Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anc kérdése:
Valamit rosszul csináltam? Teherbe eshettem? (Pharmatex)
Figyelt kérdés
Tegnap vettem Pharmatex hüvelytablettát. Nem ez volt az első tapasztalatom spermicid termékekkel kapcsolatban, előtte hüvelykapszulát (6 db-os) használtam, betartottam mindent és nem lettem terhes. Most viszont kipróbáltam a tablettát, amit néhány csepp vízzel be kellett nedvesíteni és úgy felhelyezni. A baj csak az, hogy elkezdett habzani még az ujjamon, aztán a takarón és a barátomon "láttam viszont" a nyomait (aktus közben és másnap reggel). Az előírásokat és a 10 perces várakozási időt bőven betartottam, sőt, több, mint 20 perc telt el az aktus kezdete előtt! A végén a barátom bennem ment el, de a hüvelykapszula használata alatt nem lettem terhes ettől, és most is a menstruációs ciklusom után vagyok kb. egy héttel, tehát peteérés előtt. A kérdésem az, normális, hogy habzott a kapszula és konkrétan kifolyt belőlem? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? És a legfontosabb: lehetek terhes, az alapvető kockázati ismérveket (pearl-index) leszámítva?2011. febr. 7. 00:04
1/5 anonim 

válasza:

"és most is a menstruációs ciklusom után vagyok kb. egy héttel, tehát peteérés előtt."
Ha a menstruációd 4-5 napos, és a menzesz vége után vagy egy héttel, akkor az igencsak a peteérés környéke.
2/5 anonim 

válasza:

vegyél tesztet..
vagy ha nagyon nem bízol magadban akkor 72órásat..
3/5 anonim 

válasza:

elvileg ha betartod a 10 percet nem lehetsz terhes. most "mi is" phermatexet használtunk...vártunk vele negyedórát.és belőlem még másnap reggel is folyt :s máskor is használtuk ezt, akkor nem volt vele ilyen gond. nem tudom mi lehet a baj ilyenkor.:s elvileg fel kellene hogy szívódjon.
4/5 anonim 

válasza:

hát szar ügy, ez habzik...engem speciel még égetett is, úgyhogy szex aznap nem volt...ja és terhes nem vagy, mert az az aktus után legalább 1,5 hét, míg a beágyazódás megtörténik ;)
de nyugi, védett (persze ugye semmi nem 100%-os)
5/5 anonim 

válasza:

Csak megszakítással együtt szokták javasolni a pharmatex használatát, illetve még naptármódszerrel kombinálva. Sajnos a hüvelytabletta nem egy megbízható módszer, nem véletlenül terjedt el az orvosok körében a "pharmatex baba" kifejezés. Lehet, hogy most mázlid van és megúsztad (majd tesztelj, ha nem jön meg...), de én hosszú távon biztosan nem merném ezt használni, ha gond lenne a terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!