Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik ha leáll a fogamzásgátló tablettával és milyen kárt tehet benne?

Amíg szedi, addig max azok a mellékhatások jöhetnek ki rajta, amik a tájékoztatóban vannak.
Ha abbahagyja, akkor előfordulhat, hogy nem áll helyre a ciklusa, nem lesz peteérése, így ha babát szeretne, nem fog összejönni. Szerencsésebb esetben orvos tud segíteni, szerencsétlenebb esetben meg nem.
Egy 14 éves gyereknek még nincs kialakulva normálisan a hormonrendszere, nincs annyira pontos és szabályos ciklusa, peteérése, mint egy érett nőnek.
Ha így belepiszkálnak, akkor bizony előfordulhat a fent említett eset.
Egyébként felnőtt nőknél is előfordul elég gyakran, hogy tabi után jó ideig nem áll helyre a ciklus, vagy esetleg csak orvosi segítséggel áll helyre (esetleg sehogy), de ilyen korban még nagyobb a veszélye.
Nem tudom az anyja miét szedet vele tablettát, meg azt se, hogy melyik az a nyomorék orvos, aki felírja...

Szerintem meg elég sok az ilyen nyomorék orvos -.-'
Én gondolkodtam a tablettán csak, hogy én nem vagyok egyszerű eset, ezért nálam javallott egy vizsgálat előtte.
Az első nőgyógyász akihez elmentem rámnézet, adott egy katalógust amiben le volt írva, hogy x fogamzásgátló milyen tuti és ennyi.
Másodiknak elmentem egy sokak által ajánlott orvoshoz, ő kért labort, utána megmondta, hogy nálam az enyhébb fog.gátló is rizikós lenne :S UFF - És ezt be akarták vetetni velem!

Első vagyok. Igen, sajnos az a baj, hogy azok az orvosok vannak többségben, akik normálisan megvizsgálnak a tabi előtt.
A sok ember meg bedől az "ezek a mai tabletták már olyan kevés hormont tartalmaznak" szövegnek.
Aztán meg szívnak a mellékhatásokkal, vagy abbahagyás után meddőségibe járnak mikor babát szeretnének...
no comment

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!