Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mekkora az esély a terhességre?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora az esély a terhességre?

Figyelt kérdés
Symiciát szedek, már második dobozzal (előtte mást szedtem már legalább 2 éve). 18-án kezdtem mensi után a levelet, 20-án voltam együtt a barátommal (belém élvezett), de az aznap esti szemet elfelejtetem bevenni 12 órán túl (ahogy a tájékoztató is írta) bevettem, majd a 21-ei estit is kicsit később. Azt írja, hogy az első héten ha elfelejtettem bevenni, és egy héten belül együtt voltam valakivel, megvan rá az esély, hogy terhes vagyok. Viszont a ciklushu-s naptár szerint a "szabad szerelem" napjaiban voltam. Mi a véleményetek?
2010. dec. 26. 21:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
19%
TUTUI TERHES VAGY!!!
2010. dec. 26. 21:42
 2/13 anonim ***** válasza:
19%
Ikrek lesznek!
2010. dec. 26. 21:45
 3/13 anonim ***** válasza:
48%
45% és 74% között.
2010. dec. 26. 21:45
 4/13 sasna ***** válasza:
a ciklusnaptárt ne nézzed, könyörgöm.. most mesterséges a ciklusod, tehat minden mesterségesen van beállitva, semmit se tudsz kiszamolni.. a levél végéig gumi, 2 hét mulva teszt..
2010. dec. 26. 21:48
 5/13 anonim ***** válasza:

Előre is bocsánatot kérek, kedves kérdező, hogy egy válaszolódtól fogok kérdezni, de érdekel az egyikőjük válasza/véleménye! :D

Kedves sasna, aki nem szed tablettát, az hihet az ilyen naptáraknak? Mert mi a párommal gumit használunk és szívesen kipróbálnánk már a szexet gumi nélkül is, de félek, hogy nem válna be a naptár "jóslása". Elnézést, nem tudtam magam rendesen kifejezni. :D

19/L

2010. dec. 26. 22:05
 6/13 anonim ***** válasza:

Válaszban kérdezőnek:

A naptár módszer a természetes védekezések egyik fajtája. Úgy, mint a megszakításos védekezés, vagy aktus utáni hüvelymosás, ahogy dédanyáink védekeztek a legenda szerint :) Egyik sem halálbiztos, még a mesterséges védekezések sem azok, erre élő példa a gimnáziumi legjobb barátnőm, aki tabletta szedés mellett teherbe esett. "Szerencsére" magától elvetélt. Így én azt mondom, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hogyan védekezik, melyik formáját választja a módoknak. A naptár módszert nem írom le, olvass utána pontosan, hogy hogyan kell, mi is az. A lényege ha jól tudom az, hogy átlagolsz, kiszámolod a középidőt, és az utána és előtte lévő három, valamint közbeeső napokon jobban odafigyelsz a védekezésre. Ugye elméletben ezek azok a napok, amikor a legnagyobb az esélye a peteérésnek, ezt számolja az a naptár is, amit említett a kérdező, hogy "szabad szerelem" napja volt. Matematikailag akkor nem volt peteérésed, és a közelében sem voltál, ez azt jelenti. Azt viszont tudni kell, hogy a biológia kiszámíthatatlan, lehet, hogy egy hónapon belül nem is egy, nem is kettő, lehet egy sem, vagy lehet több peteérése is lehet egy nőnek anélkül, hogy észrevenné. Így viszont sosem tudni, mikor vannak biztonságos, és nem biztonságos napok. Szóval, én azt ajánlom, aki teheti és nem sajánálja a szervezetét, inkább válassza a biztonságosabb hormontartalmú védekezési formákat. Én személy szerint nem akarom megbirizgálni semmi ilyesmivel a szervezetem, vállalom a kockázatot, 6 éve van szexuális életem, 6 év alatt az összes partneremmel a megszakítást választottuk. Mindenki a fentiek tudatában döntsön!

Kérdezőnek:

Ha elkezded szedni a tablettát, várnod kell egy hetet, mire normálisan kifejti a hatását, a legbiztonságosabban, amennyire csak lehet. Ebben az időben szívódik fel, állítja át a szervezeted, és válsz védetté. Azért kell az első héten kiegészítő védekezést használni. Ha eltelik egy hónap, és mondjuk elfelejtesz bevenni egy tablettát, és nem pótolod az előírt időn belül, még akkor sincs baj, mert a szervezeted rá van állva a több hete tartó rendszerességre, amit az eddig beszedett tabletták előidéztek. Nem fog, nem is tudna pár nap alatt kiürülni a szervezetedből - így elveszítve hatását - nem kell emiatt parázni.

21/L

2010. dec. 26. 22:21
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak, kicsit megnyugodtam (amúgy a kérdésben is írtam, hogy már legalább 2 éve rendszeresen szedem). De gondolom, azért még így is van rá esély. :)
2010. dec. 26. 22:26
 8/13 anonim ***** válasza:

"Kedves sasna, aki nem szed tablettát, az hihet az ilyen naptáraknak? Mert mi a párommal gumit használunk és szívesen kipróbálnánk már a szexet gumi nélkül is, de félek, hogy nem válna be a naptár "jóslása". Elnézést, nem tudtam magam rendesen kifejezni. :D "

Igaz nem engem kérdeztél, de azért válaszolok.

Ha ki szeretnétek próbálni gumi nélkül, akkor inkább kezdj el tablettát szedni, vagy használjatok spermicidet és megszakítást is a naptármódszer mellé, esetleg pesszáriumot és spermicidet együtt.

A számolgatás egyáltalán nem egy életbiztosítás.

Akármikor beüthet egy spontán peteérés. Azt meg nem fogja neked semmilyen netes naptár kiszámolni. Estek már teherbe nők a menzeszükkor is, pedig elvileg akkor a legkisebb az esély.

Én a helyetekben semmiképp nem kockáztatnék ilyennel, ha baj a baba.

Kérdező: Tényleg felesleges ilyenkor netes naptárt nézegetni. Az esély a teherbeesésre elég pici, de természetesen van. Két hét múlva csinálj tesztet. Egy hét kiegészítő védekezés elég, ha nem hagytál ki több tabit.

(egy orvostanhallgató)

2010. dec. 26. 22:41
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ neked is :) majd veszek tesztet.
2010. dec. 26. 22:43
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is köszönöm a válaszokat! :D :) 22:05-ös vagyok.
2010. dec. 26. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!