Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Most ebből lehet baj vagy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most ebből lehet baj vagy védett vagyok? Yasminelle és zinnat?

Figyelt kérdés

antibiotikumot szedtem 5 napig (zinnat).

akkor jött meg a bajom amikor az utolso nap szedtem be az antibiotikumot. azt olvastam hogy utána 7 napig kiegészitő mődszerrel lehet csak szeretkezni. és nekem pont ez volt a tabimentes időszak. tegnap(szóval az 5. napon, hogy már nem szedtem az antibiotikumot) bevettem az első fogamzásgátlót. és másnap. védekezés nélkül szexeltünk. belémélvezett a barátom. most lehet ebből baj vagy védett voltam/vagyok?

2010. nov. 27. 13:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
én egyszer ezzel a komboval szedtem és teljesen kiütötte a dolgokat...a vérzésem előtt kezdtem szedni 2 héttel rá egy hétre megjött és több mint egy hétig tartott...nagyon rossz volt, ott megfogadtam h soha többet nem szedek antibiotikumot
2010. nov. 27. 13:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát egy hétig kellett volna kiegészítő védekezés. De most már nem marhára mindegy? Még ha előbb kérdezed meg, mint csinálod, akkor lenne értelme a kérdésnek. De így mégis mi?

Reménykedjél benne, hogy nem lett baj, máskor meg legyen több eszed.

2010. nov. 27. 13:47
 3/6 A kérdező kommentje:

[link]

itt egy oldal. itt a kiértékelésnél az jött ki hogy nincs is egymásra hatásuk. a másik, hogy megnéztem mit nem szabad szedni yasminelle-nél és a zinnat összetevői között pedig nincs olyan!!! szóval lehet, hogy nem is volt rá hatással a zinnat.

vagy akkor most mivan?:S

2010. nov. 27. 15:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Yasminelle-t nem szabad szedni ha ilyen gogyszereket szedsz :

- epilepszia (pl. primidon, fenitoin, barbiturátok, karbamazepin, oxkarbazepin)

- tuberkulózis (pl. rifampicin)

- HIV vírus fertőzés (pl. ritonavir, nevirapin) vagy egyéb fertőzések (grizeofulvin, ampicillin, tetraciklin)

- magas vérnyomás, amely a tüdő ereit érinti (bozentán)

- valamint a közönséges orbáncfű nevű gyógynövény.

- A Yasminelle befolyásolhatja más gyógyszerek hatását, pl.

- ciklosporin tartalmú gyógyszerekét,

- az epilepszia ellenes lamotrigint (amely a rohamok megnövekedett gyakoriságához vezethet).

Zinnat 250 mg tabletta hatóanyaga: 250 mg cefuroxim (300,72 mg cefuroxim-axetil formájában) filmtablettánként.

Segédanyagok: kolloid szilícium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát, hidrogénezett növényi olaj, kroszkarmellóz-nátrium, mikrokristályos cellulóz.

Bevonat: propil-parahidroxi-benzoát, metil-parahidroxi-benzoát, propilénglikol, "Opaspray white M-1-7120J", hipromellóz.

én nem látok itt olyat ami ugyanaz lenne. szóval szerintem nem ütik ki egymást. vélemény?

2010. nov. 27. 15:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg mit aggódsz rajta? Mint mondtam, utólag felesleges. Ha biztosra akartál volna menni, akkor egy hétig még védekezel.

Nem tetted, úgy hogy most már mindegy.

De a leírásból ítélve nem lesz gond.

Amúgy sem ütik ki teljesen az antibiotikumok a hatását, csak csökkentik, úgy tudom.

Szerintem ne stresszelj rajta.

Majd ha szünetben nem jön meg, akkor csinálj tesztet.

2010. nov. 27. 16:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Azt szokták javasolni,hogy antibiotikum szedése alatt és utána egy hétig kiegészítő védekezést kell alkalmazni.A zinnat antibiotikum,így elméletileg csökkentheti a fogamzásgátló hatását.Ezt igazából akkor kellett volna megbeszélned az orvossal,amikor felírta a zinnatot.Mind a kettő tájékoztatójában benne van,hogy szólni kell az orvosnak még a vény nélkül kapható gyógyszerekről is.

Ti a zinnat utolsó szeme után a 6.napon voltatok együtt.Ha az elméletet nézzük,akkor lehet baj.Nincs olyan ember,de olyan orvos sem,aki neked meg tudja biztosan mondani,hogy terhes leszel-e így vagy sem.Elméletileg lehet,gyakorlatilag pedig majd kiderül.Nem tudom elhinni,hogy nem tudtatok volna várni még egy kicsit.Ennyi önfegyelemnek kell lennie,ha valaki valóban nem akar gyereket.Megspóroltad volna az idegeskedést is,ami nem egy-két nap,hanem még egy teljes levél,mire újra vérzésed lesz.

2010. nov. 28. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!