Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan védekeztek az ókorban, a középkorban és régen az emberek?
1., megszakítás
2., anális szex
3., hüvelymosás különféle kivonatokkal
4., "abortusz" szintén növényi kivonatokkal, illetve gyulladást okoztak a hüvely és méhszáj környékén
5., a végső opció meg, hogy sehogy, mert rengeteg gyerek volt, csak kevés élte meg a felnőtt kort.
Ima, ráolvasás, hókuszpókusz.
Én egyébként a kecskebél óvszerként használatáról hallottam, de nem tudom, mennyire lehetett ez elterjedt.
A történeti demográfia legdivatosabb kérdése mostanában, hogy volt-e és hogyan volt a védekezés annak idején. A rómaiaknál hallottam kígyóbőr óvszerről (ezt nem tudom mennyire igaz). Másrészt működhetett a megszakítás is. Harmadrészt elég okosak voltak, gondolom szedtek egy kis ezt, egy kis azt, hogy csökkentsék a kockázatot.
Sőt, a középkorban Velencében simán megszülték a gyereket, aztán kitették az utcára. Aztán a lakosság fel volt háborodva, hogy csecsemőhullák borítják a várost. Az nem volt probléma, hogy prostihoz járnak persze. Na szóval, erre kitalálták, hogy valamelyik apácarendhez ki lehetett tenni a gyereket és becsöngetni. Ott aztán felnevelték.
Ez a prostitúcióra vonatkozik.
Ami pedig a házasságot illeti: érdemes megfigyelni hány évesen mentek férjhez az emberek. Ha fiatalon, az azt jelentette, hogy sok gyerek születhet, mert ugye több ideig termékeny a nő. Ellenben ha túlnépesedés volt, próbáltak minél később házasodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!