Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » H a betiltanák az abortuszt,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

H a betiltanák az abortuszt, mennyit változna a hozzáállásotok a fogamzásgátlással kapcsolatban? Jobban odafigyelnétek, ha tudjátok, hogy ilyenkor nincs "visszaút"?

Figyelt kérdés

Arról most nem nyitnék vitát, hogy betiltják, nem tiltják, mi van az új Alkotmányban, és a többi. Csak maga a konkrét kérdés, amire választ szeretnék kapni: ha tudod, hogy nem lehet sehogy megoldani, ha véletlen teherbe esel, tök mindegy, mit szól a fiú, a lány, a családotok, stb, muszáj lesz kihordani és megszülni a gyereket, az változtat azon, hogy most hozzáállsz a védekezéshez?

Szerintetek aki ilyen lazán kezeli a dolgot (megszakításos védekezés, és társai), az változtatna szokásain, vagy továbbra is ilyen felelőtlenek lennének?

Változna az, hogy a 13-14 évesek nem szexelnek ennyire felelőtlenül?

Mit szólnátok hozzá, ha összejöttök egy 16 éves fiúval/lánnyal, és kiderül, hogy van már gyereke? (Sokkal több lenne az ilyen eset, mint most.)

Fiúk és lányok véleménye is érdekel!

2011. jún. 8. 18:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy. Aki értelmes volt, az eddig is odafigyelt, aki pedig hülye, az ezután sem fog.
2011. jún. 8. 20:47
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Kétségbe esnék, ha betiltanák...

Nem szedtem semmit, tervezett baba, 22 éves voltam, amikor született. Megszületett kiderült Down szindrómás.

Azóta volt egy végigrettegett terhességem, ami szintén tervezett volt, egészséges kislány született belőle, aki már 9 éves. (nem sorolom, ezer meg egy vizsgálat, terhességi cukorbetegség és egyebek). Jelenleg fogamzásgátlót szedek, de ha ilyen előzmények után gyóygszer mellett terhes lennék, nem vállalnám. Minden percemben a fiamra felügyelek, és mellette ott a lányom. Dolgozni nem tudok menni a fiam miatt, ápolásin vagyok.

Ha elvennék az abortusz lehetőségét, nem tudom mi lenne.

Megjegyzem, soha nem estem teherbe, amikor nem akartam, de egy véletlen bármikor közbeszólhat

2011. jún. 8. 22:02
 13/16 B.angel ***** válasza:
59%
Pontosan! Az ilyen esetekben egyébként úgyis mindig engedélyezett lesz az abortusz. Viszont azért bizonyos embereknek nem engedném már meg! Lehet, hogy szemét vagyok. De aki kismilliószor volt már... Akkor az hadd ne kaphasson mindig egy "Újra játszhatsz' kártyát.. Mert az nem fair.
2011. jún. 8. 22:07
 14/16 anonim ***** válasza:
51%
kedves utolsó! vmilyen szinten értem miért így gondolod. de rábíznál egy ártatlan gyereket arra aki ennyire felelőtlen h annyi felelősség nincs benne h felhúzzon egy gumit? vele is kicseszés lenne nem kicsit.
2011. jún. 9. 13:24
 15/16 B.angel ***** válasza:
67%
Én is értelek! És természetesen nem! Nem bíznám rá, hanem kényszeríteném, hogy örökbe adja egy normális családnak. De persze, ha kihordja egy ilyen ember a gyereket, akinek felelőssége 0, akkor azt hiszem, az se jó dolog. Úgyhogy egyetértek!
2011. jún. 9. 13:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ismerősöm, aki az abortusz miatt kapott észbe. Felelőtlen életet élt, mindenkivel, mindenhol védekezés nélkül. Terhes is lett, a koliból ismertem. Otthagyta a kolit, a sulit, mindent, hazament dolgozni, eltelt 3 év, ma már van egy gyereke és boldog házas. Vajon ha akkor megtartja a gyereket, most mi lenne vele?
2011. jún. 9. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!