Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyha egy 14 éves lány,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyha egy 14 éves lány, fogamzásgátlót szeretne szedni mert már kell neki de az anyukája nem nagyon akarja akkor mitcsináljon?

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 21:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Figyelj:

Tényleg a te dolgod, hogy hány évesen szexelsz (bár tényleg elég korai).

Viszont ha már ilyen fiatal vagy, akkor használj óvszert. A tablettát nem gyerekeknek találták ki. A te szervezeted még fejlődésben van, nem alakult ki normálisan a hormonrendszered.

Ha elkezdesz tablettát szedni, akkor a számtalan mellékhatás mellett arra számíthatsz, hogy az abbahagyás után olyan súlyos cikluszavaraid lesznek, hogy lehet az életben nem jön többet helyre.

Komolyan mondom, hogy ez nem játék.

Használj óvszert!!!

2011. jan. 4. 22:32
 12/13 anonim ***** válasza:

14 évesen még a menstruációs ciklusod sem állt be rendesen, pedig ahhoz kell igazítani a tablettaszedést!

Én 18 évesen kezdtem el szedni, de 1 év után abbahagytam, mert szédültem, fájt a gyomrom tőle, nem kívántam a szexet és a hangulatom hullámzott. Pedig 18 voltam és 3 éve volt pasim...

14 évesen nem hinném, hogy az első szerelem évekig fog tartani vagy legalábbis olyan hosszú és komoly ideig, hogy érdemes legyen gyógyit váltani. Drága, befolyásolja a hormonjaidat, szóval kihat az egész szervezetedre. Arról nem is beszélve, hogy nem lehet csak úgy abbahagyni és akkor szedni amikor akarod! 1 levelet (1 hónapnyi adag) végig kell szedni, hogy biztonságban legyél és minden nap, lehetőleg ugyanabban a napszakban kell bevenni, ha késel vele akkor már gubanc van... Nem 14 évesnek való!

Ott az óvszer, hüvelytabletta, kúp ha nagyon kell valami. De inkább tartogasd még az ártatlanságodat, 60 éves korodig szexelhetsz még pont eleget, ha korán kezded, hamar kiégsz :/

2011. jan. 4. 23:23
 13/13 Noa91 ***** válasza:

szerintem 14évesen nem helyes nemi életet élni,nem azért mert maradi vagyok..hanem mert a 14éves még gyerek,kislány.

fogamzásgátlót pedig semmiképpen ne szedj ennyi idősen,mert amikor majd nem lehet gyereked akkor meg majd sírsz h vajon miért nem ?

19/L

2011. jan. 5. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!