Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Használ valaki minipill-t,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nigra kérdése:

Használ valaki minipill-t, vagy spirált úgy, hogy nem szoptat?

Figyelt kérdés
Eddig szedtem Lyndinett2-ast, és használtam NuvaRinget, eszméletlen rosszul voltam tőle, kiderült, hogy nem bírja a szervezetem a bennük lévő ösztrogént. Az orvos minipill-t vagy spirált javasolt. Nektek mi a tapasztalatotok róluk?
2011. jan. 12. 16:19
 1/9 anonim ***** válasza:

A sprirállal az a baj, hogy nagyon brutális menstruációd lesz tőle. Akár 6-9 napig és disznóvágásnál tapasztalt mennyiségű vérrel. Eddig mindenkitől ezt hallottam a baráti körben is, általában levetették. Ugye a sprirál gyakorlatilag sebet csinál.

A méhen belüli fogamzási eszköz, pl. Mirena hihetetlenül jó. El is marad a menstruáció, illetve ha van akkor is 1-2 nap, minimális vérzéssel. Igaz, van 40.000 Ft különbség....De 5 év alatt a gyógyszerhez képest fele annyiba kerül....

2011. jan. 12. 17:11
 2/9 A kérdező kommentje:
sajnos a mirenaban is van ösztrogén és azt nem birja a szervezetem, ezért nem szedhetek kombinált tablettát sem
2011. jan. 12. 17:54
 3/9 anonim ***** válasza:
A minipill is fogamzásgátló tabletta mint a többi, de az a lényegi kölünbség, hogy a minipillben nincs ösztrogén. Viszont így a hatásfoka is sokkal de sokkal megbízhatatlanabb. Akkor közelíti (de csak közelíti) meg a rendes gyógyszer hatását, ha szoptatás során szedik és órára(!!!) pontosan.
 4/9 anonim ***** válasza:

De a Mirena hormonos. A szerencsétlen kérdező meg nem igazán alkalmas hormonok szedésére, mert szarul van tőle.

Kérdező: a minipillnek nem a legjobb a hatásfoka. A spirál sokkal jobban véd a nem kívánt terhességtől.

5/9 anonim ***** válasza:
Opsz, most néztem: a Mirenában csak progeszteron van.
2011. jan. 12. 17:56
 6/9 anonim ***** válasza:
igen, a Mirenában csak progreszteron van.... A kérdező pedig az ösztrogént nem bírja. Nem árt olvasni, mielőtt oltjuk a másikat. :)
2011. jan. 12. 18:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen gondom van és a Mirena nálam bevált....
2011. jan. 12. 18:14
 8/9 A kérdező kommentje:
na ez egy nagyon jó hír, köszönöm szépen :)
2011. jan. 12. 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:
2011. jan. 12. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!