Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Megjöhet még a menstruációm?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megjöhet még a menstruációm?

Figyelt kérdés
Két hónapja szedek Belara fogamzásgátlót.Az első hónapban eltoltam a menzeszem, többet szedtem 2 szemmel. Majd mikor elmúlt a menzeszem, továbbszedtem ugyanazt a levelet ( 19 szemet ) de mivel egyfázisú a tabletta, úgy tudom, így is védenie kell. Ma van 3 napja h befejeztem ezt a levelet, de még nem jött meg. Normális ez így??? Múltkor pont a 3. napon jött meg. Félek, hogy terhes vagyok.
2010. dec. 11. 16:48
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Megnyugtattál, nagyon nagyon szépen köszönöm, remélem igazad van!
2010. dec. 11. 21:41
 12/20 anonim ***** válasza:

Tényleg rosszindulat,ha valaki azt tanácsolja,hogy OLVASSA el a tájékoztatót,mielőtt lenyel valamit!Gyalázat komolyan! :/

A tájékozatlanságról pedig annyit,hogy a tájékoztatóban írt dolgok nem irányelvek vagy javaslatok,hanem szabályok,amiket nem lehet félválról venni.EGY tabletta kihagyása esetén ezt írj az utolsó hétre:

"- Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten

A következő lehetőségek közül választhat:

1. Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut, még akkor is, ha ez két tabletta egyidejű bevételét jelenti. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben. A tablettamentes időszak helyett folytassa tovább a következő csomag szedésével.

Valószínűleg valódi megvonásos vérzése lesz a második csomag beszedését követően, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés a második csomag szedése alatt.

2. Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdőnapján akarja a következő csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson.

Ha a két javaslat valamelyikét követi, terhességgel szemben védett marad.

Ha elfelejtette bevenni a tablettát, és a tabletta-mentes szünetben nem jelentkezik megvonásos vérzés, a TERHESSÉG LEHETŐSÉGE FENNÁLL. Forduljon orvosához, mielőtt a következő csomag szedését elkezdené"

Ezt mind EGY tabletta esetén.Erre konkrétan és biztosan kijelenteni,hogy NEM terhes,k.urva nagy felelőtlenség.

Egynél több tabletta kimaradása esetén pedig:

"Több filmtablettáról felejtkezett el a csomagban

Kérje ki orvosa véleményét."

No comment!

2010. dec. 11. 21:42
 13/20 anonim ***** válasza:
írták vagy 5-en, hogy húzzál orvoshoz, egy ember azt írta, hogy nyugi, és akkor te megnyugszol????
2010. dec. 11. 21:46
 14/20 anonim ***** válasza:

Minden egyfázisú tabi ugyanúgy működik. Valóban nincs leírva a tájékoztatóban, hogy be lehet venni 19-et, de ismétle: NEM kihagyott két tablettát, hanem abbahagyta a szedést. Ha egyet kihagyott volna, de a következőt beszedi, akkor igaz, amit bemásoltál.

Ha abbahagyja, akkor semmi baja lesz. A nyakamat rá.

Ez egy másik egyfázisú tabletta leírásából van:

- Ha a harmadik héten felejtett el bevenni egy filmtablettát:

Ha pontosan szedte a készítményt a megelőző 7 napos időszakban és az alábbi két lehetőség valamelyikét követi, nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmaznia.

1. Mielőbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt így két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szedni a gyógyszert. A csomag kiürülése után gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül el kell kezdeni a következő csomag szedését. Így csak a második csomag gyógyszer szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, de időközben pecsételő, vagy áttöréses vérzés előfordulhat.

2. A másik lehetőség az, hogy nem folytatja tovább a már megkezdett csomagot, hanem (a kimaradt filmtabletta napját is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet tart, majd új csomagot megkezdve folytatja a készítmény szedését. Ha az új csomag szedését a hét egy eddigi, már megszokott napján kívánja kezdeni, akkor tarthat 7 naposnál rövidebb gyógyszermentes időszakot!

Igen, ez egy másik tabletta, tudom, de a működési elvük ugyanaz. Én többfélét szedtem, volt, amelyik leírta, volt, amelyik nem, nekem doki mondta, hogy lehet ilyet csinálni és biztonságos. Általában az újabb tabletták már írják a lehetőséget, a régebbiek nem.

De ha a kérdező annyira izgul, vegyen egy tesztet vagy hívja fel a dokiját. 100%, hogy ugyanezt fogja mondani.

2010. dec. 11. 22:04
 15/20 anonim ***** válasza:
Ja, és jól mondtad: 1 tabletta KI-hagyására vonatkozik az utasítás. Nem 2 tabletta EL-hagyására.
2010. dec. 11. 22:05
 16/20 anonim ***** válasza:

Nagy különbség van aközött, hogy valaki mondjuk kihagyja a 10-11. szemet, vagy 21 helyett 19 szem után tart szünetet!!

első esetben az van, amit a tájékoztatóban leírnak, utóbbi eset konkrétan nincs leírva, de minden nőgyógyász azt mondja, hogy pl ha el akarod tolni pár nappal a vérzést, akkor TÖBB tabit szedj be, akkor ugyan úgy véd, de ha 21-nél KEVESEBBET veszel be és rögtön szünet, akkor nem véd!

2010. dec. 11. 22:34
 17/20 A kérdező kommentje:
Annak a válaszolónak lett igaza, aki megnyugtatott..ma reggel megjött:):)
2010. dec. 12. 13:07
 18/20 anonim ***** válasza:
A hülyeség attól hülyeség marad,hogy most mázlid volt. :) De legalább már elővetted a tájékoztatót (talán),ennyi haszna volt.
2010. dec. 12. 14:10
 19/20 anonim ***** válasza:

Jó, majd megmondom a nőgyógyászomnak (az összes 3 eddiginek), hogy szerintetek hülyeséget beszéltek, és egyúttal meg is kérem őket, hogy adják nektek a diplomájukat.

33N vagyok, és érdekes módon mindig mázim volt, pedig az elmúlt években elég sokszor vettem be 1-2 db-bal kevesebb tablettát - orvosi jóváhagyással, és azért, mert énekes vagyok, és koncertre nem jöhet meg.

2010. dec. 13. 10:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Várom a diplomákat,majd mondom a címet,hova küldjék és cserébe megadom egy rendes nőgyógyász címét,aki tudja is,hogy mit beszél és aki szerint ez hülyeség.
2010. dec. 13. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!