Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak ha a pasim természetesnek veszi, h fogamzásgátlót szedjek de én nem szeretném?

Mondjuk mond meg neki, hogy nem akarsz szedni.
Azért egy párkapcsolatban ezt megszokták beszélni a felek. Nehogy már ő döntsön róla...

Hát, mondd el neki, h miért nem szeretnél tabit szedni. És kérdezd meg, h ő miért akarja annyira. (Az lesz az első indok, h gumival nem olyan jó... ugyan nem vagyok pasi, de szerintem ez csak ilyen pszichés dolog, akiket eddig erről megkérdeztem, senki nem mondta volna, h hűderossz lenne óvszerrel).
Viszont ez 100%-ban rajtad múlik. Nyilván azt ő sem kockáztatná meg, hogy ne védekezzetek, ha meg igen, akkor elég szomorú, h lényegében téged tenne ki veszélynek, ez meg jobb, ha az még most az elején kiderül.
Egyébként én is úgy voltam a bogyóval, ahogy te, kellett idő, mire megbarátkoztam a gondolattal, hogy fogamzásgátlót szedjek. Ez előbb- utóbb nálad is így lesz, de sürgetni sztem felesleges.

20:14 - nek:
Ez nem csak pszichés, tényleg teljesen más és lényegesen rosszabb óvszerrel, mint nélküle. Nekem is, pedig én lány vagyok. Mellesleg ha valami pszichés dolog zavarja a pasit, az is ugyanakkora baj, mintha fizikailag zavarná valami. Szerintem a szexet nem csak testileg, hanem lelkileg is élvezni kell/kéne.
De persze nem akarok rábeszélni senkit a gyógyszerre, a védekezés elhagyására meg pláne nem, de ne legyen már ennyire csőlátásunk !
A kérdezőnek: próbáljatok valami másik védekezési formát keresni, manapság már nagyon sokféle van. Esetleg beszélgess erről egy nőgyógyásszal és kérdezd meg, hogy mik a lehetőségek! Ő biztosabb módszereket tud javasolni :)

Először is ezt ketten döntitek el, nem csak a pasid és keressetek más védekezési módszert (ami nem megszakítás).
Én gyógyszert szedek pedig nincs pasim, és amikor elkezdtem még csak alakulóban bár nem ez játszott közre benne, szerintem a kettő nem feltétlen függ össze, a fog. gátló több mindenre is jó... (de ez csak az én és a dokim véleménye:)
A gumi valóban nem túl kényelmes és én ezt el is hisze, eddig egy pasi sem szerette, de ha arra került a sor egyik sem utasította vissza.
Javaslom nőgyógyász felkeresését és segítségét a kiválasztáshoz, ahogy alább látni fogod nagyon sok a lehetőség:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__13681..
-------
A fogamzásgátló módszerek Pearl Indexe:
(Minél kisebb az érték, annál nagyobb a hatékonyság)
A 100 nőnél egy évig alkalmazott módszer & A módszer használatának egy éve alatt terhessé vált nők száma
Nincs fogamzásgátlás 85
Megszakítás 35
Ritmus (naptár) 14-40
Rithm (billings) 15.5-32
Spermicidek 5-20
Méhszájsapka 7-11
Óvszer 3-4
Női óvszer 1-5
Pesszárium spermiciddel 2-3
Rhythm (hőmérőzés) 0.5-3
Injekció 0.03-2
Hormonális IUD 0.05-0.1
Tabletta 0.1-0.5
Sterilizáció 0.1-0.3
Implantátum 0
A fogamzásgátlás módszerei, fogamzásgátló szerek:
Hormonális fogamzásgátlók
Tabletták
Minipillek
Fogamzásgátló injekció
Mirena méhen belüli hormonális fogamzásgátló eszköz (IUS)
Hüvelygyűrű
Sürgősségi tabletta
Nem hormonális fogamzásgátlók:
Gumióvszer (kondom)
Hüvelyi pesszárium, méhszájsapka, hüvelyi szivacs
Nem hormonális méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD, IUCD, hurok, spirál)
Lokálisan alkalmazható fogamzásgátló szerek
Természetes fogamzásszabályozás (Naptár, hőmérő, Billigs-módszer, Symptothermális módszer, LH-teszt)
Megszakított közösülés
Közösülés utáni hüvelyöblítés (irrigálás)
Művi meddővé tétel (Sterilizálás)
Szoptatási időszak
Szex a menstruáció alatt
Fogamzásgátló módszerek megbízhatósága - Pearl-index
Az egyes fogamzásgátlási módszerek megbízhatóságát az úgynevezett Pearl-index (PI) segítségével lehet meghatározni. Ez azt mutatja meg, hogy 100 nő közül, akik az adott módszert alkalmazták, egy év alatt hány esett teherbe.
Az alábbi táblázatban néhány fogamzásgátlási módszer Pearl-index értékét mutatjuk be
Fogamzásgátlási módszer Pearl-index (PI)
Mirena IUS hormontartalmú méhen belüli eszköz 0,1-0,8
sterilizáció (művi meddővé tétel) 0,1-1,0
kombinált hormonális fogamzásgátló tabletta 0,1-2,0
minipillek 0,5-6,0
DMPA hormontartalmú injekció 0,6-1,0
sürgősségi tabletta 1,5-3,5
hagyományosméhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD, spiral, hurok) 1,5-4,5
óvszer 4-15
megszakított közösülés 12-42
cikluskontroll - naptár módszer 14-47
hőmérős módszer 14-47
pesszárium 18-20
hüvelyi öblítés 25-45
fogamzásgátlás nélkül 70-85

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!