Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha nem a menstruációm alatt...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem a menstruációm alatt kezdtem el szedni a fogamzás gátlót akkor mikortól hat? (Azalia)

Figyelt kérdés
Szültem, szoptatok, rendszertelen a menstruációm. A tabletta 1hét után hat vagy ki kell várni a következő ciklust.
2011. márc. 28. 09:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
A menzesz 1. vagy 2-5. napján kell elkezdeni. Mindenképpen meg kell várnod a menstruációt, olyan nincs, hogy csak úgy elkezded valamikor szedni. Több kárt csinálhatsz magadnak ezzel.
2011. márc. 28. 09:20
 2/12 anonim ***** válasza:
elkezdheted szedni meg ma is, és 10-14 napig védekeztek máshogy,én legalább igy csináltam,hat hetes kontrollon felirta a doki ,aznap kiváltottam és este már az elsöt be is vettem,novembertöl májusig szedtem,s ez alatt nem is menstruáltam,csak mikor elkezdtem a rendes fogamzásgátlot.szoptatas alatt lehet,hogy egyik honapban megjön a másikban nem,nem lehet kiszámitani,de elkezdheted.18 hos kisfiu anyukája
2011. márc. 28. 10:10
 3/12 anonim ***** válasza:

"Amennyiben jelenleg nem szed hormonális fogamzásgátló tablettát

Várja meg, amíg menstruációja elkezdődik. A menstruációs ciklus első napján vegye be az első tablettát. Ekkor készítmény szedésének első hetében kiegészítő, barrier elvű fogamzásgátló módszer (pl. gumi óvszer, hüvely pesszárium) alkalmazása nem szükséges.

Ha a tabletta szedését a menstruációs ciklus 2-5 napján kezdi el, kiegészítő, barrier-elvű fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges a tabletta szedésének első 7 napjában.

Ha a közelmúltban szült, vagy vetélése volt

A készítmény szedését az első trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás után közvetlenül kell elkezdeni.

Szülés vagy a második trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás után a menstruációs vérzés első jelentkezésekor kell elkezdeni.

Amennyiben több mint 21 nap telt el a szülés, vagy a második trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás és a tablettaszedés elkezdése között, ki kell zárni az esetleges újabb terhesség lehetőségét, és kiegészítő, barrier-elvű fogamzásgátló eszköz használata ajánlott a tabletta szedésének első hetében."

Várd meg míg megjön, második hülyeséget írt.

2011. márc. 28. 10:31
 4/12 A kérdező kommentje:

a doki nem mondta konkrétan hogy mikor kezdjem,és a betegtájékoztatón nem volt egyértelműen feltüntetve,ott minden esetben egy hetet(7 napot) írtak...

kérlek írjátok oda hogy az azaliara értitek e vagy más fog. gátlóra?

úgy tudom ez szoptatós kismamáknak van,talán emiatt más,mint a többi?

2011. márc. 28. 10:36
 5/12 A kérdező kommentje:
na de ha nem jön meg???szülés után 28 nappal megjött,azóta nem,a babám 10 hetes...szóval akkor meddig várjak?
2011. márc. 28. 10:38
 6/12 anonim ***** válasza:
10:31 vagyok, ezt az Azalia betegtájékoztatójából ollóztam ki.
2011. márc. 28. 10:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Addig várj, amíg meg nem jön, addig védekezzetek máshogy, az azalia amúgy sem a magas pearl indexéről híres, messze nincs a többi fogamzásgátló tabletta megbízhatóságához.
2011. márc. 28. 10:42
 8/12 A kérdező kommentje:
köszi
2011. márc. 28. 10:58
 9/12 A kérdező kommentje:

10 napig tartott a menstruációm,a 7. napon kezdtem el

felhívtam nődokit,nődoki azt mondta szedjem tovább,meg fog jönni előbb utóbb

csakhogy 8000ft ot dobok ki az ablakon addig

2011. márc. 28. 11:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem...Azalia szedése mellett nincs menstruáció...
2011. márc. 28. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!