Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
14 évesen fogamzásgátló?
Van barátom és elég régóta vagyunk együtt(megbízható kapcsolat) és volt már szex. De kiderült h allergiás vagyok az óvszerre.Ezért elmentünk a nőgyógyászhoz és felír (Milligest) fogamzásgátló tablettát. MIre számíthatok majd ha elkezdem szedni?
(És légyszíves ne hurrogjatok le hogy 14évesen még nem kéne szexelni, mert felelősségteljesen csináljuk a dolgokat és védekezünk is...)
Pfff, hogy ti milyenek vagytok. Végre egy fiatal csaj, aki gondolkodik azon, hogy védekezzen. Ti meg oltjátok egyből.
Én 15 évesen kezdtem el szedni (szóval nem sokkal később Nálad) és nem lett semmi bajom! Az elején fájt tőle a fejem, de az első levél után elmúlt. Beállította a mensesem is. Most 19 éves vagyok, semmi bajom és nem lettem meddő sem.
Hát tudod, nem értek egyet azzal, hogy ilyen fiatalon, kialakulatlan mesntruációs ciklussal, fejlődésben lévő nemi hormonháztartás szabályozással hormonális fogamzásgátlót alkalmazz.
a nőgyógyász nagyon jól tudta ezeket a dolgokat, amikor felírta neked. csak mivel őt is elborzasztja a rengeteg tinikori abortusz és a lányanyaság szociálproblémája, úgy volt vele, hogy inkább szedd, mintsem gyermekfejjel terhes legyél.
19 vagy és tuti nem meddő? Honnan tudod?:D Van már gyereked?
NEM ez a felelősségteljes gondolkodás, bármennyire is próbálod ráhúzi. Természetes a védekezés, és a MEGFELELŐ védekezés.
Az orvos minden felírt vény után járulékot kap a gyógyszergyártó cégektől, és nem azért írta fel, mert olyan hű de jó neki. (Kíváncsi lennék, hogy elmondta-e a kockázatokat, a lehetséges mellékhatásokat és megvizsgált-e előtte).
És hülyeség, minden hormontartalmú készítmény veszélyes, mert egy kiismerhetetlen precíz és kényes rendszerbe avatkozik bele durva eszközökkel. 14 évesen rádásul ez még fejlődésben van... A doki nyilván ugyanolyan pénzéhes mint egyes társai(természetesen tisztelet a kivételnek), vagy lemondott már a meggyőzésről...
Mire számíthatsz ha majd elkezded szedni?
Kitudja. A tablettagyártó úgysem fogja bevallani hogy milyen hosszútávú (10-20 év) mellékhatásai vannak ilyen korán kezdeni.
Nyílván is is köztudott, hogy az a duma hogy ártalmatlan, egy nagy baromság.
Még mire számíthasz? szexre
hogy jóra e vagy rosszra, majd 10 év múlva fogod tudni igazából megítélni.
14évesen én még nem is csókolóztam.Nemhogy a szexen törtem volna a fejem.
Aztán meg mit fogsz csinálni idősebb korodban,ha egy negatív tapasztalat egy életre elveszi majd a kedved az egésztől.Különben is még a menstruációd is gondolom egy két éve van.ez azért lényeges mert a szervezetednek ez nem lenne túl célszerű ilyen korán.ne rontsd el az életed!Van másfajta közeledési mód ha nagyon nem bírsz magaddal(petting),a többivel szerintem nagyon ráérsz még (két -három év )múlva foglalkozni!
Nem hurroglak le, hogy nem kéne szexelni, bár szerintem még korai. :)
De 14 évesen a tablettát ne. Rengetegféle óvszer van, inkább próbálkozzatok azokkal, valamelyik hátha beválik. Vannak még más helyiek is: pesszárium, hüvelykúp stb. Ami a saját tapasztalataimat illeti: 23 évesen kezdtem el szedni a tablettát, mert semmilyen más védekezési mód nem volt jó. Addig kísérleteztünk a különféle óvszerekkel (5 évig), aztán végül kiderült, hogy mindegyikre allergiám van. Hetekig mellfeszülés, idegesség, feszültség, bármire felkaptam a vizet. Utána rendbejöttem, de neked még semmiképpen sem javasolnám a hormont, nagyon fiatal vagy még. A szervezeted még nincs teljesen kifejlődve, és nagyon taccsra tudod tenni ezzel...
Egyébként még lehet olyan is, hogy fejfájás, hányinger, hányás, szédülés, vérzés összevissza jön meg, köztivérzés, hüvelyszárazság, libidócsökkenés (nem kívánod a szexet). Az orvos egyébként erről nem tájékoztatott? Amire vigyázz, ha mégis a tabletta mellett döntesz: RENDSZERESEN szedd, és ha elfelejted, akkor feltétlenül legyen óvszer vagy más helyi védekezés a ciklus végéig. Simán teherbe tudsz esni egyetlen alkalomtól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!