Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan védekeztek az ókorban,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan védekeztek az ókorban, a középkorban és régen az emberek?

Figyelt kérdés
úgy értem az óvszer feltalálása előtt ismertek valamilyen növényt/készítményt/módszert? Csak mert örömlányok mindig is voltak...
2011. márc. 5. 09:22
1 2
 1/14 anonim válasza:
hát asszem az egyiptomiak voltak azok akik állatok végbelét használták, de sztem voltak többen is... pl. hiéna
2011. márc. 5. 09:25
 2/14 anonim ***** válasza:
megszakításos védekezés?
2011. márc. 5. 09:32
 3/14 anonim ***** válasza:
Leginkább megszülték a gyereket. Vagy esetleg elvetették, bár a módszerekbe az anyuka is belehalt párszor. Azért a középkorban nem volt divat a házasságon kívüli szex, az viszont nem volt ritka, hogy egy nő 10 vagy annál több gyereket szült. Mondjuk ebből elég sok meg is halt mielőtt felnőtt volna.
2011. márc. 5. 09:42
 4/14 anonim ***** válasza:
2011. márc. 5. 09:48
 5/14 anonim ***** válasza:
miből veszed hogy védekeztek? ez olyan kérdés mintha azt kérdeznéd hogy ettek az ősemberek vajaskenyeret? sehogy mert5 akkor még nem ismerték -.-
2011. márc. 5. 09:57
 6/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! ha valaki tud még, írhatja :)
2011. márc. 5. 09:59
 7/14 anonim ***** válasza:

1., megszakítás

2., anális szex

3., hüvelymosás különféle kivonatokkal

4., "abortusz" szintén növényi kivonatokkal, illetve gyulladást okoztak a hüvely és méhszáj környékén

5., a végső opció meg, hogy sehogy, mert rengeteg gyerek volt, csak kevés élte meg a felnőtt kort.

2011. márc. 5. 10:19
 8/14 anonim ***** válasza:

Ima, ráolvasás, hókuszpókusz.

Én egyébként a kecskebél óvszerként használatáról hallottam, de nem tudom, mennyire lehetett ez elterjedt.

2011. márc. 5. 10:22
 9/14 anonim ***** válasza:
Gondolom azért volt régen mindenkinek megszokott a 8-10-15 gyerek, mert nem védekeztek
2011. márc. 5. 10:39
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A történeti demográfia legdivatosabb kérdése mostanában, hogy volt-e és hogyan volt a védekezés annak idején. A rómaiaknál hallottam kígyóbőr óvszerről (ezt nem tudom mennyire igaz). Másrészt működhetett a megszakítás is. Harmadrészt elég okosak voltak, gondolom szedtek egy kis ezt, egy kis azt, hogy csökkentsék a kockázatot.

Sőt, a középkorban Velencében simán megszülték a gyereket, aztán kitették az utcára. Aztán a lakosság fel volt háborodva, hogy csecsemőhullák borítják a várost. Az nem volt probléma, hogy prostihoz járnak persze. Na szóval, erre kitalálták, hogy valamelyik apácarendhez ki lehetett tenni a gyereket és becsöngetni. Ott aztán felnevelték.

Ez a prostitúcióra vonatkozik.

Ami pedig a házasságot illeti: érdemes megfigyelni hány évesen mentek férjhez az emberek. Ha fiatalon, az azt jelentette, hogy sok gyerek születhet, mert ugye több ideig termékeny a nő. Ellenben ha túlnépesedés volt, próbáltak minél később házasodni.

2011. márc. 5. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!