Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
1. levél utáni 7 napos szünet utáni 1. nap megszakításos módszer mennyire biztos megoldás a terhesség elkerülése érdekében?
Az elsö levél után a 7 napos szünetben már a tabletta véd, ezért felesleges a megszakitással kinozni a barátodat. (Egyébként a megszakitás semmit sem ér, az NEM védekezés, semmi hatása sincs)
A tablettát azért szokás szedni, mert ez egymagában megvéd a nemkivánatos terhességtöl - más módszer felesleges mellette.
Első válaszolóval nem értek egyet teljesen, mert ugye hallani esetekről, hogy tabletta mellett lett terhes valaki (mondjuk általában kiderül, hogy nem is szedték rendszeresen). Én mindenesetre maradok a biztosnál, és inkább használunk két védelmet - tabletta és óvszer -, de utána nem kell görcsölnöm, hogy "na, megjössz, vagy nem jössz meg?". (mondjuk én tablettám még elég gyenge hormontartalmú, nem bízom benne száz százalékig, és elég szerencsétlen természetű is vagyok:-D).
De megszakítás tényleg nem módszer, attól ugyanúgy teherbe eshetsz. Ha nagyon félsz, vegyetek óvszert is. Inkább arra dobjatok ki pénzt, mint később gyereknevelésre/abortuszra.
Ha a második levélnél nem használ a tabletta, akkor már sose fog.
Annyi az esélyed a teherbe esésre, mint ha fél éve vagy egy éve szednéd.
A tabi ilyenkor 99,99%-ban véd (ha normálisan szedik), nem kell sem megszakítás, sem óvszer.
A tabi Pearl-indexe 0,01, Ez azt jelenti, hogy 1 év alatt 100 tabival védekező nőből 0,1 esik teherbe. Vagyis nulla.
(Igen, én is hallottam, hogy estek teherbe tabi mellett - én azt gondolom, hogy nem szedték rendesen, nem vették figyelembe a játékszabályokat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!