Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 14 évesen fogamzásgátló?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

14 évesen fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Van barátom és elég régóta vagyunk együtt(megbízható kapcsolat) és volt már szex. De kiderült h allergiás vagyok az óvszerre.Ezért elmentünk a nőgyógyászhoz és felír (Milligest) fogamzásgátló tablettát. MIre számíthatok majd ha elkezdem szedni?

(És légyszíves ne hurrogjatok le hogy 14évesen még nem kéne szexelni, mert felelősségteljesen csináljuk a dolgokat és védekezünk is...)

2009. febr. 14. 13:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a nőgyógyászt, gyógyszerészt. Ők tudják megmondani, hogy miktől kell félned, mire kell figyelned. Fontos dolgokban csak szakembertől kérj segítséget.
2009. febr. 14. 13:45
 2/21 A kérdező kommentje:
Igazából nemis választ várok...hanem véleményeket, tapasztalatokat! :)
2009. febr. 14. 13:49
 3/21 anonim ***** válasza:
40%

Olvasd el a mellékhatásokat, neked nagy valószínűséggel lesznek, nem is enyhék, mivel ilyen korán kezdesz bele.

Ha megszakítással védekeznétek és hüvelykúppal, akkor az ugyanolyan hatékony, és nem károsít...

Mert hogy nagyon be fog kavarni a hormonrendszeredbe.

Te életed, rontsd el te.

2009. febr. 14. 13:54
 4/21 anonim válasza:
72%

Arra számíthatsz,hogy pár év múlva totál gallyon lesz a hormonháztartásod,győzheted majd helyrehozni,és mellesleg elgondolkodhatsz azon,hogy nem kellett volna olyan korán hormonokat tömni magadba!

Egyébként:fejfájás,hányinger,szédülés,vérzészavarok stb.

Ja,és bárki bármit mond:egy 14 éves lány,legyen bármilyen felelősségteljes,akkor sem képes felfogni ezeknek a dolgoknak a komolyságát...

2009. febr. 14. 13:54
 5/21 anonim ***** válasza:
38%
Nekem első barátnőm 13 évesen kezdte szedni, most 19, semmi baja sincs és nem is volt.
2009. febr. 14. 13:56
 6/21 anonim ***** válasza:
75%
13:56 majd ha babát akar, meg fogja látni...
2009. febr. 14. 13:57
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán azt nem értem, hogy melyik nőgyógyász mer ilyen fiatal lányoknak fogamzásgátlót felírni. 16 éves kor alatt elméletileg nem írhatná ki. Ha pedig már mindenképpen sexelni akarsz vannak más megoldások is a fogamzásgátlásra.
2009. febr. 14. 14:04
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Még fejlődik a szervezeted, és nem kellene felborítani a hormonháztartásod!
2009. febr. 14. 14:04
 9/21 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az az orvos nem volt normális. Fejlődő szervezettel hormont szedetni!

Én már majdnem 20 voltam, mikor elkezdtem, 23 évesen hagytam abba. Nekem ennyi is elég volt, hogy tönkrevágja a hormonjaim, fél év hormonkezelés után tudtam csak teherbe esni.

2009. febr. 14. 14:11
 10/21 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem semmilyen korban nem kéne felíratni. Aki veszi azt se tudja, mi van benne, csak az a lényeg, hogy ne legyen tőle terhes. Látható mellékhatás nme mindnél jelentkezik, de a szervezetedet kisebb-nagyobb mértékben mind rongálja. (Akár 10évek múlva is kiderülhet.)
2009. febr. 14. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!