Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Megjöhet még a menstruációm?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megjöhet még a menstruációm?

Figyelt kérdés
Két hónapja szedek Belara fogamzásgátlót.Az első hónapban eltoltam a menzeszem, többet szedtem 2 szemmel. Majd mikor elmúlt a menzeszem, továbbszedtem ugyanazt a levelet ( 19 szemet ) de mivel egyfázisú a tabletta, úgy tudom, így is védenie kell. Ma van 3 napja h befejeztem ezt a levelet, de még nem jött meg. Normális ez így??? Múltkor pont a 3. napon jött meg. Félek, hogy terhes vagyok.
2010. dec. 11. 16:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Már bocs, de nagyon hülye vagy.

Az nem gond, hogy 2 szemmel tovább szedted, mert gondolom így akartad beállítani, hogy melyik napra jöjjön meg, én is így csináltam, hogy ne hétvégén legyen meg.

de a szünet után egy teljesen új levelet kellett volna kezdened, hogy be tudd venni a 21 szemet! ugyanis többet be lehet venni, ha csúsztatni akarod, de a 21-nél kevesebbet nem!

Amúgy még megjöhet, nekem hétfőnként szokott, de van, hogy kedden reggel jön meg, ne parázz, mert még többet fog késni!

És ha még egyszer csúsztatni akarod pár nappal, akkor azt a levelet, amiből csak pár szemet vettél be, tedd félre, mert ha mondjuk hánytál vagy hasmenésed volt beszedés után pár órával, akkor pótolni kell, és az ilyen nem egész levelek pont erre jók.

2010. dec. 11. 17:00
 2/20 A kérdező kommentje:
De akkor szerinted mos terhes vagyok?:S
2010. dec. 11. 17:16
 3/20 anonim ***** válasza:
Igaza van az első válaszolónak mindenben!Ésszel kellene szedni és elötte alaposan átolvasni a tájékoztatót.Azt pedig még nem tudhatod biztosan,hogy tabletta mellett melyik napra fog beállni a vérzésed.Az,hogy EGYSZER a 3.napon jött meg még nem ok,hogy minden hónapban akkor jöjjön.Ehhez idő kell,hogy kialakuljon.Egy terhességi tesztet pedig nem árt beszerezned,két tabletta maradt ki a második levélből (19 szem 21 helyett),így a védelem sem tökéletes.
2010. dec. 11. 17:19
 4/20 A kérdező kommentje:
kb mennyi esély van rá?:S és ha most szednék be?? vagy most már ne?:S
2010. dec. 11. 17:21
 5/20 anonim ***** válasza:
Vedd elő a tájékoztatót és olvasd el!Most!Ha nem érted,akkor olvasd el mégegyszer vagy még 10-szer!Ezt nem lehet össze-vissza szedni,szabályai vannak.Most már 3 napja nem szeded,ne kezd el,várd ki a 7 napos szünetet és sűrű ima,hogy ne legyen gond.A legjobb lenne felhívni az orvosod.Ugyanis 2 tablettát nem vettél be az utolsó héten.1 tablettát még lehetett volna pótolni vagy kihagyni,de kettőnél már orvosi tanács kell.Ez mind benne van a tájékoztatóban!
2010. dec. 11. 17:31
 6/20 A kérdező kommentje:
Nem szedtem volna be a hiányos levelet, ha nem mondják mások, hogy így is védelmet nyújt, mert egyfázisú. Nagyon félek:(
2010. dec. 11. 18:07
 7/20 anonim ***** válasza:
nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés, leányzó meg kéne kérdezni az orvost, hogy használd, meg van benne használati utasítás, ha ennyire nem tudod használni minek szexelsz, gondolom abból is a tudásod nulla, ne itt kérdezgesd jól csinálod-e mi van ha valaki hülyeséget mond? hány éves vagy 14-15?
2010. dec. 11. 20:09
 8/20 anonim ***** válasza:
bocsánat, Isten
2010. dec. 11. 20:09
 9/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kíváncsi az oltogatásra meg az előítéletekre..azért akartam beszedni ezt is h ráérjek iratni később.Már rájöttem, hogy hiba volt, legközelebb majd másképp csinálom.
2010. dec. 11. 20:21
 10/20 anonim ***** válasza:

Ennyi rosszindulatú és tájékozatlan embert még nem láttam!

Kérdező, ne parázz, nem vagy terhes. Nem kihagytál két tablettát (a kihagyás az, hogy kimarad és másnap/harmadnap beveszed), hanem abbahagytad. A menzeszed meg fog jönni, mindegy, múlt hónapban mikor jött meg, a 7 napos szünetben bármikor megjöhet, és ha nem jön meg, az sem jelent minden esetben terhességet, sőt, általában nem. Inkább azt jelenti, hogy nem megfelelő a tabletta hormontartalma. Azért egy teszt nem árt, de csak ha nem jön meg a 7 napban.

Tabletta szedésekor nincs menstruáció, csak megvonásos vérzés, amikor megvonod a hormont. A szervezeted nem tudja, hogy 19, 21, 23 vagy hányadik után nem veszed be a hormont. Tök mindegy neki, lecsökken a hormonszint és leválik a nyálkahártya. Természetesen nem lehet összevissza, és nem lehet egyszer 15 nap, egyszer meg 30, nem erre találták ki, de néha-néha a 19 és 23 megengedhető. Persze 3 hónap kb, mire a szervezeted egyáltalán hozzászokik a hormonhoz, tehát jobb lenne ilyenkor nem kísérletezgetni, de higgy nekem, nem vagy terhes, ha a többit rendesen beszedted.

Többféle tabit szedtem, 34 vagyok, tudom. Nyugodj meg!

Még egy fontos dolog, ha a 7 napos szünettel variálsz, 7 napnál kevesebb szünetet biztonságosan lehet tartani, többet semmiképpen, mert akkor nem véd.

2010. dec. 11. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!