Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor lehet abbahagyni a fogamzásgátlót az utolsó együttléttől számítva? A tájékoztatóban az áll, hogy akármikor, de ha együtt vagyok valakivel és utána 2nappal abbahagyom akkor gondolom így lehetek terhes.
ha úgy szeded a gyógyszert,ahogy az elő van írva, akkor a 3.hét utáni gyógyszerszünetben (amikor keletkezik a megvonásos vérzés) is lehet együttlét,mert a gyógyszer még akkor is hat,de utána már nem. szerintem az utolsó együttlét után a havi gyógyszert még szedd be, úgy 100% hogy nem lehetsz terhes.
Ha új tabit kezdesz használni,az szerintem nem fog hatni 1ik napról a másikra, tehát 1-2 hetet várj az együttléttel.(akkor is, ha a gyógyszerszünet után rögtön a másikat kezded szedni)
Annak van igaza, aki azt írja, hogy levél végén lehet abbahagyni. Ez esetben viszont tényleg bármikor.
Kérdező, elhiszem, hogy a gyógyszeredre az van írva, hogy "bármikor", de ez szigorúan úgy értendő, hogy bármikor - a levél végén. Sem 5, sem 15 tabi után nem lehet (csak súlyos indokkal), ha már majdnem mindet beszedted, akkor abbahagyhatod, a szervezeted nem tudja, hogy 19, 20 vagy 21 tablettát szedtél be, ha megvonod a hormont, megjön, és nem leszel terhes. Hónap közben azért nem lehet, mert az nagyon megzavarha a hormonháztartást. Ha félidőben hagyod abba, akkor sem leszel terhes, csak összevissza vérezgetsz majd.
Ha tabit váltasz, akkor az új tabinak a használati utasítását kell alapul venni, pontosan le van írva, hogy lehet áttérni. Azt kövesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!