Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha 4 szemmel többet veszek be és utána tartok szünetet az baj?
Biztos, hogy a hormonrendszered és az egészséged olyan dolog, amit anonim válaszadókra akarsz bízni? Mert akkor gratulálok.
Arra van a nőgyógyász, hogy ilyeneket meg tudj tőle kérdezni.
Amúgy ha már görcsölsz, akkor semmiképp sem kellene szerintem. (Meg amúgyse...)
Neten is vannak orvosok, akik gyorsan válaszolnak. Pl. www.orvostudakozo.hu
Én a helyedben inkább megkérdezném, minthogy vadidegen, laikus emberekre hallgassak. De te tudod.
Nekem érdekesen hangzik.Mintha beszednél eg y levél fájadlomcsillapítót,hogy ne fájjon egész évben a fejed.
Viccet félretéve,tppem sincs,hülyeséget nem írok,szóval marad az orvos.
Azért a fog.gáltó meg a fájd. csill. egy egész kicsikét más tészta...
Kérdező, és is Mercilont szedtem évekig. Igen, el lehet tolni 4 nappal, akár úgy, hogy többet veszel be, akár úgy, hogy 7 napnál kevesebb szünetet tartasz. (Nekem egyébként doki is engedélyezte ezt, csak hogy a többiek is megnyugodjanak, mert nekem néha nagyon fontos volt, hogy ne jőjjön meg, bizonyos okból.) Ez egy mesterséges ciklus, a szervezet nem tudja, hogy 21, 19 vagy éppen 24 tablettát vettél-e be, ha abbahagyod, megvonásos vérzés lesz.
Viszont: igaz azt, hogy sűrűn játszogatni nem jó ezzel. És: 17 tablettát (21-4) nem ajánlanak, ez a megkezdett levél sajnos kárba megy. Régen, amikor a Mercilon még új gyógyszer volt, ez rá is volt írva a betegtájékoztatóra, most viszont az lett a módi, hogy nem a tabeletta számával variál, hanem a gyógyszermentes napok számával.
És az is igaz, hogy NEM minden fog. gátlóval lehet ezt eljátszani, pl. a többfázisúval és a minipillekkel nem, de a Mercilonnal pl. igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!