Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Írnátok nekem érveket a fogamzásgátló tabletták mellett, illetve ellen?
+1 mellett
Biztonságosabb mint a gumi, és jobb szexet is biztosít :)
-1: Felborulhat a hormonháztartásod:S
+1: Szebb lesz a bőröd:)
Igen:
1. Nem leszel terhes
2. Egyeseknek valoban szebb lesz a boruk
3. Nem lesznek eros menstruacios gorcseid
Nem:
1. Felborithat mindent, amit hormon okoz: hajhullas, elhizas, testalkat valtozas (masodlagos noi nemi jellegek erosodese: szelesebb csipo, nagyobb mellek stb.)
2. Trombozisra hajlamosit
3. Minden nap kozel azonos idoben kell bevenni, kulonben nem biztonsagos = korulmenyes
4. Antibiotikum szedese eseten nem hat
5. Mint minden gyogyszer, a majban bontja le, mint minden gyogyszer karositja a majat egy bizonyos szinten
6. Evekig tart, mire a ciklusod visszaall a normalis kerekvagasba
stb.stb.stb
Gondolom, le lehetett szurni, hogy ellene vagyok.
26/N
6 évig szedtem fogamzásgátlót, most januárban hagytam abba.
Mellette:
percre pontosan kiszámítható megvonásos vérzés, görcsök nélkül --> emiatt előre tudsz tervezni nyaralást, bármit
magas pearl index
Ellene:
sokan mellékhatásokat tapasztalnak (hízás, közti vérzések stb.)
mindig eszedbe kell jusson, hogy bevedd
nem veszed észre, ha pl nem hat, mint mondjuk a guminál, jó esetben a köv megvonásos vérzésnél, rosszabb esetben jópár hónap után veszed észre, hogy hoppá baba van
figyelned kell minden gyógyszerre, amit beveszel mellette (és ez nem csak az antibiotikumra, hanem fájdalomcsillapítókra, gyógynövényekre is vonatkozik)
ha abbahagyod vagy megjön vagy nem...esetleg utóhatásként még egy jó kis PCOS-ed is lesz
Mellette (saját tapasztalat alapján)
-elmúlnak a görcsök
-követhetőbb a ciklusod
-nem kell tartani h kiszakad a gumi
-ha leírtak alapján követed nem lehet baj
-csak akkor érdemes ha már tartós kapcsolatban élsz
-olcsóbb mint ha gumit használsz
Ellene:
-Az első hónapban szinte mindig vannak mellékhatások (a vérzés kb a legalapabb, ha hízás, fejfájás egyéb következik be nem kell pánikolni,vissza kell menni dokihoz, másikat ír fel doki ami jobb szervezetednek)
-abbahagyás után felléphetnek mellékhatások (50-50% nem csak olyan van akinek felborult, vannak akiknek semmi se történt. Gondolom ez attól függ mennyi hormon van benne.)
-20 év alatt, ha csak futó kapcsolatokban élsz, nem ajánlom
Erről neked kell döntened. Ha barátod nem fogadja el h nem akarod használni, ott kell hagyni. Ne menj bele olyanba amit nem akarsz. Nem ő vállalja így a felelősséget, hanem te. Ne legyen bűntudatod emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!