Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mit tehetnék? Nem menstruálok

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék? Nem menstruálok

Figyelt kérdés
13,5 éves koromban jött meg először, de sajnos azóta sem rendszeres. most vagyok 17 éves és úgy gondolom, hogy ez már nem normális. nagyon zavar, mert amikor még volt barátom és a gumival volt probléma vagy bármi olyan helyzetbe kerültünk, attól féltem hogy terhes vagyok. a barátnőm is azzal piszkál, hogy terhes vagyok.. mert hogy szerinte az alhasam túl egybe van a hasammal, és stb..de nem érti meg hogy 7 hónapos terhesként szerintem a hasam már sokkal nagyobb lenne.. sőőt.. elkezdene nőni.. de én inkább fogyok. de a lényeg hogy mitől lehet az hogy ennyire rendszertelen a menstruációm?:S
2011. jan. 27. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:
A helyedben elöször is elmennél nögyógyászhoz, mert ö tudja kivizsgálni, hogy mi az ok, és esetleg rendbehozni. (De még az sem kizárt, hogy tényleg terhes vagy - nekem az elsö babámmal alig volt hasam, 75 cm-es derékböséggel szültem)
2011. jan. 27. 17:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Vegyél tesztet az majd megmutatja terhes vagy e.

De szerintem nem inkább férges vagy azért fogyol vagy mert nem eszel

2011. jan. 27. 17:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt annyi idősen rendszeres, volt hogy három hónap is kimaradt. Most is 5-6 hétre jön meg. Ha gumival védekeztek és nem szakad ki nem lehetsz terhes.
2011. jan. 27. 18:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Sok oka lehet annak, hogy vkinek nem rendszeres a menstruációja.

Nekem pl PCO miatt van ilyen problémám. De lehet az oka pl. alacsony pajzsmirigyműködés is.

Először menj el nőgyógyászhoz, ha nem talál semmit, vagy hormonproblémát talál, akkor menj el endokrinológushoz.

Azt javaslom, hogy ha vizsgálat helyett fogamzásgátlót javasol, akkor keress egy másik orvost. Sajnos ha nem oldod meg a problémát, hanem elfeded fogamzásgátlóval (mivel attól rendszeresen lenne vérzésed, csak éppen teljesen kikapcsolná a petefészkeid), akkor félő, hogy később sem lehet majd rendbehozni.

Szóval kérj egy jó alapos kivizsgálást!

Esetleg próbálkozhatsz cickafark teával, vagy barátcserje kapszulával. Ezek gyógynövények, ártani nem fognak, de segíthetnek:)

2011. jan. 27. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Bár én még nem voltam terhes, de gondolom kicsi a valószínűsége, hogy 7 hónapos terhesen ilyen kicsi lenne a hasad, bár mint olvashattad egy előző hsz-ban volt már rá példa. De én úgy gondolom 7 hónapos baba már rugdal. Szóval tudnál róla. Mindenképp menj el nőgyógyászhoz, talán valamilyen hormon problémád van. Van egy barátnőm, neki évente (!) kétszer jön meg, mégis van két gyereke.
2011. jan. 27. 18:56
 6/7 R. istván válasza:
STRESSZ MINDEN BETEGSÉGNEK A KI INDULÓ PONTJA. LAZA, VIDÁM LEGYÉL. ORVOSHOZ AZÉRT MENJ EL!!
2011. jan. 27. 19:10
 7/7 A kérdező kommentje:
a doki azt mondta, hogy ez teljesen normális. mondom persze. sok eszed lehet neked is :O én nem úgy vettem észre.. terhes csak nem vagyok:D ..54 kilóval xD pedig. normálisan eszem:/
2011. jan. 29. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!