Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Főleg tapasztaltabbaktól kérdezem! Komolyan csak 50%-ban ad védettséget az óvszer?
Nőgyógyász mondta, hogy ilyen korban gyógyszer a jó, gumit ne használjuk, nem ajánlja, mert hogy csak 50%-ban véd.
Ez most komoly ? Ezt azzal indokolta, hogy a védekezésben a nőknek van nagyobb felelősségük, ezért nem mindegy, hog y mivel és hogyan. Én úgy tudtam, hogy az egyik legbiztonságosabb módszer.
Nem akarok gyógszert szedni, de még ennyire sem terhes lenni...
Namost ha az emberek fele azt hazudja hogy azért kell esemény utáni tabletta, mert az óvszer kiszakadt (nem vallja be hogy fel se húzta), akkor a nőgyógyász könnyen jut arra a következtetésre, hogy az óvszer valahogy "tudja" hogy milyen korú a felhasználó, és a tiniken csakazért is kiszakad. Vagy pedig az abortusz előtt hazudja azt a tini, hogy használt gumit.
Én könnyen el tudom képzelni, hogy az orvos csak vicceskedve mondta az 50%-ot, mondván, hogy az ilyen korú egyének vagy felhúzzák vagy nem (50-50%). Valószínűleg vannak tapasztalatai...
Egyébként a gumi nem tudja, hogy hány éves emberke használja, tehát ha jól van felhúzva, akkor ugyanúgy véd.
A gyógyszer nem véd a nemi betegségek ellen, míg az óvszer igen. A gyógyszer marha kellemes és kényelmes a férfinak, az óvszer meg tompítja kicsit az érzéseket. Valamint a védekezésben mind a két félé a felelősség egyformán, csak a nő többet veszthet, mert ő lesz terhes/neki lesz abortusza, nem a férfinak.
Ritka szexista pasi lehet az a te nőgyógyászod. Én lecserélném egy normálisabbra.
Akkor azt mondjtáok, hogy biztonságos ? Már teljesen elbizonytalanított. Mondott még valami a hüvelygyűrűről, hogy még azt is ajánlja.
Amúgy nő, nem férfi...
Az tény, hogy ha gyógyszert szedsz, biztos lehetsz abban, hogy beszedted. Az óvszernek van egy olyan hátulütője, hogy a másik fél használja, ergo kicsit meg kell bíznod benne.
Másrészről viszont az óvszer véd a betegségektől is, ráadásul nem avatkozik be a szervezeted hormonháztartásába.
Az óvszer a létező legbiztonságosabb hormon mentes védekezési mód. Nincs ilyen hogy 50% meg ilyenek, ez címeres baromság. Nincs olyan hogy 2 spermából 1 'átszökik".
De, ha nem bízol eléggé az óvszerben, vannak egyéb nem hormon alapú készítmények (krémek stb) kérdezd meg a nőgyógyászod.., vagy inkább egy másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!