Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek megéri fogamzásgát...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek megéri fogamzásgátlót szedni, ha csak hétvégente tudunk együtt lenni?

Figyelt kérdés

A barátommal sajnos csak péntek-szombat-vasárnap tudunk együtt lenni (kolesz miatt). Szünetekben és nyáron viszont minden nap. Szerintetek ennyi találkozásért megéri elkezdeni fogamzásgátló tablettát szedni?

Eddig óvszerrel védekeztünk.

Másik kérdésem pedig: Tudom, hogy vannak alacsony hormontartalmú gyógyszerek is, amitől elvileg nem lehet hízni. Én viszont alapból "hízékony" típus vagyok, szóval nem tudom, hogy én sem fogok elhízni egy alacsony hormontartalmútól?

Légyszi írjátok le tapasztalataitokat!

Köszii

17L

2010. nov. 21. 23:01
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Mi egy héten 1-2szer tudunk szexelni, mégis szedek már 2 éve fogamzásgátlót. A nyáron persze ez a mennyiség jóval több, ahogy írtad, nálatok is, így szerintem megéri szedni, de csak ha hosszú távra tervezel vele. Az, hogy hízol- e, a szervezetedtől függ és nem a fogamzásgátlótól. Mindenkire máshogy hat... Én Lindynette-t szedek és semmilyen mellékhatás nem jelentkezett rajtam. 19/L
2010. nov. 21. 23:04
 2/8 anonim ***** válasza:
41%
Igen. Én úgy kezdtem el szedni (18 voltam), hogy nem volt barátom, csökkenti a vérzés mennyiségét, órára pontosan tudom mikor jön meg (ami előtte kb. 25-40 között ingadozott, volt, hogy kellemetlen helyzetbe is kerültem emiatt... fehér térdig érő farmerszoknya, érzem vmi nem ok, be a Mecibe...megjött...csak tampon volt nálam bugyi nem a szoknyámon semmi nyoma nem volt szerencsére, de bugyi nélkül mentem haza..., alig görcsölök, aztán volt, hogy egyéb khm... haszna is volt, de jelenleg is csak ezen funkcióit "élvezem" sajna, nem hagyom abba még egy darabig az biztos, megkönnyíti az életem.
2010. nov. 22. 02:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi is főleg hétvégén vagyunk együtt az egyetem miatt, de szedem 3 éve már. Gondolom nálatok sem 1-2 menetről szól a hétvége, szóval szerintem megéri. Az együtt élő párok is átlagban 4x-5x szeretkeznek egy héten.

Saját tapasztalat: az alacsony hormontartalom nem garantálja, hogy ne fogsz hízni. Én pont a Lindynette 20-tól híztam fel magamra 10 kilót, pedig ennél alacsonyabb hormontartalmú a piacon nemigen van. Most egy közepes hormontartalmút szedek, ettől nem híztam tovább. Szóval egyáltalán nem biztos. Ahány szervezet annyi féleképpen reagál a hormonra, ez a lényeg!

2010. nov. 22. 10:07
 4/8 anonim ***** válasza:

ma 02:17 vagyok.

Nem híztam, Milligestet szedek.

Amúgy nem magától a gyógyszertől hízol, vannak hormonok amit étvágyat csinálnak, én az első egy-két hónapba éreztem úgy, hogy nagyobb lenne az étvágyam, de nem gondolnám, hogy híztam tőle, lemozogtam, stb., nem olyan nehéz egy kicsit visszább fognod magad, egyszerűen nem hagyod, hogy többet egyél mint előtte.

Egyébként én is hízásra hajlamos vagyok, egyik télen kényszerűségből itthon voltam (munkát kerestem nem nagy sikerrel), akkor híztam 5 kilót az tény, de ahogy elkezdtem újra iskolába járni, egy-két hónap alatt lement, egyszerűen oda kell figyelni, hogy ne nagy szelet rántott húst egyél hanem egy felet vacsorára pl.

A szex viszont sokkal kényelmesebb, nem kell a gumit keresgélni, elég rossz a legvadabb előjáték közben rájönni, hogy egyikőtöknek sincs gumija, 5 után és hétvégén még boltba se lehet rohangálni (falu)...

