Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kell kiszámolni? Hogyan kell "használni"? Naptári
módszer.
a mai npot, elosztod kettővel, hozzáadod a következő hónap utolsó napjának a számát, ezt megszorzod a mostani évvel, gyököt vonsz, és elosztod a PI-vel! és kész
2011. ápr. 5. 15:05
2/9 anonim válasza:
Szerintem regisztrálj a
[link] oldalon és akkor beírhatod a saját ciklusaidat, ott pedig egy táblázat majd megmutatja neked, amire kíváncsi vagy.
2011. ápr. 5. 15:07
Ez azért nehéz, mert nem gépek vagyunk,tehát nem minden nőnek ugyanakkor van peteérése. Az átlagnak, akinek 28 napos ciklusai vannak, annak a 14. nap körül szokott. De pl.nekem 30-32 napos ciklusaim vannak és 17-18.napon van peteérésem! De volt egy olyan hőnap,amikor uh-al figyelték és a 14. napon volt! Szóval ez elég gyatra védekezés, mindenképpen kell más is mellé. Nem beszélve arról,hogy lehet rendkívüli peteérés!
2011. ápr. 5. 15:09
A naptár módszer sajnos nagyon nem megíbzható. Ha szabályos 28 napos ciklusod van, akkor is a peteérésed lehet a 12., de lehet a 16 napon is. Plusz ugye bármikor lehet extra PÉ-d.
Ha ennyire figyelni akarod magadat, használd a hőmérőzést! Abból nagyjából látod, hogy volt-e és ha igen, mikor volt PÉ-d.
2011. ápr. 5. 15:17
Én használom.
Legalább 3 havi ciklus figyelés kell, hogy nagy valószínűséggel tudj következtetni az ovulációra.
Megnézed a ciklusod hosszát, azt elosztod kettővel és elméletileg akkor van.
DE: az előtte lévő napok (2-3) a hüvelybe jutott sperma szépen elédegél ált. 2 napig a hüvelybe, ezért az előtte lévő időszak is veszélyes!
Plusz ha neked nem úgy jön meg, ahogy a nagykönyvben mag van írva, akkor nem biztos a módszer. Ezért még kombinálni kell valami más módszerrel is. Pl. hüveszváladék vizsgálattal.
Csak úgy ne kezd bele. Menj biztosra.
2011. ápr. 5. 15:30
6/9 A kérdező kommentje:
akkor szóval félidő + - kb 3 nap a vészes, és a többi elméletileg nem annyira... v ilyesmi, és az a hőmérőzés az hogy van pontosan, mert erről sem nagyon tudok semmit se... eddig nem foglalkoztam ilyen védekezéssel ,és nem is figyeltem így magam, csak most vhogy rámjött ez a dili, h mikor van mim... és mindenképp használunk még + vmit mert ez sztem s e100% igaz nincs is 100%os védekezés... :S
Az egyik barátnőmnek így született az első kisfia, naptármódszeres védekezés eredménye lett... Szerencsére ő már elmúlt ekkor 20, a pasival összeházasodott, segített szülő, nagyszülő, a barátnőm befejezte az egyetemet... Te is ilyen jó háttérrel rendelkezel, hogy belemersz ebbe vágni?
2011. ápr. 5. 21:29
8/9 A kérdező kommentje:
férjem, fiam... van, de nem csak a naptárral védekeznénk, hanem azzal is, plussz még mellett más amíg a spirált nem teszik fel, mert nemtom mikor lehetség :( műtétre várok, így előtte nem rakják fel, és ez nemtom meddig húzódik.
Ha mással is védekeztek, akkor teljesen felesleges így is, hiszen két módszer ötvözése, ami közül az egyik teljesen megbízhatatlan, sem nem árt, sem nem használ... Remélem, a másik módszer komolyabb.
2011. ápr. 6. 11:02
Kapcsolódó kérdések: