Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Májamon veszélytelen "daganattal" használhatok Nuvaring hüvelygyűrűt?
"2.1 Ne alkalmazza a NuvaRinget
- Ha jóindulatú vagy rosszindulatú májdaganata van (volt)."
Egyébként nyilván a te dolgod, hogy ennek ellenére használod-e. Én nem kockáztatnám az egészségem, de ha te nem félsz attól, hogy esetleg májkárosodásod vagy rosszindulatú májdaganatod lesz....
"Más módszert nem szeretnék használni sem kúpot sem spirált sem pesszáriumot"
Miért?
"nagyon szomorú vagyok mert szerettem a tablettát"
Annak ellenére, hogy daganatot okozott?
Gondolom azért tetted fel itt a kérdésed,mert mi okoak vagyunk,vagy okosabbak,mint te :P
Itt a link,amin elolvashatod a hüvelygyűrű tájékoztatóját. Guggliztam én is :P
Ha egyik módszer sem tetszik azok közül,akkor javaslom az önmegtartóztatást,attól biztos nem leszel terhes,de a nuvaring nem neked való.
Azt csak a baromi okos, anatómiához és élettanhoz egyáltalán nem értő emberek találták ki, hogy nem megy át a májon.
Mint mondtam, biztos meg lehet oldani, hogy vki felírja neked, ha te mindenképpen az egészségedet akarod kockáztatni. De leírtuk, hogy marhára nem ajánlott. Innentől kezdve nem a mi májunk, nem a mi gondunk.
Ha pesszárium használata mellett születtél (mert ugye pesszáriumtól születni elég nehéz), akkor esetleg használj mellé még vmit.
Ha egyik megoldás sem jó, akkor önmegtartóztatás.
Az sajnos attól függ, milyen nőgyógyászhoz megy... Ismerek olyan embert, akinek baj volt a szívével, abba kellett volna hagynia a versenyszerű sportot, de addig- addig járt orvoshoz, míg az egyik nem mondta végül, hogy najó, kockázattal, de folytathatja. És az lett a vége, hogy 34 évesen meghalt szívinfarktusban...
Ha a kérdező inkább választja, hogy menjen tönkre a mája, és esetleg meghaljon 10 éven belül, minthogy egyéb védekezési módokkal éljen szexuális életet, akkor úgyis belemegy a hüvelygyűrűbe.
A hüvelygyűrűben hormon van, azt pedig a máj bontja le. Ezt minden orvos tudja. Ha a nőgyógyász mégis megengedi a használatát, akkor nem érdekli az egészséged, csak az, hogy fizess neki. Ez olyan, mint hogy egy rakás nőgyógyász nem küldi el vérvételre, meg Leiden- mutáció vizsgálatra a lányokat, és úgy írják fel a gyógyszert. Olyan ismerősöm is van, aki agyvérzést kapott a tablettától, mert persze nem volt Leiden mutáció vizsgálaton, és kiderült az agyvérzés után, hogy van neki...
Kérdező, én a helyedben átgondolnám a dolgot. Inkább szexelsz óvszerrel évekig és nem élvezed annyira a szexet, viszont 5-6 év múlva megházasodsz és már nem kell óvszer, mert babát szeretnél/ használsz egyéb módszereket, pl. kúp+ megszakítás+ naptármódszer, esetleg bevállalod a babát, ha mégis becsúszik VAGY tönkremegy a májad és nem éled meg a 30. születésnapodat.
Én még ebben az esetben is inkább választanám, hogy vagy nem szexelek- és ebbe tudom, hogy a szerelmem is beleegyezne, mert Ő sem akarná, hogy meghaljak, és inkább élnénk még pár évig úgy, hogy más módokon elégítjük ki egymást, vagy megszülök egy babát, feladva a tanulást és a jövőmet, minthogy tönkremenjen a májam és 10-20 éven belül meghaljak...
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!