2010. nov. 22. 11:33
 5/8 A kérdező kommentje:

Jaj de rendesek vagytok, köszi a válaszokat :)

A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:04

Igen, hosszú távra tervezek vele (már így is 2 éve együtt vagyunk). Az elején igazából azért nem akartam fogamzásgátlót szedni, mert 1.nem mertem elmenni nőgyógyászhoz:D 2.nem tudtam (bár reméltem hogy sokáig) meddig leszünk együtt, és megéri-e szedni. Na meg elég fiatal voltam/vagyok, és ezért tartózkodtam kicsit a gyógyszertől, nehogy valami mellékhatása legyen. Na mindegy, szóval köszönöm a választ! :)

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 02:17

Igen, az nekem is jól jönne, ha enyhítené a görcsöket, meg hát igen, egyéb okokból is hasznos :P Nem lehetett kellemes a fehér szoknyában, nem a te napod volt :/ Sajnos velem is előfordult már (még szerencsére általánosban) hogy átáztam és haza kellett jönnöm.. Nem a legjobb élmény. Egyébként nem tudom van-e köze a kettőnek egymáshoz, de amikor még szűz voltam, akkor tök rendszertelen volt a mensesem, és amikor lefeküdtem a barátommal, azóta meg napra pontosan megjön (majdnem mindig:)). De volt már, hogy késett 5 napot is, szóval jó lenne a kevesebb para :) A hízásról pedig.. sajnos már így is nagy az étvágyam, pluszban nagyon lusta is vagyok, szóval ezek nagy gondot okoznak nálam hogy visszafogjam magam :) Nem jönne jól hogy nagyobb legyen az étvágyam, de azt hiszem ha a többi dolog bejön a gyógyszerrel kapcsolatban akkor megéri.. Annyi akaraterőm csak lesz. Köszi! :)

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:07

Hát igen, ez a baj, hogy attól félek, nagyon elhízok, mint mondtad, te is 10 kilót felszedtél :S Már így is kicsit husis vagyok, szóval nem jönne jól pár plusz kg.. Jó lenne ha találnék egy olyat, amitől nem, vagy max 1-2 kg-t hízok csak. Köszi neked is :)

2010. nov. 22. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:

tegnap 02:17, 11:33 vagyok.

Már csak azt nem értem miért kellett lepontozni, gondlom az nem tetszett, hogy úgy szedtem fogamzásgátlót, hogy éppen e funkcióját nem élveztem, hát elmondanám, hogy nem saját ötlet volt, hanem az orvos miután végighallgatta a panaszaimat (nagyon rendszertelen menses, erős görcsök, nagy menny. vér) fog.gát. javasolt, és bár tudtam, hogy akkor éppen nem szükséges, belementem, mert tudom, hogy ezeknek a gyógyszereknek már nincs semmi veszélye, nem lesz bajszom, meg óriás szőröm stb... mint 30 évvel ezelőttieknél, és ha úgy adódik nyilván jó a tudat, hogy védve vagyok, és úgy is adódott, hogy azóta már jó néhányszor még jó is volt, hogy szedem, az exbarátom, bár felhúzta ha szükséges, de nagyon nem szerette a gumit, mint ahogy a legtöbb pasi.

Barátnőmnek még szűz volt hasonló panaszokkal + pattanásos bőr szintét felírt egy tök másik orvos fog. gátlót, teljesen rendbe jött a bőre, azóta már barátja is volt, így már megoldott volt eleve a védekezés, Ő egyedül a gumiban amúgy sem bízott volna, nagyon aggódós típus.

2010. nov. 23. 12:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Ha nekem szántad, akkor mondom hogy nem én pontoztalak le! Mindenkinek nyomtam a zöldet! Nem tudom ki volt, mert szerintem normális választ adtál.. Egyébként akik válaszolnak a kérdéseimre, ha nem értek egyet velük de normálisan fejezik ki magukat azoknak is nyomom a zöld kezet! A te válaszodnak meg kifejezetten örültem, szóval nem én voltam:)
2010. nov. 23. 16:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem neked szántam, a válaszod alapján gondoltam, hogy Te nem pontoztál csak. Nem igazán érdekel ez a pontozgatás, csak nem tudom mire vélni, hogy mi volt az oka, mert szerintem hülyeséget nem mondtam. :)
2010. nov. 23. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!