Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most ebből lehet baj vagy védett vagyok? Yasminelle és zinnat?
antibiotikumot szedtem 5 napig (zinnat).
akkor jött meg a bajom amikor az utolso nap szedtem be az antibiotikumot. azt olvastam hogy utána 7 napig kiegészitő mődszerrel lehet csak szeretkezni. és nekem pont ez volt a tabimentes időszak. tegnap(szóval az 5. napon, hogy már nem szedtem az antibiotikumot) bevettem az első fogamzásgátlót. és másnap. védekezés nélkül szexeltünk. belémélvezett a barátom. most lehet ebből baj vagy védett voltam/vagyok?

Hát egy hétig kellett volna kiegészítő védekezés. De most már nem marhára mindegy? Még ha előbb kérdezed meg, mint csinálod, akkor lenne értelme a kérdésnek. De így mégis mi?
Reménykedjél benne, hogy nem lett baj, máskor meg legyen több eszed.
itt egy oldal. itt a kiértékelésnél az jött ki hogy nincs is egymásra hatásuk. a másik, hogy megnéztem mit nem szabad szedni yasminelle-nél és a zinnat összetevői között pedig nincs olyan!!! szóval lehet, hogy nem is volt rá hatással a zinnat.
vagy akkor most mivan?:S
Yasminelle-t nem szabad szedni ha ilyen gogyszereket szedsz :
- epilepszia (pl. primidon, fenitoin, barbiturátok, karbamazepin, oxkarbazepin)
- tuberkulózis (pl. rifampicin)
- HIV vírus fertőzés (pl. ritonavir, nevirapin) vagy egyéb fertőzések (grizeofulvin, ampicillin, tetraciklin)
- magas vérnyomás, amely a tüdő ereit érinti (bozentán)
- valamint a közönséges orbáncfű nevű gyógynövény.
- A Yasminelle befolyásolhatja más gyógyszerek hatását, pl.
- ciklosporin tartalmú gyógyszerekét,
- az epilepszia ellenes lamotrigint (amely a rohamok megnövekedett gyakoriságához vezethet).
Zinnat 250 mg tabletta hatóanyaga: 250 mg cefuroxim (300,72 mg cefuroxim-axetil formájában) filmtablettánként.
Segédanyagok: kolloid szilícium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát, hidrogénezett növényi olaj, kroszkarmellóz-nátrium, mikrokristályos cellulóz.
Bevonat: propil-parahidroxi-benzoát, metil-parahidroxi-benzoát, propilénglikol, "Opaspray white M-1-7120J", hipromellóz.
én nem látok itt olyat ami ugyanaz lenne. szóval szerintem nem ütik ki egymást. vélemény?

Akkor meg mit aggódsz rajta? Mint mondtam, utólag felesleges. Ha biztosra akartál volna menni, akkor egy hétig még védekezel.
Nem tetted, úgy hogy most már mindegy.
De a leírásból ítélve nem lesz gond.
Amúgy sem ütik ki teljesen az antibiotikumok a hatását, csak csökkentik, úgy tudom.
Szerintem ne stresszelj rajta.
Majd ha szünetben nem jön meg, akkor csinálj tesztet.

Azt szokták javasolni,hogy antibiotikum szedése alatt és utána egy hétig kiegészítő védekezést kell alkalmazni.A zinnat antibiotikum,így elméletileg csökkentheti a fogamzásgátló hatását.Ezt igazából akkor kellett volna megbeszélned az orvossal,amikor felírta a zinnatot.Mind a kettő tájékoztatójában benne van,hogy szólni kell az orvosnak még a vény nélkül kapható gyógyszerekről is.
Ti a zinnat utolsó szeme után a 6.napon voltatok együtt.Ha az elméletet nézzük,akkor lehet baj.Nincs olyan ember,de olyan orvos sem,aki neked meg tudja biztosan mondani,hogy terhes leszel-e így vagy sem.Elméletileg lehet,gyakorlatilag pedig majd kiderül.Nem tudom elhinni,hogy nem tudtatok volna várni még egy kicsit.Ennyi önfegyelemnek kell lennie,ha valaki valóban nem akar gyereket.Megspóroltad volna az idegeskedést is,ami nem egy-két nap,hanem még egy teljes levél,mire újra vérzésed lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!