el (nekem 9 óra max 9 és fél telt el) és ilyenkor mit csináljak? semmit? vagy?
2011. jún. 29. 08:36
 1/6 anonim ***** válasza:
A legjobb,ha felhívod a nőgyógyászodat, és elmondod, hogy mi történt, és ő biztosan megmondja, mi a legjobb teendő.
2011. jún. 29. 09:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Olvasd figyelmesebben a tájékoztatót. Rajta van, ha nem telt el 12 óra vegye be az elmaradt tablettát, és a következőt a rendes időben szedje tovább. Nincs szükség kiegészítő védekezésre.
2011. jún. 29. 09:26
 3/6 A kérdező kommentje:

Kedves második válaszoló!

és ez vonatkozik a HARMADIK hétre is? mert ezt én is olvastam, viszont a harmadik hétnél külön nem írja, hogy mi van akkor, ha nem telt el még 12 óra

"1 kihagyott tabletta a harmadik héten (fehér tabletták)

Az alábbi két lehetőséget választhatja, anélkül, hogy kiegészítő fogamzásgátlásra lenne szükség.

1. A kihagyott tablettát azonnal vegye be, amint eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta bevételét jelenti ugyanabban az időben), majd folytassa a tabletták szedését a szokásos időben. A következő csomagot a jelenlegi csomag befejezését követően azonnal el kell kezdenie, vagyis nincs szünet a csomagok között. Nem valószínű, hogy a második csomag végéig megvonásos vérzés jelentkezik, de pecsételő vagy áttöréses vérzés bekövetkezhet a tabletták szedésének időszaka alatt.

Vagy

2. Hagyja abba a tabletták szedését a jelenlegi csomagból, tartson 7 napos vagy ennél kevesebb idejű tablettamentes időszakot (amibe beleszámít az a nap is, amikor kihagyta a tablettát), majd kezdje el a következő csomagot. Amennyiben így tesz, mindig a hét ugyanazon napján tudja elkezdeni a következő csomagot, ahogyan azt megszokta.

Ha egy csomagból elfelejtett bevenni tablettákat és nem jelentkezik vérzés az első szokásos tablettamentes szünet során, lehetséges, hogy teherbe esett. Erről tájékoztassa orvosát, mielőtt elkezdi a következő csomagot."

2011. jún. 29. 17:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Természetesen a "nem telt el 12 óra" mindegyik hétre vonatkozik. Viszont mivel nagyon sokára írtál választ, felteszem a kérdést: Bevetted az elfelejtett tablettát 12 órán belül? Ha igen, akkor nincs probléma. Ha nem, akkor viszont érdemes abbahagyni a tablettaszedést, és megtartani a szünetet, beleszámítva azt a napot, amit elfelejtettél. Mit csináltál?
2011. jún. 29. 17:29
 5/6 A kérdező kommentje:

este 9 és 10 körül szoktam bevenni! reggel felkeltem és eszembejutott! reggel 7 kor vettem be! az még nincs 12 óra!!!

azért írtam ilyen későn, mert nyaralok és így nehezebben tudtam megoldani a netezést!

de bevettem 12 órán belül! (fent írtam)

2011. jún. 30. 14:18
 6/6 A kérdező kommentje:
(sőt van hogy 11 kor veszem be a tabit)
2011. jún. 30. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!