Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetek terhes így, tabletta mellett?
Orvosi tanács alapján először kezdtem szedni fogamzásgátlót menstruáció eltolása céljából. Kürülbelül a ciklusom közepén kezdtem el szedni (szóval nem a betegtájékoztató alapján, de a doki mondta) és párommal 2 hét szedés után (tehát mikor normálisan meg kellett volna jönnie) voltunk együtt több mint egy héten keresztül, végig védekezés nélkül... A szedés 3. hete óta és az együttlétek alatt végig pecsételős vérzésem volt, ill. véres volt a hüvelyváladékom (méhszájsebem is van), főleg, mikor a második levelet kezdtem el szedni. Hatott már ekkor a gyógyszer ill. a vérzés nem-e jelenthette a csökkent hatást? Hazaérkezés után abbahagytam a gyógyszert, de vérzés-szerűségem csak egy napig volt.
Szerintetek lehetek terhes? Vagy eléggé véd a gyógyszer...Eléggé felborult a ciklusom azt sem tudom honnan számoljam..szóval nagy lesz a meglepi..
Köszi!
Szia!
Hát a gyógyszer megkezdése utána legalább egy hónapot várni kell az együttléttel!!Legalábbis nekem úgy mondta az orvos.Azért kell várni vele többet,mert ekkor áll be kb rendesen a ciklusod.De mint ahogy mondtad neked eléggé felborult a ciklusod,így nem tudom,hogy védett e a gyógyszer.Várj egy picit,hogy meg jön e rendesen,és ha nem jön meg akkor vegyél egy tesztet,abból nem lehet semmi baj ha biztosra mész.De ne várj túl sokat...:)
Hát jól agyonvágtad a hormonrendszered, az biztos
Én bízom a Yadine-ban, remélem, nem lesz gond
11. napon még nem biztos, hogy mutat a Corax, szerintem csinálj mégegy tesztet, ha letelt a 14 nap
Ilyet még az életben nem hallottam,ez kemény.A ciklusod 17 napján kezdted el szedni életedben először a fogamzásgátlót?Aztán nem tartottál 7 napos szünetet,hanem mindjárt szedted tovább a következő levelet,amiből 9 szemet bevettél?Jól értettem? Az orvosodat azonnal cseréld le!
Ezt így nem lehet.Ciklus közepén elkezdeni szedni baromság.Akkor nem véd,nemhogy két hét után,de egy hónap után se.Menstruáció első napján kell elkezdeni,akkor van értelme (biológiailag).Nem csodálom,hogy végig pecsételő vérzésed volt.Azon sem lepődöm meg,hogy a szervezeted most azt sem tudja,hogy mit csináljon.Végleg abbahagytad a tablettát vagy most tartod a 7 napos szünetet és tovább fogod szedni.Nagyon durva ez az egész,a helyedben keresnék egy másik orvost,aki most megvizsgál és hagynám,hogy a szervezetem rendbe jöjjön tabletta nélkül.Védekezésképpen pedig óvszert használnék.Sajnos most előfordulhat,hogy terhes lettél,igazából ezt így láttatlanban nem lehet megmondani és ilyen szedés mellett pedig főleg nem lehet tudni,de nagyon kiszúrtál a szervezeteddel és butaság volt nem védekezni ezalatt másképp is.
Most nagyon megijesztettetek...:SS
Teljesen megbíztam a dokiban, mert jófej volt sokáig rágódott az asszisztenssel mit tegyenek. Az én hibám volt mert későn mentem és sürgős volt mert elutaztam, ugyanis párommal csak ritkán tudunk találkozni. A gyógyszert abbahagytam nem is szándékozom mostanában újra szedni csak az eltolás miatt kellett..de a doki azt mondta terhes sem lehetek emiatt hagytuk el a gumit mert meguntuk.:S beszerzek egy újabb tesztet..most már mindegy milyen érzékeny ugye? ha terhes vagyok már a 4. héten járhatok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!