Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A tabletta bevétele után hasmenésem volt, ezért pótoltam a gyógyszert. Így 21 napra csak 20 tabletta jut. Ha nem veszem be az utolsó szemet, az olyan mintha kihagytam volna egy tablettát a 3. héten?
Az elsőre ne hallgass.Jól tetted,hogy pótoltad,a tájékoztató szerint jártál el.Az ilyen esetekre érdemes tartani egy pót levelet,amiről pótolhatsz,így nem fogy el az aktuális levélről a 21 szem.
Olvasd el a tájékozatójában,hogy mit javasol arra az esetre,ha egy szemet kihagysz a harmadik héten!
2 lehetőség van:
-hagyjam abba a megkezdett csomag szedését, tartsam a 7 napos szünetet, majd folytassam a következő csomaggal. Ez tervezem tenni, csak én be is fejezném egyúttal a megkezdett csomagomat.
-vagy szünet nélkül folytassam a következő csomaggal.
Nekem is ez van írva a tájékoztatóban, DE.
Megvannak ugye szabva, hogyha az 1., a 2. vagy a 3. héten hagysz-e ki bogyót.
Inkább arra az esetre mondanám, hogyha már több hónapja szeded. Idézek:
"A második héten 1 drazsét elfelejtett bevenni:
Mielőbb vegye be a kimaradt drazsét, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 drazsé bevétele szükséges. --- Ebben az esetben nem csökken a fogamzásgátló hatás, ezért nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszereket alkalmaznia."
Noh, ebben az esetben végül is tekinthetjük úgy valamiképp, mintha elfelejtetted volna bevenni, esetleg megnyújthatod 2. héten a bogyók közötti bevételi időt olyan 2 órával elcsúsztatva, és akkor nagyjából átíveled azt az 1 bogyónyi hiányt.
Ennyi ötletem van igazából. A 2. hét a legbiztonságosabb ilyen bogyókihagyás szempontból szerintem.
(kihagyásnak ha jól tudom az számít, hogyha 2 bogyó bevétele között nem telik el 12 óránál több)
Ha nem olyan 24 óránként veszed be a bogyót, hanem kitolod ezt olyan 26-27 órára, a hét végére majdnem átívelsz egy egész napot.
Ez csak egy ötlet persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!