Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Véleményeket szeretnék hallani! Szerintetek melyik a legjobb fogamzásgátló módszer? Óvszer vagy tabletta? Milyen tapasztalataitok vannak? Melyiknek mi a hátrány, előnye?
Mindennek van előnye és hátránya...
Óvszer előnyei:
- véd a betegségek ellen is
- megbízható
- látod, hogy ha vmi gond van vele (pl kiszakad)
- nem avatkozik bele a szervezett működésébe
Óvszer hátrányai:
- sokak szerint kényelmetlen (bár én 5 éve használok óvszert, és sosem volt ilyen gondom, és a páromnak sem..)
- elég idegesítő, ha éppen nincs kéznél
- ha vki gyakran él nemi életet, akkor elég drága
Tabletta előnyei:
- akármikor egymásnak lehet esni
- beleélvezhet a fiú a lányba
- sok nőnek kevesebb lesz tőle a vérzése, rövidebb ideig tart és enyhülnek a görcsök (nem mindenkinél!!)
Tabletta hátrányai:
- csak orvos írhatja fel
- teljesen beleavatkozik a normális hormonháztartásba
- rengeteg mellékhatása van (betegtájékoztató leírja): pl. a leggyakoribb a libidócsökkenés és a hüvelyszárazság, de sok nőnél előfordul migrén, étvágynövekedés/hízás stb.
- nagyon figyelni kell a szedésére (hányás, hasmenés, más gyógyszerek stb).
Én személy szerint a kapcsolat elején inkább az óvszert javaslom. A tablettát csak 18 év felett, normális kivizsgálás után szabadna felírni. És csak akkor, ha MINDKÉT fél szeretné (nem a fiú erőlteti rá a lányra pl), összeszokott már a páros, komoly a kapcsolat.
Futó kalandért pl nem kezdenék el tablettát szedni...
19 éves korig óvszer. Utána tabletta.
Az óvszer felhelyezése egyszerű, viszont ha a párodnak kicsi a mérete akkor hülye hangot ad miközben gyűrődik a vége. Egyes óvszereknek gumi szaga is van, ami ugye csak erősödik a súrlódással.
Tablettát rendszeresen szedni kell, viszont teljesen természetes úton élvezhetitek a szexet.Hülyeség hogy teljesen felborítja a hormonháztartást, csak akkor ha serdülsz, és alapból össze van kavarodva, ezért is írtam hogy tabi 19+, de inkább 22.
"Hülyeség hogy teljesen felborítja a hormonháztartást"
Miért lenne hülyeség? Szerinted ha mesterségesen hormonokat visz be vki a szervezetébe, az teljesen természetes?
Szted miért hízik tőle annyi nő? Miért csökken a libidójuk nullára?
Miért lesz abbahagyás után totál rendszertelen az addig (tabi előtt) teljesen szabályos ciklusuk?
80%-os: Örülj neki. Természetesen van ilyen is. Bnőm meg hízott tőle, és a libidója is nulla lett.
Másik barátnőmnek csak a libidója lett nulla.
Attól, hogy neked nem volt vele ilyen problémád, még másoknak lehet.
én két évig gumival, 3hónapja tablettával...és most sokkal jobb.mellékhatást nem érzek.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!